Χανιά | Πρώτη στην Κρήτη η ΚΑΪΣΣΑ-ΣΑΜΑΡΙΑ και άνοδος στην Α’ Εθνική στο σκάκι!

χανιά-πρώτη-στην-κρήτη-η-καϊσσα-σαμαρι-845846

Με μία καταπληκτική εμφάνιση και ξεπερνώντας κάθε προσδοκία η ομάδα της ΚΑΪΣΣΑΣ

ΧΑΝΙΩΝ – ΣΑΜΑΡΙΑ κατέκτησε την πρώτη θέση στο διασυλλογικό Πρωτάθλημα Κρήτης

κερδίζοντας πανηγυρικά την άνοδό της στην Α΄ εθνική κατηγορία!

Σε μία χρονιά που η ομάδα της ΚΑΪΣΣΑΣ αγωνίστηκε με σημαντικές ελλείψεις στη σύνθεσή της με κύριο στοιχείο την απουσία τουλάχιστον πέντε βασικών της παικτών ενώ παράλληλα είχαν να αντιμετωπίσουν πολλές ομάδες που ενισχύθηκαν σημαντικά με ξένους παίκτες, σίγουρα η ΚΑΪΣΣΑ Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ δεν πρόβαλε σαν το φαβορί των αγώνων.

Ο αντίλογος όμως ήταν ότι η ΚΑΪΣΣΑ μπορεί να μην είχε μεταγραφές, να μην είχε ξένους παίκτες, είχε όμως ομοιογένεια στη σύνθεσή της με παίκτες που προερχόντουσαν όλοι από το φυτώριό της κάτι που πρόσθετε ψυχικές δυνάμεις για να ξεπεράσουν κάθε αγωνιστικό εμπόδιο! Για να φτάσει σ’ αυτή τη μεγάλη επιτυχία η ΚΑΪΣΣΑ Χανίων – Σαμαριά κέρδισε κατά σειρά την ομάδα του ΣΚΟ Ρεθύμνου με 7-3, τον ΟΦΣ Χανίων με 7½ – 2½ και στον τρίτο γύρο αντιμετώπιζε την ομάδα του ΟΑΑ Ηρακλείου που ήταν και το φαβορί των αγώνων.

Παρά τη μεγάλη θεωρητική διαφορά δυναμικότητας, οι αθλητές της ΚΑΪΣΣΑΣ αγωνίστηκαν ψυχωμένα, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό και κάνοντας μία από τις μεγαλύτερες νίκες τους ξεπερνώντας κάθε προσδοκία και προγνωστικά! Το τελικό σκορ με 6½ – 3½ γράφτηκε δίνοντας μία μεγάλη και καθαρή νίκη σβήνοντας ταυτόχρονα κάθε διάθεση αμφισβήτησης! Αξίζει να τονίσουμε τις μεγάλες νίκες και ανατροπές των προγνωστικών του Μιχάλη Δαρμαράκη, Παύλου Κατζουράκη και Κόρακα Μίνας!

Βέβαια η νίκη αυτή μπορεί να έδινε ένα σημαντικό προβάδισμα για τη συνέχεια των

αγώνων αλλά οι ελλείψεις που υπήρχαν στην ομάδα δεν άφηναν κανένα περιθώριο

εφησυχασμού μέχρι το τέλος των αγώνων που αποδείχτηκε και στην πράξη πως κάθε άλλο

παρά εύκολη δεν ήταν… Στον επόμενο γύρο η ΚΑΪΣΣΑ έκανε τη μοναδική της ήττα από την

ομάδα του ΛΑΤΩ Αγ. Νικολάου με 6-4 φροντίζοντας έτσι να προσθέσει ακόμη περισσότερο

άγχος, σασπένς, αγωνία και πλήθος έντονων συναισθημάτων μέχρι το τέλος των αγώνων όπου πλέον έπρεπε να κάνει μόνο νίκες για να παραμείνει στην κορυφή! Στον 6 ο γύρο κέρδισε την ομάδα του ΟΦΗ 2000 με 6-4 για να φτάσουμε στον τελευταίο γύρο όπου αντίπαλός της ήταν η ομάδα του Γαζίου.

Μία ομάδα που είχε ξένους παίκτες τόσο στην 1 η σκακιέρα όσο και στην γυναικεία και ήταν από τις πιο δύσκολες θεωρητικά αντιπάλους. Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός και το σκορ συμβάδιζε οριακά μέχρι το τέλος. Τα βλέμματα όλων των παικτών και όχι μόνο της ΚΑΪΣΣΑΣ αλλά και του ΟΑΑΗ που περίμεναν ένα στραβοπάτημα της ομάδας μας, μαζεύτηκαν στη σκακιέρα του Νίκου Γαλανάκη που απ’ ότι φαινόταν από το αποτέλεσμά της θα κρινόταν και ο τελικός νικητής των αγώνων. Εκεί ο Νίκος έχοντας μία δύσκολη θέση, αλλά παίζοντας ταυτόχρονα ένα εξαιρετικό φινάλε κατόρθωσε να πάρει τη νίκη δίνοντας ταυτόχρονα τη χαρά της λύτρωσης στους συναθλητές της ομάδας του!

Με την επιτυχία αυτή η ΚΑΪΣΣΑ Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ ένα χρόνο μετά επανέρχεται στην Α’

εθνική κατηγορία! Μια μεγάλη επιτυχία που αναδεικνύει για άλλη μια φορά το Χανιώτικο σκάκι! Μία επιτυχία που προσθέτει χαρά στο σύλλογο της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ για τη δουλειά που γίνεται και για τη λογική της να βασίζεται και να δίνει συνέχεια ευκαιρίες στους τοπικούς παίκτες κάνοντάς τους υπερήφανους για τα αποτελέσματά τους!

Στις ατομικές αποδόσεις χρυσό μετάλλιο στη σκακιέρα τους κατέκτησαν για την ομάδα της

Κάϊσσας ο Βιολάκης Αναστάσης, Γαλανάκης Νίκος και η Πετράκη Αργυρώ που μόνο με την

παρουσία της σε μία τόσο σημαντική χρονιά γι’ αυτήν αξίζει ιδιαίτερα συγχαρητήρια! Με την

ομάδα της ΚΑΪΣΣΑΣ αγωνίστηκαν οι: Δαρμαράκης Μιχάλης, Κατζουράκης Παύλος, Φραγκάκης Στράτος, Μαθιουλάκης Φάνης, Κόρακα Μίνα, Πετράκης Σήφης, Φυντριλάκης Σταύρος, Πετράκης Στέλιος, Αγναντή Δανάη, Πετράκη Αργυρώ, Σκαράκη Γεωργία, Σκαράκης Σταύρος, Γαλανάκης Νικος και Βιολάκης Αναστάσης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook