Χανιά | «Μάχη» για την καλύτερη τάρτα με άρωμα Κρήτης – Ενθουσιασμένοι Παρλιάρος, Χρονόπουλος, Hoffman | Photos+Video

χανιά-μάχη-για-την-καλύτερη-τάρτα-με-1660542

Δέκα νικητές του πρώτου γύρου ρίχτηκαν ξανά στη μάχη για την πρώτη θέση στον τελικό του διαγωνισμού για την καλύτερη τάρτα με άρωμα Κρήτης, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων.

Την κριτική επιτροπή στελεχώνουν 4 καταξιωμένοι επαγγελματίες: Ο chef Stéphane Jakic, καθηγητής στη σχολή Ferrandi Paris, ο chef Jean Marie Hoffman, chef της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, ο chef pâtissier Στέλιος Παρλιάρος από τις Γλυκές Αλχημείες και ο chef pâtissier Δημήτρης Χρονόπουλος και Brand Ambassador Valrhona.

Επίσης στην κριτική επιτροπή συμμετέχουν ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Καλογερής Νίκος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χανίων κ. Γιάννης Γιαννακάκης, η επίτιμη πρόξενος της Γαλλίας στα Χανιά κα. Κατερίνα Καστρινάκη-Γελασάκη και η πρόεδρος του Ελληνο-Γαλλικού Συλλόγου Χανίων, κα Στέλλα Κουτσουπάκη.

Τις εντυπώσεις τους μετέφεραν οι κριτές τονίζοντας μεταξύ άλλων πως ο διαγωνισμός, αναδεικνύει την κρητική γη ως ένα σπουδαίο κέντρο πολιτισμού:

Οι νεαροί σπουδαστές τιμώντας τις γνώσεις που πήραν από τους δασκάλους τους, καταξιωμένους σεφ στον χώρο της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής στα Χανιά, άφησαν ελεύθερη την φαντασία τους και εμπνεύστηκαν πρωτότυπες συνταγές που παντρεύουν τις παραδοσιακές γευστικές τους μνήμες με την τεχνογνωσία που έχουν αποκτήσει κατά την μαθητεία τους στις σχολές τους, τολμώντας νέους συνδυασμούς με υλικά από την κρητική γη.

Μια απόδειξη ότι οι τεχνικές μπορούν να συναντηθούν πέρα από τα σύνορα, να συμπράξουν και να εξελίξουν μια τέχνη που μόνο στατική δεν μπορεί να παραμείνει, την τέχνη της γαστρονομίας.

Δείτε φωτογραφίες από τον τελικό του διαγωνισμού:

  zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook