Χανιά | «Παύει» ο Αμφιλόχιος τους ιερείς που προφυλακίστηκαν για το βιασμό του 19 χρονου – Η ανακοίνωση της Μητρόπολης

χανιά-παύει-ο-αμφιλόχιος-τους-ιερεί-1025062

Την παύση των δύο ιερέων που προφυλακίστηκαν για την υπόθεση βιασμού του 19χρονου Γιάννη (ΕΔΩ), ανακοίνωσε η Ιερά Μητόπολη Κισσάμου και Σελίνου.

Στην ανακοίνωση της αναφέρει ότι θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες με σκοπό να ερευνηθεί εις βάθος και να διαλευκανθεί η υπόθεση. Τέλος, καλεί τους πιστούς να μη βγάζουν βιαστικά συμπεράσματα και να αφήσουν το λόγο στη δικαιοσύνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου πληροφορηθείσα την εμπλοκή δύο κληρικών της σε μείζονος απαξίας ποινική διαφορά, την άσκηση ποινικής διώξεως εναντίον των δύο κληρικών, την κλήση τους, προς απολογία ενώπιον της κ. Ανακρίτριας στο Πρωτοδικείο Χανίων και την μετά την απολογία των εν λόγω κληρικών επιβολή εις έκαστο εξ αυτών του δικονομικού μέτρου της προσωρινής κρατήσεως, γνωστοποιεί τα ακόλουθα:

1.- Με σημερινή απόφασή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος έθεσε τους ως άνω κληρικούς υπό καθεστώς προσωρινής απαγορεύσεως ιεροπραξιών, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 102 ν. 5383/1932 «Περί των Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων και της προ αυτών διαδικασίας».

2.- Κατόπιν αυτών η Ιερά Μητρόπολης το πρωί της Δευτέρας 20 ης Δεκεμβρίου 2021 θα επικοινωνήσει με την αξιότιμη κ. Ανακρίτρια στο Πρωτοδικείο Χανίων και θα ζητήσει από αυτή αντίγραφο της εναντίον των ως άνω κληρικών συγκροτηθείσης δημοσίας ποινικής δικογραφίας, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 156 και 157 ν. 5383/1932.

3.- Η Ιερά Μητρόπολη θα προέλθει σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την διερεύνηση των προαναφερθέντων, τηρούσα απαρασαλεύτως τους Θείους και Ιερούς Κανόνες και τους Νόμους της Ελληνικής Πολιτείας, απευθύνουσα έκκληση προς πάσα κατεύθυνση για την τήρηση του τεκμηρίου της αθωότητος.

4.- Τέλος, απευθύνει προς όλους έκκληση όπως μη σπεύσουν να προβούν σε συμπεράσματα και κρίσεις, καθώς έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη ότι θα φανερωθεί η αλήθεια.

zarpanews.gr

9 thoughts on “Χανιά | «Παύει» ο Αμφιλόχιος τους ιερείς που προφυλακίστηκαν για το βιασμό του 19 χρονου – Η ανακοίνωση της Μητρόπολης

  1. Μια ολόκληρη περιοχή (δεν τους βάζω όλους στον ίδιο ντορβα αλλά ήταν πολλοί στην ιστορία και άλλοι συγγενείς και φίλοι γνωριζαν) και δε μιλούσε.

    Ντροπη νομίζω.
    Ως προς τον σεβασμιωτατο, πιστευω άργησε λίγο….το γιατί θα το μάθουμε.καλο είναι να παραιτηθεί από την υποψηφιότητα του για αρχιεπισκοπος Κρήτης.τα «δεν ηξερα» ανήκουν σε αλλη εποχή.
    Υπάρχουν άξιοι ιεράρχες να εκλέγουν.

  2. Αραγε η Μητροπολη Κισσαμου και Σελινου οπου υπαγονται οι «ιερεις»..(sic)..δεν ειχε παρει χαμπαρι τιποτα? ουτε ο γραμματεας της Μητροπολεως…???Πότε σκοπευαν να αντιδρασουν; ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΑΝ ΝΑ ΙΕΡΟΥΡΓΟΥΝ ΤΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ;
    Ο ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ.

  3. Σιχαινεται κανεις να ειναι ανθρωπος. Λεμε τωρα ! Δεν υπαρχουν λογια …… και ολοι αυτοι οι τυποι ακουμπουν τα «αγια» και απαιτουν , ολο υφος , συνετη ζωη και εξομολογηση !!!!!!!!!!

  4. ο δεσποτας λεει για «διαφορά» λες και ειναι κανενα χωραφι να μοιρασουν.Απαραδεkτη ανακοινωση. ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  5. Mεχρι προχθες εκανε ο σεβασμιοτατος τον ΑΜΝΟ! Εδω στις 14/12 εκανα την ερωτηση!
    https://www.zarpanews.gr/chania-erga-800-000-eyro-se-mones-tis-ieras-mitropolis-kissamoy-kai-selinoy-tha-dimopratisei-o-oak/
    Απο ο καλοκαιρι το ξερε ολη η πιατσα! Ντροπη του! Να αναφερει επισης ΤΑ ΑΛΛΑ 2 ΟΝΟΜΑΤΑ και να παραιτηθει!
    4 ιερεις εμπλεκονται στην σταυρωση του παιδιου! 4 οχι 2!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook