Χανιά | Παίρνει πάνω της η Ντόρα Μπακογιάννη την ιστορία για το Πειραματικό 1ο Γυμνάσιο

χανιά-παίρνει-πάνω-της-η-ντόρα-μπακογι-1200533

Φαίνεται πως η πρώτη τη τάξη βουλευτής του νομού κα Ντόρα Μπακογιάννη, αποφάσισε να πάρει πάνω της την ιστορία που έχει προκαλέσει την αντίδραση των εκπαιδευτικών και αφορά την μετατροπή του 1ου Γυμνασίου Χανίων σε Πειραματικό.

Η βουλευτής Χανίων της Ν.Δ του νομού με ανάρτηση τους στο twitter κάνει γνωστό ότι πλέον είναι ειλημμένη απόφαση και το 1ο Γυμνάσιο Χανίων «αποφασίστηκε να γίνει Πειραματικό.»

Επίσης σημειώνει πως «είναι μια μεγάλη κατάκτηση για τα Χανιά που ήταν η πόλη της Κρήτης που μέχρι σήμερα δεν είχε, καθώς το Ηράκλειο έχει Πρότυπο και το Ρέθυμνο Πειραματικό.»

Η ανάρτηση της κας Μπακογιάννη:

Το 1ο Γυμνάσιο Χανίων αποφασίστηκε να γίνει Πειραματικό. ⠀

Είναι μια μεγάλη κατάκτηση για τα Χανιά που ήταν η πόλη της Κρήτης που μέχρι σήμερα δεν είχε, καθώς το Ηράκλειο έχει Πρότυπο και το Ρέθυμνο Πειραματικό. ⠀

Πρόκειται για έναν θεσμό 85 ετών που έβγαλε μεγάλες προσωπικότητες και δίνει τη δυνατότητα σε χιλιάδες ταλαντούχα παιδιά που δεν έχουν οικονομικές δυνατότητες να προχωρήσουν και να κατακτήσουν τους στόχους τους. ⠀

Είμαι βεβαία ότι οι εκπαιδευτικοί μας θα σταθούν αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια.

zarpanews.gr

7 thoughts on “Χανιά | Παίρνει πάνω της η Ντόρα Μπακογιάννη την ιστορία για το Πειραματικό 1ο Γυμνάσιο

  1. «Αποφασιστηκε» απο ποιον;;;;

    Ακου να μαθαινεις κερα ντορα γιατι μαλλον εισαι βαθια νυχτωμενη:
    Κυριαρχο οργανο ενος σχολειο δεν εισαι ΕΣΥ ή η καθε πυροβολημενη υπουργος μα Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ που νομιζω και διορθωσε με αν κανω λαθος ΔΕΝ πηρε τετοια αποφαση;;;;
    Πρωτοςν εσυ σημερα εισαι αυριο ΔΕΝ εισαι οποτε μουρμου κι απο την αλλη τι λογικη της λαικης αγορας ειναι αυτη «εχει το ηΡΑΚΛΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙς;;;;;»

    μΑ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ…

  2. Eμ ειδες τι παθαινεις για να μην διαβαζεις το «Ζαρπα»;;;Το ειπανε οι αθρωποι πριν λιγες μερες,Ειχες δουλεια το ξερω,σε ενοχλουσε ενα πρωινο κειός ο χλεχλες ο φουρθιωτης για να διαλεξει την πιο ωραια BMW,διαβασε το τωρα:
    Ως καθηγητές του πρώτου Γυμνασίου δηλώνουμε πως υπερασπίζουμε το δημόσιο και καθολικό χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Είμαστε υπέρ της αναβάθμισης της προσφοράς των σχολείων στους μαθητές και για αυτά πασχίζουμε, με πενιχρά μέσα, χρόνια τώρα. Η θέσπιση όμως Π/Π όχι απλά δεν υπηρετεί μια τέτοια κατεύθυνση, αλλά κατηγοριοποιεί τα σχολεία σε αυτά των λίγων και εκλεκτών και σε αυτά που θα φοιτά η πλειοψηφία των παιδιών μας. Πρέπει να διατεθούν χρήματα και προγράμματα σε όλα τα σχολεία και όχι σε λίγα εκλεκτά. Πρέπει κάθε παιδί να έχει ίδιες ευκαιρίες και κάθε καθηγητής ίσα δικαιώματα. Τα πρότυπα/πειραματικά ανοίγουν την πόρτα στην ανισότητα.

    Στη φετινή δύσκολη συγκυρία, με τα σχολεία αφημένα στο έλεος της πανδημίας, ο πρόχειρος σχεδιασμός πειραματικών/πρότυπων σχολείων, σχολείων ελίτ και ο “βομβαρδισμός” της κοινωνίας με σειρά νομοσχεδίων δεν αποτελεί λύση προβλημάτων.

    Η απώλεια των οργανικών θέσεων των καθηγητών του σχολείου που επιφέρει η μετατροπή σε Π/Π, των θέσεων που με κόπο και χιλιόμετρα κατακτήθηκαν, αποτελεί ανήθικο χτύπημα σε θεμελιώδες εργασιακό δικαίωμα. Η εν κρυπτώ πραγμάτωση των προαναφερθέντων, την ώρα που χιλιάδες καθηγητές ανά Ελλάδα έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους δεν αποτελεί επιλογή άμβλυνσης προβλημάτων, αλλά όξυνσής τους. Στο συγκεκριμένο ζήτημα, του 1ου Γυμνασίου Χανίων, η εκφρασμένη απειλή που συμπυκνώνεται στη φράση: “ή θα γίνετε πειραματικό ή θα κλείσετε”, σίγουρα δεν προσφέρει λύση και ακόμα πιο σίγουρα δεν εκφράζειδημοκρατική πρακτική, αλλά αντίθετααποτελείψευδεπίγραφο και ωμό εκβιασμό.

    Υποστηρίχτηκε ότι το σχολείο μας βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία, όσον αφορά το μαθητικό δυναμικό του, και πως η μετατροπή του 1ου Γυμνασίου Χανίων σε πειραματικό αποτελεί μονόδρομο, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα κλείσει. Η φθίνουσα πορεία όμως δεν είναι τυχαία, δεν αποτελεί φυσικό φαινόμενο, αλλά αποτέλεσμα χρόνιας κακής και άτολμης κατανομής μαθητών στην πόλη των Χανίων. Κάθε χρόνο στέλνονται στο σχολείο μας όλο και λιγότεροι μαθητές, παρότι το πρόβλημα σχολικής στέγης στην πόλη παραμένει επίκαιρο. Η φθίνουσα πορεία,ας μην γελιόμαστε, εξυπηρετεί πολλούς, χρόνια τώρα.

    Η θέση του υπουργείου και η ισχυρή διάθεση επιβολής της πανελλαδικά, αλλά και ο υπερβάλλοντας ζήλος του προϊσταμένου Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Χανίων να υλοποιήσει μια απόφαση ερήμην των άμεσα ενδιαφερομένων, αποτελούν χαρακτηριστικά δείγματα του τί σηματοδοτεί η πολιτική της κυβέρνησης για την εκπαίδευση.

    Καθηγητές του 1ου Γυμνασίου Χανίων

    Αννιτσάκη Δ., Βενετοπούλου Σ., Γεωργακά Β., Κενανίδου Δ., Σαμαράς Λ., Μπαντιά Α., Χρυσουλάκη Α., Μυλωνάκη Ε., Μυλωνάκης Κ.,Μαστραντωνάκη Σ., Κορρέ Μ., Μπονάτου Μ., Κωσταριδάκη Γ., Παπαδοπούλου Κ., Φελεσάκη Ε., Κοκοτσάκη Ε., Καλογεράκη Β., Ιωαννίδης Μ., Μανουσογιαννάκη Α., Μπίρη Π.”

  3. Zarpa σε διαβάζω όλη μέρα αν συνεχίσεις τα καθημερινά με την Ντόρα και την Ντόρα,μας κούρασε δεν μας ενδιαφέρει πια η Κυρια αυτη,χαιρετώ.

  4. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΝΙΩΝ ΕΧΕΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ & ΤΟ ΜΟΥΣΚΑΡΟ
    ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ, Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ
    ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΠΟΙΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ 150 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ (ΑΝ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΕΣ)

    1. Μα Γιωργη,στο εχω ξαναπει νομιζψ,οταν σου λέγε η μανα σου να στρωσεις το γκολο σου να διαβαζεις να γινεις και συ δασκαλος να κααααααααααααααααααααααααααααθεσαι εσυ πηγαινες απο το πρωι μεχρι το βραδυ στα μπιαλιαρδα του Θαναση…!!!
      Ειδες τι τραβας τωρα να γλυφεις κατουρημενες ποδιες για 589 ευρω το μηνα;;;
      Μα καταλαβινω την πρεμουρα σου ,θελεις να στειλεις τα κοπελια σου σε ενα σχολειο για «αριστους» οχι με την μπλεμπα,για να μην τραβηξουν ο,τι τραβας εσυ…
      Μα μαντεψε:το χαρακτηρα τον κανει ο γονιος κι οχι τα πειραματικα σχολεια ,οποτε ….

  5. Εγώ είμαι εναντίων των μητσοτακηδων και μπακογιαννηδων για το παραμύθι που πούλησαν ( μεταναστευτικο, Πρέσπας, διαχείρηση πανδημίας, αστυνομοκρατία κλπ αλλά σε αυτό είμαι μαζί τους γιατί είμαι Έλληνας και πατριωτης και γιατί απλά τα σχολεία γυμνάσια, λύκεια μόνο μουσκαρους βγάζουν την τελευταία 30ετια (μέσα και εγώ ), απόδειξη κανείς μας δεν ξέρει ούτε τι αντιπρωσοπευει η 25 Μαρτίου ! Εσεις λοιπόν στο μυαλό σας σαν δημόσιοι υπάλληλοι πιστεύετε ότι μπορείτε να αποφασίσετε για το πειραματικό ενώ μια εκλεγμένη κυβέρνηση η βουλευτής δεν μπορεί ? Καλά θα ήταν αν ξοδεύατε τον μισθό σας σε κανονικό καπνό για να πάρετε χαμπάρι ότι δεν είστε οι σουλτάνοι αλλά οι Χατζιαβάτες βαστάζοι ……..συντρόφια !

  6. Ποιός την χάρη σας Χανιωτάκια που αποφάσισε η Λουκρητία Βοργία των Βοργιών της Ελλάδας(!) να ανακατευθεί και στην … Εκπαίδευση των παιδιών σας!! Σίγουρα κάποιο λάκκο έχει η φάβα γιατί η συγκεκριμένη….ότι κάνει το κάνει πάντα με μεγάλη υστεροβουλία. και προσωπικό όφελος!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook