Χανιά | Λύση στα προβλήματα ύδρευσης ζητούν κάτοικοι της Κάινας από τον Δήμο Αποκορώνου – Δείτε την επιστολή

χανιά-λύση-στα-προβλήματα-ύδρευσης-ζη-1103530

Ανοικτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Αποκορώνου, Χαράλαμπο Κουκιανάκη, απέστειλαν κάτοικοι της Κάινας, ζητώντας επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης που αντιμετωπίζουν. Οι κάτοικοι ζητούν μεταξύ άλλων να καθαριστούν δεξαμενές, να σταματήσουν οι διακοπές υδροδότησης και να απομακρυνθούν καρκινογόνα υλικά.

«Κύριε Δήμαρχε,

Κατόπιν των πολλαπλών και συνεχόμενων προβλημάτων ύδρευσης που αντιμετωπίζουμε αρκετά χρόνια τώρα, ζητάμε να δοθεί άμεση λύση στο χρόνιο πρόβλημα του νερού, καθώς είναι δημόσιο αγαθό.

Συγκεκριμένα ζητάμε:

• Να καθαρίζονται οι δεξαμενές, όσο συχνά απαιτείται, και να γίνεται γνωστοποίηση της ημερομηνίας του καθαρισμού προτού συμβεί,

• Να αντικατασταθούν όπου υπάρχουν αμιαντοσωλήνες, όπως επιβάλλει η ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, καθώς ο αμίαντος είναι καρκινογόνο υλικό,

• Να σταματήσουν οι επαναλαμβανόμενες διακοπές υδροδότησης, οι οποίες κάποιες φορές διαρκούν αρκετά 24ωρα συνεχόμενα (ενίοτε σε περιπτώσεις υψηλού καύσωνα) με αποτέλεσμα τον κίνδυνο να χαθούν καλλιέργειες ή ζωντανά καθώς στις χαλέπες και στα σπίτια της πάνω ζώνης της κοινότητας είναι το μόνο νερό που υπάρχει,

• Ζητάμε την κατασκευή τριτοβάθμιου βιολογικού στους Αρμένους, Νιο Χωριό, Στύλο ώστε να εξυγιανθούν οι πηγές τους από τις οποίες υδροδοτείται και το χωριό μας,

• Να δημοσιεύονται οι χημικές, μικροβιολογικές κλπ αναλύσεις του νερού ύδρευσης στην ιστοσελίδα του δήμου για να λαμβάνουν γνώση για αυτές οι δημότες.

Απαιτούμε καθαρό και ποιοτικό νερό στον Δήμο Αποκορώνου, ο οποίο κατέχει τα περισσότερα νερά της Κρήτης. Θεωρούμε πως οι πηγές των τόπων μας, αν προσεχθούν, μπορούν να είναι διαφήμιση και πόλος έλξης και όχι ντροπής, όπως σε πολλές περιπτώσεις ισχύει σήμερα.

Τέλος ζητάμε άμεση απάντηση στο τι νερό πίνουμε και αν πρέπει να το πίνουμε, χωρίς να αρρωστήσουμε στο άμεσο μέλλον.

Ένα κοινωνικό αγαθό που μας δίνει η φύση δωρεάν, θεωρούμε πως θα πρέπει να παρέχεται και στους κατοίκους της δωρεάν ή με ελάχιστο κόστος για την συντήρηση του δικτύου.

Ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει θετική και άμεση ανταπόκριση στα αιτήματά μας, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για την κοινότητα Κάινας αλλά και ολόκληρου του Δήμου Αποκόρωνα.

Παρακαλείσθε για τις δικές ενέργειες.

Με εκτίμηση

Οι κάτοικοι του χωριού

Αγροτικός Σύλλογος Κάινας»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook