Χανιά | Μεσίστια η σημαία στο Δήμο Κισσάμου σε ένδειξη πένθους για το Μανώλη Γλέζο

χανιά-μεσίστια-η-σημαία-στο-δήμο-κισσά-1021244

Μεσίστια θα κυματίζει η σημαία στο Δημαρχείο Κισσάμου, αύριο Τετάρτη, 1η Απριλίου 2020, ημέρα τέλεσης της εξόδιου ακολουθίας του Μανώλη Γλέζου, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Κισσάμου.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση

Χθες, Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020, έφυγε από τη ζωή, ο αγωνιστής της αριστεράς, Μανώλης Γλέζος, σύμβολο της αντίστασης κατά του ναζισμού, που ατρόμητα την νύχτα της 30ης προς 31ης Μαϊου 1941, με τον Λάκη Σάντα, κατέβασαν την ναζιστική σημαία από τον ιστό του βράχου της Ακρόπολης.

Γενναίος, ακατάβλητος, ασυμβίβαστος και ανυπότακτος και παράλληλα ευαίσθητος, ανθρωπιστής, με βαθύ αίσθημα του δικαίου και της ελευθερίας, τα οποία και υπερασπίστηκε μέχρι τέλους με το ανήσυχο πνεύμα του.

Ιδρυτικό μέλος και συμπαραστάτης του «Δικτύου μαρτυρικών πόλεων και χωριών της Ελλάδας, περιόδου 1940 -1945“ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ”», ανέδειξε και αγωνίστηκε για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων μέσα από τις γραμμές του Δικτύου, αλλά και του «Εθνικού συμβουλίου διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα», του οποίου υπήρξε ιδρυτής και Πρόεδρος.

Ο θάνατός του, έχει σκορπίσει βαθιά θλίψη στο Δήμο μας, όπως και σε όλη την χώρα. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην σύζυγο, τα παιδιά του και όλους τους οικείους του.

Προς ένδειξη του πένθους μας, θα κυματίζει μεσίστια η σημαία στο Δημαρχείο, αύριο Τετάρτη, 1η Απριλίου 2020, ημέρα τέλεσης της εξόδιου ακολουθίας.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook