Χανιά | «Βούλιαξε» και φέτος η Δημοτική Αγορά για τα ψώνια του Σαρακοστιανού τραπεζιού | Photos

χανιά-βούλιαξε-και-φέτος-η-δημοτική-1006411

Ούτε ο… κορονοϊός, ούτε οι δύσκολες εποχές πτόησαν τους Χανιώτες, να κάνουν και φέτος τις αγορές τους για το παραδοσιακό σαρακοστιανό τραπέζι.

Από το πρωί της Καθαροδευτέρας η Δημοτική Αγορά των Χανίων κατακλύστηκε από κόσμο, που με σύμμαχο τον καλό καιρό, συνδύασε βόλτα και τις καθιερωμένες αγορές της ημέρας.

Για μια ακόμη χρονιά, στο πνεύμα τις ημέρας οι καταναλωτές προτίμησαν την δημοτική αγορά των Χανίων που όπως κάθε χρόνο τέτοια ημέρα, παραμένει ανοιχτή έως το μεσημέρι για αγορές.Ο κόσμος σταματούσε στους πάγκους, περιεργάζονταν τα καλούδια και αντάλλασσε ευχές για καλή Σαρακοστή, κάνοντας παράλληλα και τις αγορές του. 

Από τα πολλά σαρακοστιανά εδέσματα την τιμητική τους είχαν ασφαλώς τα θαλασσινά κυρίως χταπόδια και καλαμάρια, αλλά και τα οστρακοειδή. Ανάρπαστες έγιναν επίσης οι παραδοσιακές λαγάνες, οι χαλβάδες όλων των ειδών, οι ταραμοσαλάτες, ενώ πολλοί φρόντισαν να μη λείψουν από το τραπέζι οι ελιές και τα τουρσί.Τόσο ο κόσμος όσο και οι καταστηματάρχες δήλωσαν ικανοποιημένοι στο zarpanews.gr από την κίνηση, αλλά και την αφθονία εδεσμάτων που υπήρχε στα καταστήματα της Δημοτικής Αγοράς. «Η κίνηση πάει καλά μέχρι στιγμής και περιμένουμε όσο περνάει η ώρα να ανέβει περισσότερο…» δήλωσε ένας από τους καταστηματάρχες, ενώ ένας καταναλωτής τόνισε ότι «με τα γεγονότα που έχουν συμβεί τελευταία οι άνθρωποι είναι λίγο κουμπωμένοι, αλλά μια μέρα είναι , όλο και κάτι θα πάρουμε για να μαγειρέψουμε στο σπίτι μας και να περάσουμε όμορφα την Καθαρή Δευτέρα».Επίσης δεν έλειψαν και οι Χανιώτες που προτίμησαν την αγορά για τον πρωινό τους καφέ, ενώ κάποιοι άλλοι απόλαυσαν με την παρέα τους από νωρίς τους θαλασσινούς μεζέδες τσουγκρίζοντας τα ποτήρια τους.
Τέλος έξω από την αγορά ήταν παραταγμένοι κάθε λογής χαρταετοί, με μεγαλοπρεπείς ουρές, πανέτοιμοι για τις… υψηλές πτήσεις της ημέρας.

Και του χρόνου, καλή σαρακοστή σε όλους.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook