Χανιά | Παρουσία Ντόρας οι εκδηλώσεις για τα 97 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή | Photos

χανιά-παρουσία-ντόρας-οι-εκδηλώσεις-γ-923370

Με την επιμνημόσυνη δέηση και την δράση στο μοναδικό μνημείο της Μικρασιάτισας μάνας με τα δυο της παιδιά, στη συμβολή οδών Κισσάμου και Μάρκου Μπότσαρη, ολοκληρώθηκαν και στα Χανιά οι εκδηλώσεις για τα 97 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή το 1922.

Στο μνημείο των Μικρασιατών συγκεντρώθηκε από νωρίς το απόγευμα πλήθος κόσμου, όπου προηγήθηκε η επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνού, και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και απαγγελίες από μέλη της χορωδίας της Αδελφότητας.

Το παρόν έδωσαν μεταξύ άλλων η βουλευτής Χανίων με τη ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ο πρώην βουλευτής και δήμαρχος Χανίων Κυριάκος Βιρβιδάκης, αλλά και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων.

Στο πλαίσια των 97 χρόνων Μνήμης για την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922, η Ντόρα Μπακογιάννη είπε ότι πρέπει να είναι μια μέρα θύμησης για όλους τους Έλληνες και να τιμούμε όλους εκείνους που έχασαν τη ζωή τους εκεί. Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής είπε ότι εκατοντάδες σκοτώθηκαν στο πλαίσιο μιας σχεδιασμένης γενοκτονίας, μιας από τις μαύρες σελίδες της νεότερης ελληνικής ιστορίας, που άλλαξε τα δεδομένα για την συνέχεια.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Αδελφότητας Μικρασιατών Νομού Χανίων ο Άγιος Πολύκαρπος τόνισε ότι οι Έλληνες Μικρασιάτες πέρασαν κακουχίες και ταλαιπωρήθηκαν και εμείς κρατάμε ζωντανές τις μνήμες για την αλησμόνητη πατρίδα της καρδιάς.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook