Χανιά | Πρόστιμο 60.000 ευρώ στον Χανιώτη που φέρεται να βασάνισε δύο σκύλους στα Κεραμειά

Πρόστιμο 60.000 ευρώ επιβλήθηκε στον 53χρονο Χανιώτη που φέρεται ως δράστης του αποτρόπαιου βασανισμού σκύλων τον Αύγουστο στα Κεραμειά και συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. (Δείτε ΕΔΩ)

Η σύλληψη πάντως λόγω ζωοκλοπής, καθώς ο συγκεκριμένος άνδρας κατηγορείται και για τέτοιου είδους παραβάσεις, ενώ για την κακοποίηση των σκύλων θα κριθεί με βάση το παλαιότερο νομοθετικό πλαίσιο, μιας και τον Αύγουστο δεν είχε ακόμα τεθεί σε ισχύ η διάταξη που μετέτρεψε την κακοποίηση ζώων σε κακούργημα.

Η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

“Εξιχνιάστηκε σήμερα (02.12.2020) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων υπόθεση κακοποίησης και θανάτωσης ζώων συντροφιάς και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού για παραβάσεις της Νομοθεσίας «Περί δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς».

Ειδικότερα από την πολύμηνη και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εξιχνιάστηκε υπόθεση κακοποίησης και θανάτωσης ζώων συντροφιάς (σκύλοι) τα οποία βρέθηκαν την 11.08.2020 σε περιοχή του Δήμου Χανίων και ταυτοποιήθηκε ημεδαπός- δράστης ο οποίος είχε προβεί στην παραπάνω πράξη.

Σε βάρος του συγκεκριμένου ημεδαπού βεβαιώθηκαν σχετικές διοικητικές παραβάσεις οι οποίες ανέρχονται στο συνολικό χρηματικό ποσό των 60.000 ευρώ.

Επιπλέον, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων, συνελήφθη ο ανωτέρω για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ζωοκλοπής.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.”

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ