Χανιά | Μάρτυρας υπεράσπισης του Μανώλη Καλομοίρη ο πρώην βουλευτής Κωνσταντίνος Δαμαβολίτης – Τί κατέθεσε

χανιά-μάρτυρας-υπεράσπισης-του-μανώλ-1636343

Ως μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορούμενου για την δολοφονία του Γεωργίου Ξυλούρη, κατέθεσε ενώπιον του Δικαστηρίου ο πρώην βουλευτής Ηρακλείου, Κωνσταντίνος Δαμαβολίτης.

Ο κ. Δαμαβολίτης αναφέρθηκε με τα θερμότερα λόγια στον γιο του άτυχου Λευτέρη Καλομοίρη και πρωταθλητή πυγμαχίας, αθλητή και προπονητή στον σύλλογο τον οποίο διευθύνει ο ίδιος.

Έκανε λόγο για την αυτοπειθαρχία του, την δυνατότητά του να έχει πλήρη διαχείριση του θυμού του:

«Ο Μανώλης ήρθε στο γυμναστήριο στα 15 του. Ενσωματώθηκε αυτόματα στην αθλητική οικογένεια του συλλόγου μας, ήταν ένα εξαιρετικά αγαπητό παιδί. Ήταν πρωταθλητής που διέπρεπε στην Ελλάδα και είχε δυνατότητες σε διεθνές επίπεδο. Ήταν τόσο σημαντική η προσωπικότητά του για τον σύλλογο που όταν το 2014 εξελέγην βουλευτής και χρειάστηκε να μεταβώ στην Αθήνα, ο Μανώλης ανέλαβε την διεύθυνση του γυμναστήριου. Έχουμε παιδιά από 3 ετών έως εφήβους είναι ένας αθλητικός σύλλογος με 25 χρόνια ιστορία. Καταλαβαίνετε ότι για να εμπιστευτώ κάποιον έπρεπε να έχει πλήρη ισορροπία πνεύματος και ψυχική υγεία» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Όπως είπε, η πυγμαχία είναι «ένα άθλημα που απαιτεί αυτοπειθαρχία και αυτοσυγκράτηση» ενώ κληθείς να εξηγήσει την πράξη του εκτίμησε πως «όταν ήρθε αντιμέτωπος με την θέα του νεκρού πατέρα του διασαλεύτηκε η λογική του και δημιουργήθηκε μέσα του ένα κενό».

Ο προπονητής του νωρίτερα χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο ως «ο αθλητής της φασολάδας, δεν ήξερε τι θα πει πρωτεΐνη. Ένα σεμνό παιδί, ταπεινό, είχε πάθος με τον πατέρα του».

«Ο Εμμανουήλ έχει μετανοήσει»

Στην δίκη κατέθεσε και ιερομόναχος Μονής του Ηρακλείου στην οποία ο κατηγορούμενος ήταν πολύ κοντά.

«Το παιδί το γνωρίζω από 15 ετών. Θέλησε να πλησιάσει την Εκκλησία μέσω του κ. Δαμαβολίτη. Σχολνώντας από τη νύχτα όπου εργαζόταν στις δημόσιες σχέσεις, συχνά 6:30 – 7 το πρωί ερχόταν στη λειτουργία. Είχε ηθική, συνέπεια, αγάπη.

Είχε μοναδικές στιγμές μαζί μας. Ήταν παρών σε όλες τις εργασίες που χρειαστήκαμε στο Μοναστήρι. Ένα παιδί πρότυπο, μειλίχιο που δεν υπέκυπτε στους πειρασμούς της κοσμικής ζωής.

Δεν καταλαβαίνω πως ένα παιδί με τόσες πνευματικές καταβολές έφτασε να κάνει μια τέτοια πράξη. Αλλά πάντα δεν κρίνεται μόνο μια πράξη αλλά και η συνολικότερη συνθήκη μέσα στην οποία εκτυλίχθηκε.

Ο Εμμανουήλ έχει μετανοήσει» τόνισε.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook