Χανιά | Με λαμπρότητα η γιορτή του Αγίου Νικολάου στην Σούδα | Photos

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και με ξεχωριστή λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η εορτή του Αγίου Νικολάου στη Σούδα, στον ομώνυμο μεγαλοπρεπή Ναό που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του.

Πλήθος πιστών συνέρρευσε και προσκύνησε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό την Κυριακή, στην ακολουθία του Εσπερινού, όπως επίσης και την Δευτέρα 6 του μηνός κατά την ημέρα της γιορτής.

Την ημέρα της εορτής το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνό, ο οποίος στην ομιλία του μεταξύ άλλων είπε:

«Ο άγιος Νικόλαος ήταν άνθρωπος όπως και εμάς. Όμως με τη Χάρη του Θεού και με το προσωπικό αγώνα του καταξιώθηκε να γίνει Πνευματέμφορος, άνθρωπος αρετής, κανόνας πίστεως και θαυματουργός Άγιος. Αξιοποίησε τα χαρίσματα που του έδωσε ο Θεός, όχι για αποκλειστικά δικό του όφελος και με ιδιοτέλεια αλλά με αγάπη και τα χρησιμοποίησε για να διακονήσει τον Χριστό και να προσφέρει στον συνάνθρωπο. Όλα, ότι είχε και κατείχε, υλικά και πνευματικά αγαθά, τα έθεσε στην υπηρεσία του Χριστού, στην διακονία Εκκλησίας και του πλησίον.

Ο Άγιος με την εκούσια πτώχεια του, με τον ασκητικό αγώνα του, με το ταπεινό φρόνημα του αλλά προπαντός με τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος, που τα ασθενή θεραπεύει και τα ελλείποντα αναπληροί, έφθασε στο σημείο ενώ βρίσκονταν στη ζωή να θαυματουργεί. Πέτυχε την αγιότητα και κέρδισε την αιωνιότητα.

Σε όλη του τη ζωή ομολογούσε Χριστό με λόγια και με πράξεις. Ας τον μιμηθούμε κι εμείς έχοντας την ιερή και σεβάσμια μορφή του ως πυξίδα και οδηγό στη ζωή μας».

Στο τέλος της θείας Λειτουργία διαβάστηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας η ειδική για τη πανδημία δέηση και έγινε η περιφορά της εικόνας του Αγίου γύρω από το Ιερό Ναό.
Παραβρέθηκαν ο εκπρόσωπος του Διοικητή του Ναυστάθμου Κρήτης, ο Αντιδήμαρχος Χανίων κ. Μιχάλης Τσουπάκης, και εκπρόσωποι των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών του Τόπου μας.

zarpanews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθρο”Σασμός”: Ο Ψαραντώνης στα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς | Photos
Επόμενο άρθροΝτύθηκαν στα «λευκά» τα Λευκά Όρη των Χανίων | Photos

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ