Χανιά | Σχεδόν άδειο το κέντρο της πόλης – «Βράζει» ο τόπος από τη ζέστη | Photos

χανιά-σχεδόν-άδειο-το-κέντρο-της-πόλης-1261478

Σε ακραίες συνθήκες καύσωνα είναι τα Χανιά, με το θερμόμετρο να «φλερτάρει» με τους  40 βαθμούς Κελσίου!

H αποπνικτική ατμόσφαιρα που επικρατεί, με τους ανέμους να πνέουν δυτικοί, εκείνοι που επέλεξαν να κάνουν την βόλτα τους στο κέντρο της πόλης και στο Λιμάνι ήταν λίγοι. Οι φωτογραφίες όμως, από πολυσύχναστους δρόμους, δεν απεικονίζουν εικόνες φουλ σεζόν, από αυτές που έχουμε συνηθίσει… Πως να υπάρχει άλλωστε κίνηση υπό αυτές τις συνθήκες;!

Ο μετεωρολόγος, Μανώλης Λέκκας είχε προειδοποιήσει πως από σήμερα, Τετάρτη έως και την Παρασκευή  οι συνθήκες σε κάποιες περιοχές θα είναι δυσμενείς!

“Ναι μεν οι θερμοκρασίες θα ανέβουν ελάχιστα προς τα πάνω, τη διαφορά όμως θα την κάνει η αλλαγή της φοράς των ανέμων που θα γυρίσουν από νοτιοδυτικές ως και δυτικές διευθύνσεις. Θα είναι πιο δυσμενείς οι συνθήκες σε κάποιες περιοχές” είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται επίσης πως οι Αρχές έχουν ήδη λάβει τα μέτρα τους για την αποφυγή των συνεπειών από τον καύσωνα. Στο πλαίσιο αυτό, από την Δευτέρα έχουν ανακοινωθεί αλλαγές στο ωράριο διενέργειας διαγνωστικών ελέγχων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests), που πραγματοποιούνται στο αίθριο του δημαρχείου της πόλης (από τις 8.00 το πρωί έως τις 12:30 μετά το μεσημέρι).

Ακόμη, Δήμος και Αντιπεριφέρεια, εξέδωσαν δελτίο με οδηγίες προς τους πολίτες προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις υψηλές θερμοκρασίες.

zarpanews.gr

2 thoughts on “Χανιά | Σχεδόν άδειο το κέντρο της πόλης – «Βράζει» ο τόπος από τη ζέστη | Photos

  1. Κόβουμε πρώτα όλα τα δέντρα, όπως στην πλατεία Μητρόπολης, αντικαθιστούμε τα αρμυρίκια με … φοίνικες όπως στη Νέα Χώρα, μπαζώνουμε και λίγο όπως το Κουμ Καπί, και τέλος κορμοκλαδεύουμε «Χανιώτικα» ο,τι δέντρο υπάρχει στα πεζοδρόμια (εκτός από θάμνους και αγκάθια, αυτά τα παρατάμε στη μοίρα τους) και βουαλά, κάναμε τα Χανιά ίδια με του Γκύζη… και με υψηλότερες θερμοκρασία.

    Για τα χτίσιμο τύπου Πλατανιά με πινακίδες και επιγραφές ολόγυρα, πεζοδρόμιο λωρίδα, καμία θέα στη θάλασσα και αυτοκίνητα παντού, δε θα σχολιάσω…

  2. καλα να παθετε!
    αφου δεν εχετε δεντρα;;;;
    μονο τα δεντρα προσφερουν δροσια σε μια πολη.
    εσεις τα κοψατε ολα και εχετε μονο κατι κλαδακια που δεν μεγαλωνουν ποτε να πιανουν χωρο στα πεζοδρομια.
    Φουρνιστητε τωρα! Χανιωτακια οφτα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook