Μεγάλη πορεία στα Χανιά με μαθητές και καθηγητές για τις ελλείψεις στην εκπαίδευση | Photos

μεγάλη-πορεία-στα-χανιά-με-μαθητές-και-1110316

Μαχητικό και μαζικό ήταν το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε το πρωί από μαθητές και εκπαιδευτικους στα Χανιά.

Οι μαθητές στην σημερινή κινητοποίηση διεκδίκησαν ασφαλές άνοιγμα των σχολείων καταθέτοντας αιτήματα όπως ολιγομελή τμήματα, πρόσληψη εκπαιδευτικών, αλλά και προσωπικού για την καθαριότητα των σχολείων.

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε με συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και ακολούθησε πορεία στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, με τελικό προορισμό την Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε και η ΕΛΜΕ Χανίων που σε σχετική της ανακοίνωση αναφέρει:

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Μέχρι 15 παιδιά ανά αίθουσα, ανάλογα με το εμβαδόν
  • Αξιοποίηση δημόσιων κτιρίων και χώρων, ενοικίαση ακόμη και ιδιωτικών χώρων για εξασφάλιση ικανοποιητικού αριθμού αιθουσών
  • Δωρεάν τεστ για καθηγητές και μαθητές
  • Διορισμός μόνιμου προσωπικού καθαριότητας και υγειονομικού προσωπικού στα σχολεία
  • Άδειες για τις ευπαθείς ομάδες εκπαιδευτικών, κατ οίκον διδασκαλία για τους μαθητές που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες
  • Άμεσοι μόνιμοι διορισμοί για την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία
  • Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.
  • Άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό, νέες ΜΕΘ και ιατροφαρμακευτικό υλικό.

zarpanews.gr

5 thoughts on “Μεγάλη πορεία στα Χανιά με μαθητές και καθηγητές για τις ελλείψεις στην εκπαίδευση | Photos

  1. ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΙΟΛΑΣ ….ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΩΝ? ΣΑΝ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ….ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΝΩΝ…ΑΚΡΑΙΩΝ…ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΟΙΑΖΟΥΝ.

  2. Περιμένουμε να δούμε ΠΟΤΕ θα αδειάσει η ΕΛΜΕ Χανίων από καταληψεις, πορείες για τη ροζα νερα, για το φυσα, για το ζακ,, στασεις εργασιας για τις τοποθετησεις αναπληρωτνων στα Σφακια??! για τις ταξεις , για τη τηλεκπαιδευση του σατανα ΜΠΑΣ και κάνουν έστω κ μια ωρα μαθημα από ΠΕΡΥΣΙ το Μαρτιο!!

  3. Λυσαξανε φέτος οι αξιότιμοι καθηγητές με τη Ρόζα νερά, τις μάσκες, τις καθαρίστριες τις τυρόπιτες και όλα αλλά δίκαια αιτήματα, δεν πρόκειται να κάνουν μάθημα. Το ανέμελο ελληνικό καλοκαίρι συνεχίζεται. Ο μισθός κόβεται οταν δεν κάνουν μάθημα;

  4. Καλημέρα.Η ιδέα τελικά της κάμερας στα σχολείακ η τηλεκπαίδευση,είναι η καλύτερη & η πιο οινομική & βολέυει τις ευπαθείς ομάδες.Πάντως τα αιτήματα για 15 μαθητές ανα τάξη & πρόσληψη καθηγητών & ατόμων για καθαριότητα,είναι καλά & απολύτως λογικά.Τώρα τα άλλα για άλλα δημόσια κτήρια κ ενοικίαση ιδιοτικών,αν ήθελαν μπορούσαν να λειτουργήσουν κ τα σχολεία όπως παλιά,δλδ πρωινή & απογευματινή βάρδια.Τώρα για τα δωρεάν τεστ & για τα Ε.Σ.Υ.-ΜΕΘ,απλά δεν έχουν σχέση μ την εκπαίδευση οχι οτι δεν είναι απαραίτητα,απλά είναι ευθύνη άλλου φορέα…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook