Χανιά | Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό – Διεκδικούν έκτακτο βοήθημα 600 ευρώ

χανιά-σε-απόγνωση-οι-εργαζόμενοι-στον-1153856

Σε απόγνωση βρίσκονται οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό, καθώς εδώ και μήνες στην πλειονότητα τους είναι χωρίς δουλειά, ενώ όπως τόνισαν και σήμερα , κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου , το ενδιαφέρον από την κυβέρνηση, σε ότι αφορά την στήριξη τους είναι ανύπαρκτο.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού στα Χανιά, κ. Σήφης Αποστολάκης, οι εργαζόμενοι διεκδικούν μεταξύ άλλων έκτακτο βοήθημα 600 ευρώ, καθώς και επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους μέχρι να ανοίξουν οι επιχειρήσεις. Υποχρεωτική επαναπρόσληψη όλων όσων εργάστηκαν το 2019 ή το 2020.

Ο κ. Αοστολάκης ανέφερε επίσης πως σε ότι αφορά στο επίδομα ανεργίας αυτό, «από Νοέμβρη θα φτάσει στους τραπεζικούς λογαριασμούς ορισμένων ανέργων στην καλύτερη περίπτωση από Γενάρη και βλέπουμε….»

Και όλα αυτά καθώς «φόροι, δάνεια, λογαριασμοί για ρεύμα, νερό, τηλέφωνο συνεχίζουν να συσσωρεύονται σε εργατικά νοικοκυριά που έχουν να αντιμετωπίσουν ένα βαρύ και δύσκολο χειμώνα, χωρίς να μπορούν να πληρώσουν ούτε μέρος από αυτά.»

Αναφορά στα προβλήματα των εποχικά εργαζομένων στα καταστήματα του αεροδρομίου Χανίων, έκανε το μέλος του Σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων κ. Αποστολίδης, που όπως σημείωσε ο ΟΑΕΔ δεν τους θεωρεί  εποχικά εργαζόμενους με συνέπεια να μην δικαιούνται το επίδομα ανεργίας.

Επίσης το παρόν στην συνέντευξη τύπου έδωσε και ο πρόεδρος του σωματείου διανομέων κ. Γιώργος Εμμανουηλίδηξς που ανέφερε πως στηρίζουν τον αγώνα των εποχικών συναδέλφων τους καθώς έχουν πληγεί πολύ περισσότερο από τον Μάρτιο και έπειτα με την πανδημία και το κλείσιμο των καταστημάτων.

Τέλος για αύριο Πέμπτη προγραμματίζονται δράσεις στον ΟΑΕΔ και τον δήμο Χανίων.

Zarpanews.gr

2 thoughts on “Χανιά | Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό – Διεκδικούν έκτακτο βοήθημα 600 ευρώ

  1. Που είναι ρε κοπέλια οι Βουλευτές των Χανιών; Και ιδιαίτερα οι κυβερνητικοί. Οτανε μπήκανε στη μεραρχία στο Λόφο Καστέλι παίζανε κουτουλίδια για το ποιος θα βγεί να μιλήσει πρώτος και να κάνει την πιο «Τάξης και Ηθική» δήλωση και μιλούσανε για την τουριστική ανάπτυξη. Εδά που πεινούνε οι άνθρωποι που παράγουν το ΑΕΠ της Κρήτης, που είναι ;

  2. Τα 6εκ.€ στις μάσκες-σεντόνια που δώσανε,ήταν τα…τελευταία.Πού να πρωτοδώσουν τώρα,στα κανάλια,στα sites,στους μπράβους του ΧρυσοΒορίδη,στα Rafale,στις φρεγάτες;
    Δεν υπάρχει σάλιο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook