Χανιά | Καθάρισαν τις πηγές Αρμένων και τον περιβάλλοντα χώρο | Photos

χανιά-καθάρισαν-τις-πηγές-αρμένων-και-1683531

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Μ. Σάββατο 15-4-2023 ο συμβολικός καθαρισμός των Πηγών Αρμένων και του περιβάλλοντος χώρου αυτών, μετά από πρόσκληση της ‘’Συνέλευσης Αρμένων για τις Πηγές’’.

Η συμμετοχή ήταν πραγματικά συγκινητική. Συνειδητοποιημένοι συμπολίτες κάθε ηλικίας με πολύ αγάπη για το περιβάλλον και ευαισθησία για την προστασία του, εργάστηκαν για τον καθαρισμό με προθυμία & κέφι.

Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό.

Μετά τον καθαρισμό έγινε ξενάγηση σε όλες τις πηγές του χωριού, τόσο σε αυτές που βρίσκονται στο χώρο του Πλατάνου, όσο & σε αυτές που βρίσκονται κοντά στο Ι. Ν. Αγ. Νικολάου.

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία Αρμενιανοί διηγήθηκαν παλιές ιστορίες και τόνισαν την διαχρονική σπουδαιότητα των πηγών και της αξίας του νερού για τη κοινωνική και οικονομική ζωή του χωριού & της ευρύτερης περιοχής μας.

Τέλος η αίσθηση της εγκατάλειψης των αρμοδίων ήταν διάχυτη σε όλους, όπως και η ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών για την προστασία & ανάδειξη όλων των πηγών και του μοναδικού σε κάλλος φυσικού περιβάλλοντος καθώς και την διαφύλαξη της πολιτισμικής κληρονομιάς του χωριού.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook