Χανιά | Παίρνει θέση η δημοτική αρχή για τον Λόφο Καστέλι – Έρχεται εισήγηση που θα αποτρέπει τη λειτουργία ξενοδοχείου

χανιά-παίρνει-θέση-η-δημοτική-αρχή-για-886181

Χρήση για «κοινωφελείς λειτουργίες», δηλαδή χωρίς τη δυνατότητα λειτουργίας ξενοδοχείου, σκοπεύει να αποδώσει η δημοτική αρχή των Χανίων στο σημείο όπου σχεδιάζεται η γνωστή επένδυση της εταιρίας Belvedere στον Λόφο Καστέλι, ενώ για τον υπόλοιπο λόφο θα ζητήσει να δοθεί ο χαρακτηρισμός της «αμιγούς κατοικίας», σύμφωνα με τα όσα είπε ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Νίκος Χαζηράκης, σε συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Χανίων την Παρασκευή.

Η πρόθεση αυτή είχε αναφερθεί και σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τώρα όμως ακούγεται πια από αρμόδια χείλη.

Το zarpanews.gr επικοινώνησε με τον κ. Χαζηράκη, ο οποίος και επιβεβαίωσε ότι ακριβώς αυτή την εισήγηση θα κάνει στην αρμόδια επιτροπή παρακολούθησης για το γενικό πολεοδομικό σχέδιο.

Η επιτροπή αυτή θα συνεδριάσει σε ημερομηνία εντός Μαρτίου ή Απριλίου και μετά, αν η εισήγηση περάσει, θα πρέπει να επικυρωθεί με ψηφοφορία σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων.

Το σημαντικό στοιχείο στην όλη υπόθεση είναι πως ο χαρακτηρισμός «κοινωφελείς λειτουργίες» δεν επιτρέπει τη λειτουργία ξενοδοχείου στο σημείο. Η χρήση «αμιγής κατοικία» επίσης. Σε περίπτωση χρήσης ως «γενικής κατοικίας» όμως, θα μπορούσε να λειτουργήσει μικρό ξενοδοχείο μέχρι 150 κλίνες.

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 59/2018, στους χώρους που χαρακτηρίζονται ως κοινωφελούς λειτουργίας, επιτρέπονται τα εξής:

Κοινωνική πρόνοια

Εκπαίδευση

Αθλητικές εγκαταστάσεις

Πολιτιστικές εγκαταστάσεις

Περίθαλψη

Εγκαταστάσεις ανακύκλωσης συσκευασιών και υλικών

Γωνιές ανακύκλωσης και πράσινα σημεία

Κέντρα Αποτέφρωσης Νεκρών (Κ.Α.Ν.)

Μια εισήγηση από τη δημοτική αρχή λοιπόν, για χρήση «κοινωφελούς λειτουργίας» στα κτίρια του Πολυτεχνείου στον Λόφο Καστέλι, μεταφράζεται ως ευθεία επιθυμία να μην προχωρήσει η λειτουργία ξενοδοχείου στο σημείο.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές της εβδομάδας, η νομική εκπρόσωπος της Belvedere είχε προειδοποιήσει πως οι επενδυτές θα κατέφευγαν στα δικαστήρια, σε περίπτωση που η επένδυσή τους ακυρωθεί, όπως είπε «αν η αιτιολογία δεν είναι σοβαρή ή είναι παράνομη» (δείτε ΕΔΩ).

Το ενδιαφέρον στρέφεται στη συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης που αναμένεται εντός διμήνου.

zarpanews.gr

10 thoughts on “Χανιά | Παίρνει θέση η δημοτική αρχή για τον Λόφο Καστέλι – Έρχεται εισήγηση που θα αποτρέπει τη λειτουργία ξενοδοχείου

  1. Εγώ αν ήμουν ο μπελβεντέρες θα έφτιαχνα ενα πακέτο:

    Εγκαταστάσεις ανακύκλωσης συσκευασιών και υλικών
    Γωνιές ανακύκλωσης και πράσινα σημεία
    Κέντρα Αποτέφρωσης Νεκρών (Κ.Α.Ν.)

    Αλλά και μόνο το Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών είναι καλή περίπτωση… αποτέφρωση με θέα!

  2. Θα δανειστώ ένα τζογαδορικο όρο Διγαλη…
    Πάλι ΚΟΥΒΑ!
    Τέως πρυτανης
    Τέως Υφυπουργός
    Τέως επενδυτής ξενοδοχοποίησης του Λόφου
    Τέως βουλευτής (έρχεται…)

  3. Για τόσο φθηνή ενοικίαση που έκαναν ότι και να φτιάξουν από αυτά λεφτά θα βγάλουν.
    Αποτυχημένος ακαδημαϊκός ο Διγαλάκης. Απόλυτη ξεφτίλα

    1. αποτυχημενο ακαδημαικο δεν μπορουμε να τον λεμε… Αποτυχημενο πολιτευτη σιγουρα! Αποτυχημενο πρυτανη παλι!
      Ξεφτιλα για την πολη των Χανιων παντως ΣΙΓΟΥΡΑ

  4. Τελικά πρέπει να είναι φοβερά επιτυχημένοι και εφόρου ζωής οι σχολιαστές του ζάρπα, δεν εξηγείται αλλιώς…από Πάπας και πάνω καθένας τους…
    Εδώ ο άλλος πέρασε από θέσεις καθηγητή ΑΕΙ, πρύτανη, βουλευτή, υφυπουργού και τον κράζουν για αποτυχημένο!!! Τι θα ακούσουμε ακόμα…

      1. Η αποδοχή μου από την ελίτ των επιτυχημένων μου δίνει το κίνητρο για να συνεχίσω.
        Με θαυμασμό,
        Αρτέμης-υπερτοπικό κύτταρο αναφοράς

  5. Τι κατοικία και πράσινα κρεματόρια λένε τούτοι; Όλα είναι αιρμπιενμπι. Άμα κατέβεις τα σκαλιά πιο κάτω όλα είναι ναιτ κλαμπ. Αυτοί θέλουν να τα κάνουν κατοικία να κλείσουν τα αιρμπιενμπι και τα μαγαζιά.

  6. Ο λαός των Χανίων απεφάνθη. Ερείπια, εγκαταλείψη, προχειροδουλιες, κακογουστια, όπως άλλωστε τόσα πολλά ακίνητα που έχει ο ικανός μας δήμος. Και γκρίνια , φθόνος, και κακία. Μπράβο παιδιά έτσι θα πάει μπροστά ο τόπος μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook