Χανιά | Οι αστυνομικοί ζητούν να φύγουν από τον λόφο Καστέλι!

Επιστολή στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, απέστειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων, με την οποία ζητά να απαλλαγούν από τη φύλαξη του χώρου στον λόφο Καστέλι, τον οποίο φυλάσσουν από τις 5 Σεπτεμβρίου. Εγείρουν δε το ζήτημα, εαν θα έπρεπε να φυλάσσει τον χώρο η ΕΛ.ΑΣ, μιας και ο χώρος εκμισθώνεται σε ιδιώτη. Αναλυτικά:

“Κ. Υπουργέ, όπως γνωρίζετε, πραγματοποιήθηκε άκρως επιτυχημένη αστυνομική επιχείρηση πρωινές ώρες της 5ης Σεπτεμβρίου 2020 στα Χανιά, με σκοπό να λήξει η επί 16 ετών παράνομη κατάληψη της «ROSA NERA» στο λόφο Καστέλι.

Κατόπιν αυτής της επιχείρησης και λόγω του μεγάλου χρονικού διαστήματος που μεσολαβεί μέχρι το πέρας των γραφειοκρατικών διαδικασιών και της έναρξης των οικοδομικών εργασιών, προέκυψε θέμα φύλαξης του χώρου αυτού.

Στο λόφο Καστέλι καθημερινά απασχολούνται 126 αστυνομικοί από Υπηρεσίες των Χανίων, αλλά και από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου και τους οποίους ευχαριστούμε για τη συνδρομή τους μέχρι σήμερα.

Κύριε Υπουργέ καλά ως εδώ, καθώς έπρεπε η Αστυνομία να παρέμβει για τη λήξη της παράνομης κατάληψης πλην όμως εγείρεται σοβαρό θέμα για τη μετέπειτα φύλαξη.

Αν τα συγκεκριμένα κτίρια του λόφου Καστέλι είχαν δημόσιο χαρακτήρα τότε καλώς η Αστυνομία να τα φυλάει, τι γίνεται όμως στην περίπτωση ιδιωτικών χώρων, ήτοι ιδιωτικές επιχειρήσεις; Στη συγκεκριμένη περίπτωση και εφόσον ισχύει η εκμίσθωση των κτιρίων αυτών έναντι συγκεκριμένου ετησίου μισθώματος, τότε η Αστυνομία δεν υποχρεούται να παρέχει φύλαξη σε ιδιώτες.

Αν οι ιδιώτες επιθυμούν να διαφυλάξουν την περιουσία τους τότε να απευθυνθούν σε ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης και όχι στην Ελληνική Αστυνομία και στους συναδέλφους μας οι οποίοι έχουν ιερή αποστολή την αστυνόμευση του Πολίτη.

Αν πάλι οι ιδιώτες εκμισθωτές του εν λόγου χώρου επιζητούν την παρουσία της Αστυνομίας έχουμε και άλλη πρόταση προς αυτούς. Την εφαρμογή της Κ.Υ.Α. 8004/21/2/15.03/2012 (ΦΕΚ Β΄-888/21.03.2012), η οποία προβλέπει στο άρθρο 1 παρ. 2 εδάφ. στ. ότι εάν κάποιος ιδιώτης επιθυμεί την παροχή υπηρεσιών φρούρησης από την Ελληνική Αστυνομία επικαλούμενος λόγους ασφαλείας, αιτείται αυτών. Εάν το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. απαντήσει θετικά τότε ο ιδιώτης οφείλει να καταβάλλει την αντίστοιχη ορισμένη εκ του Νόμου κοστολόγηση των υπηρεσιών των συναδέλφων μας και η οποία θα καταβληθεί στα Ταμεία τους.

Κύριε Υπουργέ, όπως εύλογα αντιλαμβάνεστε, οι συνάδελφοί μας δεν υποχρεούνται να φυλάξουν το συγκεκριμένο χώρο και ζητούμε την άμεση αποχώρησή τους, με σκοπό να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους που δεν είναι άλλα από την προστασία των πολλών και όχι του ενός. Κρίνουμε παράλογη την περαιτέρω παραμονή τους πόσο μάλλον για το μεγάλο χρονικό διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι το πέρας των γραφειοκρατικών διαδικασιών. Αν κριθεί ανάγκη να επανέλθουν, έχουν αποδείξει και ότι ξέρουν αλλά και ότι μπορούν, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση.

Όσον αφορά τις καταλήψεις πανελληνίως είμαστε κατά αυτών, καθώς εάν κάποιος επιθυμεί να «παράγει πολιτιστικό έργο» θα πρέπει να αναλάβει όλο το κόστος και όχι να είναι «αριστερός επαναστάτης» με «δεξιές τσέπες», καταλαμβάνοντας ιδιοκτησίες που δεν του ανήκουν.

Κύριε Υπουργέ αναμένουμε την άμεση παρέμβασή σας και θα σας παρακαλούσαμε να μην αρκεστείτε και εσείς σε κάποια «ευχαριστώ», καθώς έχουμε χορτάσει από αυτά…Άλλωστε τα «ευχαριστώ» που μας συγκινούν περισσότερο είναι αυτά του απλού πολίτη έξω στο πεζοδρόμιο…”

zarpanews.gr

13 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΧΝΗ,
  ΑΝΗΚΟΥΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
  ΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΑΙ ΑΛΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΝΔΟΞΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ…
  ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝ ΚΙΝΔΥΝΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΑΣ ΑΝΑΥΔΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΒΛΑΣΤΑΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ ΥΠΟ ΤΩΝ ΕΑΜΟΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΤΩΝ… ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΤΡΟΠΑΡΑΔΟΤΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΤΟΥ REAL ESTATE ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΝΟΜΑΣ…
  ΩΙΜΕ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ..

 2. ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ!!! Να φύγουν τώρα!
  Να φύγουν τώρα γιατί όσο κάθονται επιβεβαιώνουν ένα σύνθημα που λένε οι αναρχικοί “σκυλιά φυλάτε τα αφεντικά σας”.
  Οι κοινωνία των Χανίων στηρίζει κάθε προσπάθεια απομάκρυνσης των δυνάμεων κατοχής από το λόφο Καστέλι.

 3. Πω πω συγκίνηση που ξανακουστηκε η ελληνική αστυνομία να κάνει το σεκιούριτι σε ιδιώτες πρωτόγνωρο στην Ελλάδα αυτά λένε δημόσια και γελάει ο κάθε πικραμένος

 4. Ελα μας κανετε πλακα τωρα ετσι; Πειτε αληθεια δεν το εννοειται αυτο..
  Πρωτη φορα ειναι ρε μπατσονια που φυλατε ιδιωτη; Εκτος αν εννοειται ιδιωτη καποιον με περιουσια κατω απο ενα ποσο και περα απο αυτο τον θεωρειεται ευεργετη ή κατι τετοιο. Εχετε φαει πολυ κραξιμο στη γειτονια και γενικα δεν ειναι ομορφο να ερχεσαι σε μια μικρη κοινωνια απεναντι σε τοσο κοσμο. Ειναι αληθεια οτι ειναι στα ορια της ξεφτυλας, να φυλας ενα κτιριο αδειο μεχρι να γινει ξενοδοχειο. Αλλα τι να κανουμε που επελεξες μια δουλεια ντροπη. Μια δουλεια που ο βασικος στης στοχος ειναι η προστασια των αφεντικων. Τωρα αμα θες να φυλας τα γραφεια καμιας Ντορας ή κανενος Διγαλη, ή να πας να δειρεις κανα παιδι και κανα συνταξιουχο σε καμια πορεια, εε τοτε ζητα μεταθεση.
  ΣΚΥΛΙΑ ΦΥΛΑΤΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ…

 5. ΗΣΟΥΝΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΑΝΕΡΓΙΑ… ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΠΗΓΕΣ ΚΙ ΕΓΙΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ..
  ΕΤΣΑ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΝΑ ΦΥΛΑΤΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΥΡΓΑΡΕΣ… ΚΑΙ ΝΑ ΓΑΒΓΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΝΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑ ΟΤΑΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ..
  ΚΑΙ ΑΜΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΟΝ ΕΔΕΡΝΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΟΠΛΑ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥ… ΟΝΕΙΡΑ, ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΡΝΗΣΗ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΣΑΠΙΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ…

 6. Αφού το βλέπουν και το έχουν καταλάβει,ότι είναι ανεπιθύμητοι στη γειτονιά,γιατί τους έχουν και τους ταλαιπωρούν;Να τους στείλουν στα σπίτια τους και στις οικογένειές τους!Η…αποστολή τους τελείωσε.Άλλωστε,ακόμα και οι γερμανοί, που δεν άφησαν μιά πέτρα πάνω στην άλλη,δεν έμειναν τόσες μέρες στο Καστέλι!

 7. Ωστε αρχισε να γινεται ηδη ξενοδοχειο; Α ρε χανια ξεφτιλα. Οπως κατηγορησαμε τον συριζα πως εφερε την νδ, ετσι θα κατηγορησουμε και την ροζα νερα οτι εφερε το διγαλο. Και ο σημαντηρακης, τι να κανει κι αυτος με ξενη περιουσια; Να πιεσει; Να θεσει το θεμα σε ανωτερα κλιμακια; Να τρεξει σε ευρωπαικα δικαστηρια με ολη τη χαρτουρα της διαπλοκης που εχει μαζευτει τοσο καιρο;… Μαλλον ειναι πολυ απειρος για τετοια πραγματα. Καλα ξετελεματα…

 8. Η γειτονιά πονηρα και ανεκδιηγητα σκυλάκια άνοιξε την αγκαλιά της και υποδέχτηκε αυτά τα παιδια που κάνουν το καθήκον τους, εμείς οι κάτοικοι τους θέλουμε εδώ, εσάς (καταληψίες) δεν θέλαμε ποτε, αλλά που να μιλήσουμε που φοβόμασταν να πουμε και κάτι, η γειτονιά με εσάς ήταν σαν τριτοκοσμικό μέρος σε στυλ φαβελας, οποιος έχει περασει απο εδω ξέρει…

 9. Δεν υπάρχει ένας δικαστικός να παρέμβει.
  Είναι τραγικά αυτά που λένε αν όντως συμβαίνουν. Αλλά τραγικότερο είναι πως είναι ακόμα εκεί και δεν μπορούν να πάνε οι Χανιώτες να ξανακαταλάβουν το κτίριο. Σας παρακαλώ θα μπει φθινόπωρο σε λίγο

 10. Ειστε ξεφτηλες και εσεις και καθε μπατσος σε αυτην την ελλαδα. Ρουφιανοι. Σκυλια φυλατε τα αφεντικα σας. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ