Χανιά | Καλούν σε διαδικτυακή σύσκεψη εργατικών σωματείων

χανιά-καλούν-σε-διαδικτυακή-σύσκεψη-ε-1154533

Το Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανίων πραγματοποίησε την Τετάρτη 31/03 μηχανοκίνητη παρέμβαση για το δικαίωμα σε εργασία υπό ασφαλείς συνθήκες καθώς και για τον νέο νόμο που φέρνει η κυβέρνηση για τα εργασιακά που όχι μόνο θεσμοθετεί την μονιμοποίηση των μέτρων που έφεραν στο όνομα της πανδημίας, αλλά «νομιμοποιεί» την τσάμπα εργασία με απλήρωτες υπερωρίες, κατάργηση 8ώρου -5ήμερου, την δουλεία μέχρι τελικής πτώσης.

Σε συνεχεία των δράσεων όλο αυτό το διάστημα καλούμε σε διαδικτυακή σύσκεψη το Σάββατο 3/4/2021 στις 18:00μ.μ. τα σωματεία των Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Ιδ. Υπαλλήλων, Διανομέων, Παράρτημα Μουσικού Συλλόγου Χανίων, Τροφίμων και Ποτών, Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων, Security Ν.Χανίων όπου έχουν στην δυναμική τους εποχικά εργαζόμενους ώστε να συντονίσουμε την δράση μας μπροστά στην πανελλαδική κινητοποίηση εργαζομένων στον επισιτισμό- τουρισμό στις 9/4 αλλα και την πανελλαδική κινητοποίηση που αποφασίστηκε στην διαδικτυακή σύσκεψη των σωματείων για τις 20/4.

Όσα σωματεία επιθυμούν να συμμετέχουν να το δηλώσουν στο email του σωματείου [email protected]

Παλεύουμε:

• Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

• Επίταξη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση.

• Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.

• Να διασφαλιστεί το δικαίωμα επαναπρόσληψης όλων των εποχικών στον τουρισμό και επισιτισμό. Καμία απόλυση.

• Εισόδημα για όλους μέχρι να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα και να ανοίξουν οι επιχειρήσεις.

• Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων, ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.

• ΣΣΕ χωρίς μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων με υποχρεωτική εφαρμογή σε όλη τη χώρα

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook