Χανιά | Μήπως να επαναφέρουμε τις σωστές ονομασίες των οδών; | Photos

χανιά-μήπως-να-επαναφέρουμε-τις-σωστέ-1426130

Ευρηματική και έξυπνη η ιδέα να «μετονομάζονται» δρόμοι με την ευκαιρία σημαντικών γεγονότων ή για να δοθεί ένας εντονότερος χαρακτήρας στις υποθέσεις ανθρώπων που συγκλόνισαν τη χώρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι δρόμοι μετονομάζονται και στην πραγματικότητα.

Οι πινακίδες με τις ονομασίες των δρόμων εξυπηρετούν έναν σκοπό – το να ξέρει ο περαστικός πού βρίσκεται. Και αν οι Χανιώτες προφανώς δεν πρόκειται να μπερδέψουν την οδό Τζανακάκη με κάποια άλλη, οι επισκέπτες μπορούν εύκολα να το κάνουν.

Το zarpanews.gr έγινε δέκτης δύο επικοινωνιών από πολίτες, εκ των οποίων ο ένας αναρωτιόταν αν η οδός Ανδρέα Παπανδρέου έχει μετονομαστεί σε 8ης Μαρτίου, ενώ νωρίτερα, γυναίκα που είχε επισκεφτεί παλαιότερα τα Χανιά και ξαναήρθε τώρα, είχε μπερδευτεί και δεν καταλάβαινε πού έπρεπε να πάει.

Μήπως θα έπρεπε οι αρμόδιοι να αποκαταστήσουν τις πινακίδες;

7 thoughts on “Χανιά | Μήπως να επαναφέρουμε τις σωστές ονομασίες των οδών; | Photos

  1. Ο δήμαρχος να πάρει τις συλλογικότητες που τον ψήφισαν και να πάει στο χωριό του στη Ρόκα να τα κολλήσει στις ελιές. Εδώ είναι υποτίθεται πολιτισμένος τόπος και δε μπορεί να κολλάει ο καθένας ότι θέλει όπου θέλει.

  2. ΑΡΘΡΟ 8
    Ονομασία και μετονομασία συνοικιών, οδών και πλατειών
    Η ονομασία συνοικιών, οδών και πλατειών γίνεται με απόφαση του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου, η οποία λαμβάνεται ύστερα από εισήγηση του οικείου τοπικού συμβουλίου ή παρέδρου και σύμφωνη γνώμη επιτροπής, στην οποία συμμετέχουν:
    α. Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης ή της Διεύθυνσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Διοίκησης του νομού, ως πρόεδρος.
    β. Δύο εκπρόσωποι της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων, που ορίζονται με τους αναπληρωτές τους από τη Διοικούσα Επιτροπή της και
    γ. Δύο καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ02, οι οποίοι ορίζονται, μαζί με τους αναπληρωτές τους, από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας.
    Η Επιτροπή συγκροτείται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της οικείας Περιφέρειας. Με την ίδια απόφαση ορίζεται ο γραμματέας και ο αναπληρωτής του, οι οποίοι είναι υπάλληλοι της Περιφέρειας του κλάδου ΠΕ Διοικητικού.
    Η μετονομασία επιτρέπεται, για εξαιρετικούς λόγους και γίνεται με την ίδια διαδικασία.
    Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων
    N. 3463/2006.
    Αν αποφάσιζαν οι δημότες να αλλάζουν την ονομασία των οδών και των πλατειών κατά το δοκούν τότε φαντάζεστε τι θα γινόταν; Η Δημοτική Αρχή θα έπρεπε να έχει προβεί τουλάχιστον στην επαναφορά των πινακίδων στην αρχική τους κατάσταση. Οι πινακίδες των δρόμων δεν είναι πίνακες ανακοινώσεων ή πανό διαμαρτυρίας.

  3. «ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ». Η λέξη της εποχής. Την προβάλον τόσο, για να αναδείξουν το πρόβλημα. Μήπως η λέξη «ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ», δεν περιλαμβάνεικαι τις Γυναίκες. Ετσι φαίνεται, οτι η Γυναίκες μάλλον δεν ανήκουν στο ανθρώπινο είδος. Σαν να είναι κάτι διαφορετικό απο τους ανθρώπους. Οπως λέμε «Δακοκτονία-Μυοκτονία-Ζωοκτονία κλπ Μάλλον περισσότερη ζημιά κάνει παρά καλό. Σαφώς και η δολοφονία των γυναικών είναι κατακριτέα και γίνεται, γιατί κάποιοι μπορούν, λόγω υποτιθέμενου ανδρισμού, να το κάνουν, αλλά δεν τις διαχωρίζει απο το ανθρώπινο είδος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook