Χανιά | «Ιστορίες στο τάκα – τάκα» από την Παιδική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ στο Βενιζέλειο Ωδείο

χανιά-ιστορίες-στο-τάκα-τάκα-από-τ-955218

Τη διαδραστική θεατρική παράσταση: «Ιστορίες στο τάκα – τάκα» του Μπερνάρ Φριό σε μετάφραση Ξένιας Καλογεροπούλου θα παρουσιάσει η παιδική σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης στις 23 & 24 Νοεμβρίου στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων.

Τους ρόλους ερμηνεύουν τρεις νέοι Κρήτες ηθοποιοί, η Φλώρα Ασουμανάκη, η Μαρίνα Πανηγυράκη και ο Μάνος Στεφανάκης.

Το έργο που ολοκληρώνει τις παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕΚ για το 2019 και απευθύνεται κυρίως σε παιδιά του δημοτικού σχολείου αποτελεί μία σπονδυλωτή παράσταση σκηνοθετημένη από τη Βαλεντίνα Παπαδημητράκη, με ανατρεπτικό χιούμορ, αστείρευτο κέφι, τραγούδια και ζωντανή μουσική.

Σύντομες ιστορίες γραμμένες με τόλμη και πρωτοτυπία που μοιάζουν περισσότερο να θέτουν ερωτήματα παρά να δίνουν απαντήσεις σε ζητήματα που απασχολούν την τρυφερή ηλικία: τις σχέσεις μεταξύ των παιδιών, αλλά και με τους γονείς και το σχολείο. Σε ένα σκηνικό περιβάλλον που θυμίζει παιδικό δωμάτιο, τρεις ηθοποιοί -πότε ως ενήλικες και πότε ως παιδιά- ξεδιπλώνουν μέσα από ένα διαρκές παιχνίδι ρόλων δώδεκα σύγχρονες καθημερινές ιστορίες.

Διασκευή-Σκηνοθεσία: Βαλεντίνα Παπαδημητράκη Σκηνικά – Κοστούμια: Μικέλα Παπαδουλάκη Μουσική: Λεωνίδας Μαριδάκης Κίνηση: Έλενα Σταυροπούλου Ερμηνεύουν οι: Φλώρα Ασουμανάκη, Μαρίνα Πανηγυράκη, Μάνος Στεφανάκης που παίζοντας, χορεύοντας και τραγουδώντας θα φέρουν μέσα στο σχολείο το άφθονο γέλιο, αλλά και τον προβληματισμό και την μάθηση που χαρίζει το θέατρο, με τον δικό του, χαρούμενο τρόπο.

Σάββατο 23 Νοεμβρίου, ώρα 18:00 Κυριακή 24 Νοεμβρίου, ώρα 11:00 & 18:00

Γενική είσοδος 7€ Προπώληση εισιτηρίων – κρατήσεις θέσεων: τηλ. 28210-44256. Σημείωση: Από τις 4 Νοεμβρίου δίδονται παραστάσεις στα Δημοτικά Σχολεία.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα παραστάσεων στην Κρήτη

Στον Άγιο Νικόλαο, Κινηματοθέατρο Rex, Τρίτη 26 Νοεμβρίου

Στο Ηράκλειο, Πειραματικό Θέατρο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο,

από 5 έως 9 Δεκεμβρίου

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook