Χανιά | Πλήθος κόσμου στα Σφακιά για το ετήσιο μνημόσυνο του Γεωργίου Ξενουδάκη

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο του μεγάλου ευεργέτη των Σφακίων αλλά και της Κρήτης, Γεωργίου Ξενουδάκη στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη γενέτειρα του, Ίμπρο Σφακίων, από ιερείς της περιοχής.

Στον προαύλιο χώρο του πρώτου δημοτικού σχολείου Ίμπρου, το οποίο χτίστηκε από χρήματα του και βρίσκεται η προτομή του, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, παρουσία του κ. Χάρη Παπαδάκη εκπροσώπου της βουλευτή Χανίων κ. Ντόρας Μπακογιάννη, του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην Δημάρχου Σφακίων κ. Ιωάννη Ζερβού, Δημοτικών και Κοινοτικών συμβούλων, μαθητών και καθηγητών Α/βαθμιας και Β/βαθμιας εκπαίδευσης Δήμου Σφακίων και πλήθος κόσμου.

Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Σφακίων κ. Μανούσο Χιωτάκη και από τον κ. Χάρη Παπαδάκη, ομιλία από τον κ. Κανάκη Γερωνυμάκη, συγγραφέα-λαογράφο, με εκτενή αναφορά στο έργο του Ξενουδάκη και στην παιδεία των Σφακίων, στον οποίο απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα από τον Δήμαρχο ως ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς των Σφακίων Ακολούθησε απονομή διπλωμάτων υπολογιστών ECDL στους μαθητές Β΄ Λυκείου σχολικού έτους 2018-2019 – Πρόγραμμα επιδοτούμενο από το Ξενουδάκειο κληροδότημα , κατάθεση στεφάνων και φιλοξενία των προσκεκλημένων από το Δήμο Σφακίων.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ