Χανιά | Λαϊκή Συσπείρωση Αποκορώνου: «Φτιάξτε επιτέλους τον δρόμο στο Μετόχι των Πετρούληδων»

χανιά-λαϊκή-συσπείρωση-αποκορώνου-φ-787700

Το 2018 από πυρκαγιά που ξεκίνησε από την περιοχή Δεμοσιά Βρυσών στον ΒΟΑΚ, κατακάηκαν μεγάλες εκτάσεις με ελιές και κυπαροδάση και στο μετόχι των Πετρούληδων κινδύνεψαν οι κάτοικοι και τα σπίτια τους.

Βέβαια, οι πιστώσεις της Περιφέρειας για την αποκατάσταση των ζημιών και την αντιπυρική θωράκιση της περιοχής όδευσαν (προεκλογικά) σε άλλη περιοχή και όχι στην καμένη.

Το μετόχι των Πετρούληδων έχει μια και μοναδική, προβληματική είσοδο – έξοδο (στενός δρόμος, γεμάτος λακκούβες). Έκτοτε υποτίθεται ότι όλο και επισκευάζεται για ασφαλή και γρήγορη μετακίνηση, όλο και γίνονται προεργασίες, αλλά εργασίες δεν ξεκινούν. Υπόψιν ότι μιλάμε για οικισμό, με αρκετές λαϊκές κατοικίες, παλιές και νέες και πάνω από είκοσι (20) μόνιμους κατοίκους.

Στον ίδιο οικισμό είχε κατασκευαστεί πριν πολλά χρονιά υδατοδεξαμενή ύδρευσης η οποία δεν λειτουργεί γιατί δεν έχουν συνδέσει ακόμα τις σωληνώσεις!!! οι οποίες είναι πεταμένες σε παρακείμενο χωράφι.

Δυστυχώς, η αντιπυρική περίοδος ξαναβρίσκει την περιοχή απροστάτευτη από πυρκαγιές. Οι τετραετίες έρχονται και παρέρχονται, όπως και οι υποσχέσεις των τοπικών αρχόντων και έργο δε διαφαίνεται στον ορίζοντα.

Ζητάμε για πολλοστή φορά από τη Δημοτική Αρχή να πάψει να αδιαφορεί για τα προβλήματα του οικισμού, να συνδέσει άμεσα τις σωληνώσεις στην δεξαμενή ύδρευσης και να τοποθετήσει πυροσβεστικούς κρουνούς για την πυροπροστασία της περιοχής.

Να διανοίξει νέο δρόμο – έξοδο διαφυγής, ώστε να μην εγκλωβιστούν και κινδυνεύσουν οι κάτοικοι σε νέα πυρκαγιά.

Να γίνει διαπλάτυνση – ασφαλτόστρωση επιτέλους, στον στενό και με λακκούβες υφιστάμενο δρόμο.

Οι εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση

Μελισσάκης Νικήτας

Ζώης Σταύρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook