Χανιά | Πρόστιμο 2.100 ευρώ σε ιδιοκτήτη για παθητική κακοποίηση ζώων στο Δήμο Πλατανιά | Photos

Για άλλη μια φορά οι Αρχές στα Χανιά επέβαλλαν πρόστιμα ύψους 2.100 ευρώ, έπειτα από καταγγελία που έγινε στο Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων “Η Προστασία των Ζώων”,  για παθητική κακοποίηση μοσχαριών και σκύλων στο Δήμο Πλατανιά.

Στον ιδιοκτήτη επιβλήθηκαν νόμιμα διοικητικά πρόστιμα ύψους 2100 ευρώ για την παραβίαση των συνθηκών ευζωίας των ζώων, ενώ δόθηκε χρονικό περιθώριο για την αλλαγή των συνθηκών ευζωίας μέχρι τον επόμενο επανέλεγχο.

Όπως αναφέρει σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων “Η Προστασία των Ζώων”, η καταγγελία που έγινε από κάτοικο της περιοχής Κολυμβαρίου ανέφερε τα εξής:

«Ένας αγρότης, έχει στην κατοχή του 3 μοσχάρια , οι συνθήκες διαβίωσης των οποίων είναι άθλιες. Τα ζώα υποσιτίζονται, ταΐζονται και ποτίζονται αραιά και που, πεινάνε , φωνάζουν, είναι σκελετωμένα και μπορεί να πεθάνουν.

Είναι μόνιμα δεμένα κάτω από όλες τις καιρικές συνθήκες χωρίς προστασία, ο χώρος είναι βρώμικος γεμάτος ακαθαρσίες και δεν καθαρίζεται ποτέ.»

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος κατέθεσε σχετική αναφορά στο ΑΤ Πλατανιά και την υπόθεση ανέλαβε ο Υποδιοικητής του τμήματος κος Ματθαίος Ιγγλεζάκης, ο οποίος έσπευσε στο σημείο, όπου εντόπισε ένα άλογο.

Αρχικά έδωσε ένα χρονικό περιθώριο μερικών ημερών για τη βελτίωση των συνθηκών των μοσχαριών και την κτηνιατρική τους περίθαλψη και πριν λίγες μέρες επισκέφτηκε απροειδοποίητα το χώρο για έλεγχο, όπου διαπίστωσε ότι τα μοσχάρια ήταν πλέον ελεύθερα, σε καλή θρεπτική κατάσταση ενώ είχαν άμεση πρόσβαση σε στεγασμένο χώρο καθώς και καθαρό νερό.

Προτού αποχωρήσει όμως από το χώρο άκουσε γαβγίσματα σκύλων και παρόλο που η αναφορά δεν ανέφερε σκύλους, εντόπισε τρεις σκύλους – δύο μικρόσωμους και έναν μεγαλόσωμο- σε άθλιες συνθήκες, οι δύο αλυσοδεμένοι σε βαρέλια, ενώ ο ένας στερούνται καταλύματος.

Στον ιδιοκτήτη επιβλήθηκαν νόμιμα διοικητικά πρόστιμα ύψους 2100 ευρώ για την παραβίαση των συνθηκών ευζωίας των ζώων, ενώ δόθηκε χρονικό περιθώριο για την αλλαγή των συνθηκών ευζωίας μέχρι τον επόμενο επανέλεγχο”.

Πηγή: animalscare.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ