Χανιά | «Θα έπεφταν σε νεκρή ζώνη» – Ο διευθυντής των φυλακών για την απόπειρα απόδρασης από την Αγιά

χανιά-θα-έπεφταν-σε-νεκρή-ζώνη-ο-δι-1337892

Στον Zarpa Radio 89,6 και τον Λεωνίδα Φιλικόζη μίλησε το πρωί της Τετάρτης ο διευθυντής του καταστήματος κράτησης Χανίων στην Αγιά, Γιώργος Κονταξάκης. Με αφορμή την απόπειρα απόδρασης που αποσόβησαν οι υπάλληλοι των φυλακών την Τρίτη (Δείτε ΕΔΩ), ο κ. Κονταξάκης δήλωσε ότι οι δύο επίδοξοι δραπέτες, ακόμα κι αν κατάφερναν να ξεφύγουν από τον χώρο του πειθαρχείου όπου βρίσκονταν με τη βοήθεια αυτοσχέδιου σχοινιού, δεν θα έφταναν μακριά:

«Το σκοινί όντως υπήρχε και υπάρχει, το έχει ως πειστήριο η αστυνομία. Έχει δημιουργηθεί αυτοσχέδια, με κόμπους που έφτιαξαν για να σκαρφαλώσουν. Η τρύπα που βλέπετε είναι σε κάγκελα σε χώρο πειθαρχείου, στο προαύλιο και εκ των πραγμάτων θα έπεφταν πάλι σε κενό, γιατί η φυλακή έχει σημεία ελέγχου όλο το 24ωρο και οποιαδήποτε κίνηση κι αν έκαναν θα οδηγούνταν σε κενό. Υπάρχει νεκρή ζώνη και επίβλεψη από τους φρουρούς από τις σκοπιές.»

Ο κ. Κονταξάκης τόνισε ότι το προσωπικό των φυλακών ενήργησε έγκαιρα, καθώς είχε πληροφορίες εκ των προτέρων ότι θα γινόταν απόπειρα απόδρασης:

«Υπήρξαν πληροφορίες που αξιολόγησε η υπηρεσία και έτσι μπορέσαμε να διαχειριστούμε την κατάσταση αυτή. Είθισται όταν υπάρχουν γιορτές να υπάρχει μια δυσκολία διαχείρισης των κρατουμένων σε ψυχολογικό επίπεδο. Ταυτόχρονα προχωρήσαμε σε ενέργειες και κάναμε έλεγχο από ψηλά αλλά και από τα τεχνικά συστήματα που έχουμε στη φυλακή για να εντοπίσουμε τον τρόπο διαχείρισης.»

Ο διευθυντής των φυλακών είπε ακόμα, πως το κατάστημα κράτησης αντιμετωπίζει έλλειψη προσωπικού, αλλά αναμένεται να υπάρξουν προσλήψεις το αμέσως επόμενο διάστημα:

«Έλλειψη προσωπικού υπάρχει, αλλά το υπουργείο έχει κινήσει μια προκήρυξη και πολύ σύντομα θα μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα την κατάσταση, με το προσωπικό που θα έρθει.»

Η προκήρυξη είχε εκδοθεί στις αρχές Νοεμβρίου και προέβλεπε προσλήψεις 15 ατόμων στο κατάστημα κράτησης Χανίων και άλλες 3 στις αγροτικές φυλακές Αγιάς.

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | «Θα έπεφταν σε νεκρή ζώνη» – Ο διευθυντής των φυλακών για την απόπειρα απόδρασης από την Αγιά

  1. Και σε σκονάκι να τους δώσουν στον Γεωργάρα – σαΐνι πάλι θα του την κοπανήσουν αφήνοντας του κούτσουρο.
    Σημείωση: το σκονάκι είναι το γραπτό και όχι το άλλο. Άλλωστε αυτός προτιμά τα αντικριστά, τα σπληνογάρδουμα και τα συναφή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook