Χανιά | Ποδηλατόδρομος ή αυτοκινητόδρομος; | Photos

χανιά-ποδηλατόδρομος-ή-αυτοκινητόδρ-1183227

Οδός Κυδωνίας, το πρωί της Πέμπτης. Αυτοκίνητο έχει σταματήσει στον ποδηλατόδρομο, κλείνοντάς τον εντελώς.

Από την απέναντι πλευρά, κάποιοι διπλοπαρκαρισμένοι, όπως αναφέρει ο αναγνώστης που έστειλε τη φωτογραφία, ενώ λίγο μετά, παρόμοια κατάσταση συναντάμε και στην οδό ΣκαλίδηΚι αν το πρωί είχε πολλή κίνηση, τι να πει ο… απογευματινός στη φωτό παρακάτω; Από τη μια, είναι αλήθεια ότι προς το παρόν δεν γίνεται εντατική χρήση του ποδηλατόδρομου. Από την άλλη, με τέτοιες συμπεριφορές, δύσκολα θα μπορέσει να γίνει τέτοια χρήση στο μέλλον.

zarpanews.gr

17 thoughts on “Χανιά | Ποδηλατόδρομος ή αυτοκινητόδρομος; | Photos

  1. Δεν καταλαβαίνω γιατι εκπλήσσεστε. Η στάση ήταν πάντα παράνομη στα σημεία αυτά και πότε δεν τηρούνταν. Δηλαδή τώρα που έχει ποδηλατόδρομο θα έπρεπε ξαφνικά να το σέβονται και πριν όχι; Έκπληξη είναι μόνο που ο Δήμαρχος κάνοντας τους ποδηλατοδρόμους πιστεύει ότι προσέφερε κάτι ενώ το πραγματικό πρόβλημα δεν μπορούσε να το λύσει από πριν.

  2. Φτιάξτε ποδηλατοδρόμους σε Αποκορώνου Νεάρχου και Τζανακάκη και τα ξανα λεμε. Χρειάζεται δίκτυο-πλέγμα με σύνδεση σε περιοχές γειτονιάς, οχι 2 ευθείες μόνο.

  3. Το νόμισμα δεν έχει μόνο μια πλευρά. Να λύσουνε πρώτα το πρόβλημα των παρκινγκ και όχι να το αυξάνουν δημιουργώντας ποδηλατοδρόμους και τεράστια πεζοδρόμια(Αποκορώνου) καταργώντας και τα λιγοστά πάρκινγκ που υπάρχουν.

  4. Σωστό οτι 2 ευθείες ποδηλατοδρόμου (περισσότερες είναι, αλλά οκ) δεν δίνουν την ίδια χρηστικότητα όπως το δίκτυο.
    Αλλά είναι εφικτό το δίκτυο βρε Γιάννη;;; Και πόσο εκτεταμένο;;; Μέχρι το σπίτι του κάθε Γιάννη;;;
    Τζανακάκη να καταργηθούν οι θέσεις στάθμευσης που φέρνουν χρήματα στο δήμο; Τα ταξί; οι θέσεις αμεα; Να το δω κι αυτό…
    Γιάννη, οδός Ελευθερίας στο πασακάκι φτιάχτηκε προχτές και δεν εχει πεζοδρόμια με τα σχολεία στην άκρη της. Η Παπαναστασίου το ίδιο όπως και το 90% των δρόμων δεν έχει η έχει επικίνδυνα / απροσπέλαστα πεζοδρόμια.
    Μήπως είναι λίγο «φούντα με μαργαριτάρι» οι ποδηλατόδρομοι στην «ψωριάρικη» κυκλοφορικά μας καθημερινότητα;;;
    Λέω μήπως…

    1. Δεν συμφωνώ είναι σαν να φτιάχνεις ένα σπίτι με ωραίο καθιστικό και να μην έχεις πρόσβαση σε αυτό, αν δεν γίνει δίκτυο ποδηλατοδρόμων μην περιμένετε πολλά ποδήλατα θα μας σκοτώσουν οι κάγκουρες. Προφανώς υπάρχει πρόβλημα κυκλοφορίας στα Χανιά αλλα οι ποδηλατοδρομοι ομορφαίνουν την πόλη και δίνουν μακροχρονια και αξία από όπου περνανε στα εμπορικά που ειναι διπλα τους. Τα παραπονα σας στην αρχαιολογία για τα παρκινγκ και τις τάφρους και σε όσους μισουν τα καλα αμαξια.

      1. Το σπίτι δεν το φτιάχνεις, το κληρονόμησες, υπάρχει ήδη!!!
        Για την ακρίβεια είναι η επέκταση ενός σπιτιού που χτίστηκε πάνω σε ένα άλλο σπίτι που κι αυτό χτίστηκε πάνω στα χαλάσματα ενός άλλου σπιτιού. Το να προσπαθείς αυτό που έχεις να το κάνεις σύγχρονο σπίτι είναι ουτοπικό. Ποτέ δεν θα έχει τη σωστή διαρρύθμιση, τις σωστές εγκαταστάσεις την σωστή ποιότητα κατοικίας με τα σημερινά δεδομένα.
        Στο σπίτι που κληρονόμησες (πόλη των Χανίων) μπορείς πλέον να κάνεις μόνο οριακές παρεμβάσεις για να βελτιώσεις την καθημερινότητά σου, αν θέλεις καινούργιο σπίτι θα πρέπει να το γκρεμίσεις και να το ξαναχτίσεις.

  5. αυτα γινονται οταν δημαρχοι υποκυπτουν στις πιεσεις μερικων φανατισμενων που δεν καταλαβαινουν το τι χρειαζεται μια πολη με βαση τα ιδιαιτερα χαρακτηριστικα της. Οι ποδηλατες και χθες οπως και σημερα, μια χαρα ποδηλατουν μεσα στην μεση του δρομου και κανεις δεν τους ειπε ή δεν τους λεει τιποτα, και καλα κανουν, ουτε το αυτοκινητο ουτε το παπι παει πιο γρηγορα μεσ στην πολη. Το να μικρυνεις ομως εναν κυριο δρομο που ειναι ηδη μικρος και γινεται ακομη πιο μικρος με την νοοτροπια του διπλοπαρκαρισματος, δεν ειναι λυση, τα κανει ολα χειροτερα. Δεν επρεπε να γινει ποδηλατοδρομος, διοτι δεν χρειαζεται ποδηλατοδρομος σε τοσο μικρη πολη. Πεζοδρομια ανθρωπινα χρειαζονται και καγκελα! ΚΑΓΚΕΛΑ! ΚΑ-ΓΚΕ-ΛΑ. Καγκελα στα ρειθρα των πεζοδρομιων -παντου- ωστε να μην μπορει ο γροθος μπαμπουινος να παρκαρει και να κλεισει το δρομο για «να πεταχτει μια στιγμη να κανει την δουλεια του». Καγκελα σιδερενια και μπηγμενα με μπετον αρμε! οχι πλαστικα κωλονακια που τα πατανε για πλακα. Καγκελα σε ολο το μηκος του πεζοδρομιου με ανοιγματα ΜΟΝΟ στις διαβασεις πεζων για να αποφευγονται τα περιστατικα με πεζους ΓΙΔΙΑ που πετιουνται ξαφνικα να διασχισουν τον δρομο. Η τροζαια -οπως ειπε ο φιλος παραπανω- οντως κοιμαται, και θα κοιμαται τον υπνο του δικαιου, αν θετε να μην εχετε μποτιλιαρισματα: ΚΑΓΚΕΛΑ α λα Αβραμοπουλος. Κι για παρκινγκ, ολη η νοτια ταφρος ειναι αδεια! εκει θα επρεπε να υπαρχει δωρεαν δημοσιο παρκινγκ.

    1. Όχι κάγκελα πουθενά, επίσης τα πάρκα στο ίδο επίπεδο με το πεζοδρόμιο χωρίς κάγκελα !!! και χωρίς γύρω γύρω τσιμεντα τι ειναι αυτά που τα είδατε. Πριν 40 χρόνα έβαζαν κάγκελα τώρα οι πλατειες και τα πάρκα έρχονται στο ίδο επιπεδο με το δρόμο και το πεζοδρόμιο να μπαίνει από παντου μεσα ο πεζός.

  6. Εκτός όλων των άλλων προβλημάτων που θα κάνουν την επόμενη δημοτική αρχή να ξηλώσει όλη αυτή τη χαζομάρα,περιμένω τις πρώτες μηνύσεις από οδηγούς μηχανών που θα πέσουν στα σημεία που έχει βάψει ο δήμος τον δρόμο,όπως πχ πριν τα φανάρια.Τα σημεία αυτά γλιστράνε υπερβολικά κ αν στρίβεις όπως πχ από τα φανάρια της κυδωνιας προς αγορά υπάρχει σοβαρός κίνδυνος. Μάλλον η μπογιά είναι ακατάλληλη.Ευχομαι να μην με επιβεβαιώσει ο χρόνος……

  7. Άρη,έχεις απόλυτο δίκιο σε ότι λες,εκτός από τα κάγκελα.Πλαστικά κ όχι σιδερένια,μπαίνουν για λόγους ασφαλείας σε περίπτωση ατυχήματος.Επισης πρόβλημα είναι ότι,όπου υπάρχουν κολονάκια,έχουμε πάρκινγκ μηχανών.

    1. Ναι…Οι θαλασσιές οι χάντρες… σα να ακούω το…«ο ποδηλατόδρομος μέχρι το μούσι θα σε βάλει να ξυρίσεις…..αν δε σε κάνει φλώρο εμένα να μη με λένε Μεμά»… χαχαχαχααχα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook