Χανιά | Προσοχή! Απόπειρα απάτης με το όνομα του Τάσου Βάμβουκα – Το λάθος που πρόδωσε τον απατεώνα

χανιά-προσοχή-απόπειρα-απάτης-με-το-ό-1484563

Καθημερινό φαινόμενο αποτελούν πλέον τα περιστατικά απάτης από επιτήδειους, χρησιμοποιώντας διάφορες ευφάνταστες δικαιολογίες για να αποσπάσουν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες.

Αυτή τη φορά, θύμα έπεσε ένας επιχειρηματίας της που διατηρεί κατάστημα με αναμνηστικά στην Παλιά Πόλη των Χανίων.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο επιχειρηματίας στο zarpanews.gr, δέχθηκε τηλεφώνημα στο μαγαζί του, από αριθμό κινητού από κάποιον που του συστήθηκε ως «ο Τάσος ο Βαμβουκάς, που έχω το φαρμακείο».

Στη συνέχεια, ανέφερε πως θα στείλει την ανιψιά του να ψωνίσει από το μαγαζί του εν λόγω επιχειρηματία, και ζήτησε τα στοιχεία του τραπεζικού του λογαριασμού για να καταθέσει το ποσό των 150 ευρώ.

Ο επιχειρηματίας όντας υποψιασμένος, ανέφερε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει και πρότεινε να πάει η κοπέλα να ψωνίσει πληρώνοντας στο κατάστημα. 

Εκεί ο απατεώνας, «τα βρήκε σκούρα» και τερμάτισε τη συνομιλία κλείνοντας το τηλέφωνο.

Ο επιχειρηματίας, κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά από την αρχή της επικοινωνίας όταν ο απατεώνας συστήθηκε με λάθος επώνυμο (Βαμβουκάς αντί για Βάμβουκας) και το γεγονός, ότι είναι ενήμερος για αρκετά περιστατικά απάτης σε επιχειρηματίες.

Αποφάσισε να δημοσιοποιήσει το περιστατικό, για να προστατέψει τους πολίτες από μελλοντικά περιστατικά απάτης, παροτρύνοντας παράλληλα να μη δίνουν τα τραπεζικά τους στοιχεία τηλεφωνικά.

Ο π. Δήμαρχος

Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, επιφυλακτικοί και σε καμία περίπτωση να μην δίνουν κωδικούς πιν ή άλλα προσωπικά στοιχεία, όσο αξιόπιστο και αν είναι το άτομο που -δήθεν- τους τηλεφωνεί, καλεί τους πολίτες ο π. Δήμαρχος, με τον οποίο το zarpanews.gr επικοινώνησε, για να του γνωστοποιήσει το συμβάν, καθώς ανάλογα κρούσματα είχαν υπάρξει και στο παρελθόν.

«Δυστυχώς οι τηλεφωνικές και διαδικτυακές απάτες έχουν μετατραπεί σε σύγχρονη μάστιγα και όλοι μας πρέπει να επιδεικνύουμε την δέουσα προσοχή ώστε να μην εμπλακούμε σε δυσάρεστες καταστάσεις» σημείωσε ο κ. Βάμβουκας.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook