Χανιά | ΚΙΝΑΛ: Πάρτε πίσω το χαράτσι των 5 ευρώ στο ΕΑΚ – Η άθληση πρέπει να είναι προσφορά της πολιτείας

χανιά-κιναλ-πάρτε-πίσω-το-χαράτσι-των-5-1275797

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ Ν. ΧΑΝΙΩΝ στην συνεδρίαση της ,στις 18-1-2022, συζήτησε μεταξύ άλλων το θέμα που αφορά την ανακοίνωση του πρόεδρου του ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΑΝΙΩΝ κυρίου Σβουράκη για μηνιαία συνδρομή όλων όσων κάνουν χρήση του χώρου.

Εύλογα τίθεται το ερώτημα. Η συνδρομή των 5 ευρώ που ανακοίνωσε ο πρόεδρος εκ

μέρους της διοίκησης του ΕΑΚ θα αποφέρει κάποιο σημαντικό έσοδο στο ΕΑΚ; Γιατί λοιπόν δόθηκε η κατεύθυνση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για το χαράτσι αυτό στους πολίτες των Χανίων; Η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από τους πολίτες θα πρέπει να είναι μία δωρεάν προσφορά της πολιτείας.

Τις εγκαταστάσεις τις χρησιμοποιούν πολίτες που φορολογούνται. Η άθληση ως κοινωνικό αγαθό ήταν και πρέπει να συνεχίσει να είναι μία προσφορά της πολιτείας στους πολίτες.

Σήμερα η διοίκηση ξεκίνησε με μηνιαία συνδρομή 5 ευρώ μηνιαίως ή 50 ευρώ ετησίως. Αυτή είναι η κακή αρχή.

Ανοίγει μια κερκοπορτα για τις αθλητικές εγκαταστάσεις των Χανίων με συνέπειες που δεν μπορούμε να υπολογίσουμε. Ποιος ξέρει πότε και εάν το ποσόν αυξηθεί ή εάν θα επεκταθεί χαράτσι και σε άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η διοίκηση του ΕΑΚ Χανίων ΑΜΕΣΑ θα πρέπει να πάρει πίσω αυτή την απόφαση.

Τέλος η νομαρχιακή επιτροπή απέστειλε στον αρμόδιο τομεάρχη αθλητισμού το θέμα για να υποβάλει επερώτηση στην βουλή για την νομιμότητα της πράξης αυτής.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook