Χανιά | Παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων ζητά το Οικονομικό Επιμελητήριο

χανιά-παράταση-στην-υποβολή-φορολογι-847358

Επιστολή στην οποία ζητείται η παράταση στις καταληκτικές ημερομηνίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ζητά με επιστολή του το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος – Τμήμα Δυτικής Κρήτης.

Στην επιστολή που κοινοποιείται στον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή και τους 6 νέους βουλευτές Χανίων και Ρεθύμνου, το ΟΕΕ ζητά παράταση, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν με πρόστιμα πολίτες και επιχειρήσεις.

Η επιστολή αναφέρει:

«Με την παρούσα επιστολή, η Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος – Τμήμα Δυτικής Κρήτης (Χανιά και Ρέθυμνο), εκπροσωπώντας πάνω από 2.500 οικονομολόγους και λογιστές, σας ζητάει επίμονα την λήψη απόφασης παράτασης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων φορολογικού έτους 2018 μέχρι την Παρασκευή 16/08/2019.

Οι λόγοι είναι οι εξής:

  1. Το σύστημα για τα νομικά πρόσωπα άνοιξε μόλις τον προηγούμενο μήνα
  2. Το σύστημα δυσλειτουργεί πολλές ώρες μέσα στην ημέρα
  3. Πολλές λειτουργίες όπως Βεβαιώσεις ΕΦΚΑ αναρτήθηκαν καθυστερημένα και λανθασμένα
  4. Οι Νομοί Χανίων και Ρεθύμνου έχουν ανακυρηχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον Φεβρουάριο 2019 μέχρι την 13/08/2019
  5. Οι συνεχείς εκλογές Δημοτικές, Ευρωεκλογές και Βουλευτικές καθηστέρησαν την διαδικασία
  6. Οι Δηλώσεις που αναμένονται να υποβληθούν ακόμα υπολογίζονται στις 900.000

Γενικότερα, με τις πράξεις και τις παραλήψεις σας σε ημερομηνίες καταληκτικές για υποβολή διάφορων δηλώσεων έχετε καταφέρει να εξουθενώσετε σωματικά και ψυχικά όλους τους συναδέλφους λογιστές που εργάζονται πραγματικά νυχθημερόν για την υποβολή ορθών φορολογικών δηλώσεων προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος.

Με τις πράξεις σας και το πείσμα σας για μη παράταση εναντιώνετε έναν ολόκληρο κλάδο ελεύθερων και μη επαγγελματιών, που έχουν υποστεί τρομακτικές πιέσεις από τις καθημερινές αλλαγές στην φορολογική, λογιστική και εργατική νομοθεσία,

Τέλος θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι όλοι μας ανεξαιρέτως υπηρετούμε το κοινό συμφέρον της ίδιας κοινωνίας στην οποία συμμετέχουμε και συμπάσχουμε με τα δυσθεώρητα οικονομικά προβλήματα της, χωρίς να αποτελούμε κομμάτι εκτός αυτής και τα προβλήματα είναι κοινά για όλους.

Για όλους τους παραπάνω λόγους σας καλούμε να αναλογιστείτε την ευθύνη που σας αναλογεί για την εκδικητική υποβολή των προστίμων που θα επιβληθούν σε χιλιάδες φυσικά και νομικά πρόσωπα από την αδυναμία μη υποβολής των ορθών φορολογικών δηλώσεων και της απόδοσης των αναλογούντων φόρων, και να προχωρήσετε στην παράταση υποβολής των δηλώσεων η εναλλακτικά στην μη υποβολή των σχετικών προστίμων.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook