Χανιά | Παραμένουν υψηλές οι τιμές στα καύσιμα – Τι γίνεται με το πετρέλαιο θέρμανσης

χανιά-παραμένουν-υψηλές-οι-τιμές-στα-κ-914835

Σε πολύ υψηλά επίπεδα παραμένουν οι τιμές των καυσίμων στα Χανιά, με το κόστος να είναι τσουχτερό για τους καταναλωτές.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ένωσης βενζινοπωλών Χανίων, Γιάννη Δρακακάκη, η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων κυμαίνεται την Πέμπτη στα 1,79 ευρώ το λίτρο. Στο πετρέλαιο κίνησης, ο μέσος όρος είναι 1,53 ευρώ το λίτρο.

Πρόκειται για τιμές υψηλές, που διατηρούνται σε παρεμφερή επίπεδα εδώ και εβδομάδες.

Στο μεταξύ, οι τιμές του πετρελαίου παρουσιάζουν μια μικρή αποκλιμάκωση τις τελευταίες μέρες. Στο Brent η τιμή διαμορφωνόταν στα 82,8 δολάρια το βαρέλι, μειωμένη κατά 3 δολάρια περίπου από τα υψηλά της εβδομάδας. Αν αυτή η πορεία συνεχιστεί, ενδεχομένως να δούμε μειώσεις και στις τιμές των καυσίμων το επόμενο διάστημα, έστω και με καθυστέρηση.

Στο πετρέλαιο θέρμανσης, οι τιμές δεν έχουν μεταβληθεί σε σχέση με το άνοιγμα στα μέσα Οκτωβρίου. Στα Χανιά, σύμφωνα με τον κ. Δρακακάκη, μπορεί κανείς να βρει πετρέλαιο θέρμανσης σε τιμές από 1,18 ως 1,23 ευρώ το λίτρο.

«Τις τελευταίες δύο εβδομάδες δεν υπήρχε ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης», είπε ο πρόεδρος των βενζινοπωλών. «Το επόμενο διάστημα όμως αναμένουμε αύξηση της ζήτησης, καθώς έρχεται πια ο χειμώνας».

Οι βενζινοπώλες έχουν ζητήσει και νέα συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών για το ζήτημα της φορολογίας στα καύσιμα, ωστόσο δεν αναμένεται να υπάρχουν οποιεσδήποτε υποχωρήσεις σε αυτό το θέμα από την κυβέρνηση.

zarpanews.gr

2 thoughts on “Χανιά | Παραμένουν υψηλές οι τιμές στα καύσιμα – Τι γίνεται με το πετρέλαιο θέρμανσης

  1. Για καποιο σχοιζοφρενικό τρόπο προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τον τροχό ενώ αυτομαστιγωνομαστε συχρονως.
    Στην Ελλάδα δεν δικαιολογείται ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ γιατί : η Ελλάδα δεν είναι πετρελαιοπαραγωγική χώρα για να δικαιολογήσει την αύξηση λόγω ζημιών στις εξέδρες εξόρυξης, η στην διακοπή εξόρυξης λόγω καταιγίδων, η μια καταστροφική ζημιά στα διυλιστήρια μας ! Η Ελλάδα πάντα εισάγει πετρέλαιο άρα δεν συντρέχουν λόγοι αύξηση της τιμής αφού καμία χωρα που εισάγουμε πετρέλαιο δεν έχει υποστεί ζημιες στις εγκαταστάσεις, τα δεξαμενόπλοια είναι πιο πολλά από όσα χρειαζωντε και η κατανάλωση ο ι μόνο δεν έχει αυξηθεί αλλά αντιθέτως έχει ελαττωθεί σημαντικά στα δυο τελευταία χρόνια λόγω κορωνοιού ! Νομιζετε ότι είναι σύμπτωσης που η αύξηση έγινε τώρα που ο κόσμος έχει στην κυριολεξία απολέσει κάθε ίχνος δύναμης, θέλησης και διαυγείς μετα την τιμωριτικη και δολοφονική στάση της κυβέρνησης στο ζήτημα της πανδημίας. Και τη μόνη εξήγηση που έδωσαν είναι ότι όλα ακρίβιναν παντού !!! Είμαστε τόσο αφελείς να μας καταστρέφουν τόσο εύκολα οικονομικά για να έξαρχοι ‘μαστε από τα επιδόματα ζητιανιάς για να τους ξαναψηφίσουμε ? Γιατί δεν γίνεται μια επιτροπή από οικονομολόγους να ζητήσουν εξηγήσεις γιατί αυτή η ξαφνική ακρίβεια ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !??? Η δημοκρατια στην Ελλάδα κατργει5αι καθημερινά από την απραξία και τη μη συμετοχη μας στα κοινά, δηλαδή τη βλακεία πληρώνουμε, όχι την ακρίβεια !

  2. Η Ελλάδα πληρώνει την έλλειψη ενεργειακής πολιτικής. Ο κάθε Έλλην πρωθυπουργός που εκλέγεται έχει ως πρώτο του μέλημα την ευημερία υοθ λαού του. Σήμερα, στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η ευημερία του Ελληνικού λαού αλλά η υιοθέτηση των όσων ζητά η Greta Thunberg. Με απλά λόγια σκέτη αποτυχία..Ο λαός πεινά και εμείς πάμε να επιβάλλουμε τις ιδέες της Γκρετας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook