Χανιά | «Ο πλανήτης Γη εκπέμπει σήμα κινδύνου»! Ημερίδα για την κλιματική αλλαγή

χανιά-ο-πλανήτης-γη-εκπέμπει-σήμα-κιν-810434

Ο πλανήτης Γη εκπέμπει σήμα κινδύνου και αν δεν αλλάξει κάτι σύντομα στην συμπεριφορά μας απέναντι του, τότε η κατάσταση θα μπορεί να χαρακτηριστεί ως μη αναστρέψιμη με ότι αυτό συνεπάγεται για την επιβίωση μας.Η ημερίδα για την κλιματική αλλαγή που διοργάνωσε το πρωί του Σαββάτου στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου, αποτύπωσε με τον πιο ανάγλυφο τρόπο τα ελάχιστα χρονικά περιθώρια που απομένουν προκειμένου ο άνθρωπος να σώσει ότι είναι δυνατόν, αλλάζοντας βέβαια εντελώς την κουλτούρα και τον πολιτισμό του.Όπως πολύ συγκεκριμένα ανέφερε ο κ.Τάκης Γρηγορίου, υπεύθυνος για θέματα ενέργειας και κλιματικών αλλαγών στο Ελληνικό Γραφείο της Greenpeace «αυτή τη στιγμή είμαστε πλέον πολύ κοντά στο σημείο χωρίς επιστροφή.» Τόνισε με έμφαση πως σύμφωνα με τις επιστημονικές προσεγγίσεις της διακυβερνητικής επιτροπής του ΟΗΕ για τις κλιματικές αλλαγές μένουν μόνο δώδεκα χρόνια για ραγδαίες αλλαγές, προκειμένου να μην ξεπεράσει η υπερθέρμανση του πλανήτη να μην ξεπεράσει τον 1 βαθμό.Ο κ. Γρηγορίου ανέφερε επίσης πως αυτό που πρέπει να γίνει είναι η ακύρωση κάθε επένδυσης σε ορυκτά καύσιμα, και ταχύτατη στροφή στις καθαρές πηγές ενέργειας.

Από την πλευρά του ο πρώην Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, κ. Γιάννης Φίλης είπε πως αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι αποτέλεσμα ανθρώπινων δραστηριοτήτων σημειώνοντας πως οι φυσικές μεταβολές δεν επαρκούν για να εξηγήσουν την παρούσα αύξηση της θερμοκρασίας στο κλίμα.

Ο κ. Φίλης τόνισε πως ο καιρός αλλάζει γιατί αλλάζει το κλίμα, ενώ έκανε λόγο και για την εμφάνιση ασθενειών που κάνουν πλεον την εμφάνιση τους.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook