Χανιά | Παρουσία Σημανδηράκη και αντιδημάρχων το κοινοτικό συμβούλιο της Αγίας Μαρίνας – Τι συζητήθηκε

Κατ ιδίαν ο Δήμαρχος έλαβε μέρος στο κοινοτικό συμβούλιο της Αγίας Μαρίνας που συνεδρίασε στο πρώην δημαρχείο Νεας Κυδωνίας.

Παρών ήταν ο Αντιδήμαρχος οικονομικών Τάσος Αλόγλου, ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας Τσουπάκης Μιχάλης και η Αντιδήμαρχος Ελένη Ζερβουδάκη Αντιδήμαρχος πρόνοιας και κοινωνικής πολιτικής αρμόδια για το δημοτικό διαμέρισμα Νέας Κυδωνίας καθώς και ο πρόεδρος της κοινότητας Άρης Σοϊλεντάκης και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου.

Στο συμβούλιο συζητήθηκαν πολλά διαφορετικά θέματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής όπως είναι η προσθήκη αιθουσών στο σχολείο η κατασκευή Παιδικής χαράς και η εύρεση του οικοπέδου, οι επισκευή και καλυτέρευση των δρόμων από λακκούβες και η διαγράμμιση τους, οι μονοδρομήσεις και η κατασκευή πεζοδρομίων όπου δεν υπάρχουν σε κάποια σημεία, ο φωτισμός και πάρα πολλά άλλα καθώς το τοπικό συμβούλιο έχει ανοιχτό το κοινοτικό γραφείο για τους Δημότες κάθε Δευτέρα Τετάρτη Παρασκευή 10:00 με 12:00 για την καταγραφή των αναγκών των δημοτών. Επίσης συζητήθηκε το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων καθώς στην περιοχή απομακρύνθηκαν όλοι οι κάδοι από τους κεντρικούς δρόμους ώστε να υπάρξει μια καλύτερη εικόνα για τους Δημότες αλλά και για τους Τουρίστες που τόσο είχε σχολιαστεί στο παρελθόν οτι κάτι πρέπει να γίνει.

Ένα άλλο πολύ μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί είναι το θέμα της διάβρωσης της παραλίας της Αγίας Μαρίνας στα σύνορα με τον Πλατανιά που έχει ολοκληρωθεί έρευνα – προϋπολογισμού 380.000 ευρώ που εκπόνησε το Ινστιτούτο Ωκεανολογίας του ΕΛΚΕΘΕ και παραδόθηκε στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Χανίων το 2016.Συζητήθηκε και ο δρόμος “Ιωάννης Καποδίστριας” ο λεγόμενος από τους περίοικους ως “Χαντακας”. Ο δρόμος αυτός ανήκει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση και να μεταφερθεί στην Δημοτική περιουσία του Δήμου ώστε να γίνει ένα έργο πνοής και ανάπτυξης του τόπου.

Επίσης συζητήθηκε και το θέμα του οικοπέδου στο πρώην νταμάρι της Αγίας Μαρίνας για το πώς πρέπει να περάσει στην περιουσία του Δήμου μας και να αποκατασταθεί. Όπως και να παραμείνει ακάλυπτο κάποιο μέρος του οικοπέδου ώστε να υπάρξει στο μέλλον γιατί όχι και ανοιχτό Θέατρο ή και γήπεδο αφού ο χώρος είναι τόσο μεγάλος που μπορεί να γίνουν πολλά. Τις επόμενες μέρες το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας θα έχει συναντήσεις με το Λιμενικό Ταμείο , με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων και τους συμβούλους του.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ