Χανιά | Παράταση συμμετοχών στο Φεστιβάλ Γης μέχρι τις 8 Ιουλίου – Έρχεται ανανεωμένο με πλήθος δράσεων | Video + Photos

χανιά-παράταση-συμμετοχών-στο-φεστιβ-1476853

Παράταση για όσους θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή στο Φεστιβάλ Γης που θα διεξαχθεί στη Δυτική Τάφρο στα Χανιά 20 έως 24 Ιουλίου, ανακοίνωσαν σήμερα Πέμπτη οι διοργανωτές, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στο Εμποριοβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων. 

Με σύνθημα «ΧΑΝΙΑ: Τόπος να ‘ρθεις, Τρόπος να ζεις», το Φεστιβάλ Γης έρχεται στα Χανιά μετά από δυο χρόνια πανδημίας για να γίνει θεσμός με ολοένα και περισσότερες συμμετοχές. Λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος, οι αιτήσεις συμμετοχής παίρνουν παράταση μέχρι την Παρασκευή 8 Ιουλίου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας, Αντώνης Παπαδεράκης τόνισε, πως στόχος είναι η ανάδειξη και προβολή του τόπου ενώ αναφέρθηκε και στις πλούσιες δράσεις που θα περιλαμβάνονται στο φεστιβάλ. Ο κ. Παπαδεράκης αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι φέτος δεν θα υπάρχει παροχή φαγητού και οι επισκέπτες θα μπορούν να δοκιμάζουν ότι προσφέρεται από τους παραγωγούς που θα συμμετέχουν. Επίσης, στη συνέντευξη τύπου συζητήθηκε η αλλαγή του τόπου διεξαγωγής του Φεστιβάλ γης από την Πλατεία 1866 στην Δυτική Τάφρο, για λόγους ανταγωνισμού

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομίας του Δήμου Χανίων Γιάννης Νικηφοράκης, δήλωσε κάλεσε όσους παραγωγούς – επιχειρηματίες επιθυμούν, να συμμετέχουν στο Φεστιβάλ ώστε να γίνει θεσμός για τα επόμενα χρόνια. Στόχος όπως είπαν οι διοργανωτές, δεν είναι η πώληση προϊόντων αλλά η διαδραστική επικοινωνία των επισκεπτών με τους παραγωγούς.

Ο Γιώργος Πατεράκης, Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου Χανίων, τόνισε πως απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής στο φεστιβάλ είναι οι ενδιαφερόμενοι να μην έχουν οικονομικές εκκρεμότητες με το επιμελητήριο. Επίσης, ο ίδιος τόνισε πως όσοι δηλώσουν συμμετοχή, θα μπορούν αυτομάτως να συμμετέχουν χωρίς περαιτέρω κόστος στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης αναφέρθηκε στη σημασία της καλής συνεργασίας μεταξύ των φορέων.

«Ο δήμος Πλατανιά συμμετέχει με ιδιαίτερη χαρά στο Φεστιβάλ. Μέσα από την συμμετοχή μας στοχεύουμε να αναδειχτούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στοιχεία που σχετίζονται με τους τουριστικούς πόρους, την πρωτογενή παραγωγή και τον πολιτιστικό μας πλούτο» σημείωσε ο κ. Μπομπολάκης.

Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Τουρισμό, Χαρίτος Μπομπολάκης κι ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Πολιτισμού του Δήμου Κισάμου, Γιώργος Χαχλάκης.

Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί με την συν-διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, του Δήμου Χανίων, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων, και όλων των υπολοίπων Δήμων του Νομού Χανίων, μέσω Προγραμματικής Σύμβασης και με φορέα υλοποίησης την Περιφερειακή Αναπτυξιακή Εταιρία Κρήτης (ΠΑΝΕΤΑΙΚ ΑΕ).

Πληροφορίες ή δηλώσεις ενδιαφέροντος συμμετοχής από παραγωγούς, επιχειρήσεις, Ιδρύματα και Φορείς στις ανακοινώσεις της ιστοσελίδας www.panetaik.gr ή στο e-mail: [email protected] καθώς και στο τηλ.28213-40114.

Δείτε παρακάτω την συνέντευξη τύπου:

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook