Χανιά | Κάλεσμα του Συλλόγου Γυναικών για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου

χανιά-κάλεσμα-του-συλλόγου-γυναικών-γ-952932

Κάλεσμα για συμμετοχή στον φετινό εορτασμό για το Πολυτεχνείο κάνει με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων.

Η ανακοίνωση:

Φέτος συμπληρώνονται 46 χρόνια από το μεγάλο ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου. Από τις μέρες που ο “γίγαντας” λαός βγήκε στο προσκήνιο και σήκωσε το αγωνιστικό του ανάστημα στη χούντα των συνταγματαρχών, στα ντόπια και τα ξένα στηρίγματά της, στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. Η ηρωική στάση του λαού και της νεολαίας κατά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, το Νοέμβρη του 1973, και η αντίσταση των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα στις φυλακές, στις εξορίες και στα βασανιστήρια, αποτελούν παρακαταθήκη για τους σημερινούς αγώνες. Οι φωνές που ενώθηκαν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου ζητώντας “Ψωμί – Παιδεία– Ελευθερία” αντηχούν στους σημερινούς αγώνες για πραγματικά, σύγχρονα δικαιώματα για τη νεολαία και το λαό.

Ιδιαίτερα, τα συνθήματα “Έξω οι ΗΠΑ”, Έξω το ΝΑΤΟ” στις πύλες του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρα περισσότερο από ποτέ. Σήμερα που τα σύννεφα του ιμπεριαλιστικού πολέμου πυκνώνουν και όπου η χώρα μας εμπλέκεται όλο και περισσότερο σε επικίνδυνους σχεδιασμούς με την υπογραφή της νέας συμφωνίας παράτασης των αμερικανονατοϊκών βάσεων.  Να μην επιτρέψουμε να θυσιαστούν τα παιδιά μας στο βωμό των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.  Με τη συμμετοχή μας στον αντιιμπεριαλιστικό αγωνιστικό εορτασμό να δώσουμε μαχητική απάντηση στον εντεινόμενο αυταρχισμό και την καταστολή της κυβέρνησης της ΝΔ.

Αντιλαϊκά μέτρα, ιμπεριαλιστική εμπλοκή και ένταση της καταστολής είναι το «υπόβαθρο» πάνω στο οποίο η κυβέρνηση ξεδιπλώνει την πολιτική στήριξης του κεφαλαίου και των επενδύσεων, που δεν χωράει βέβαια τα λαϊκά δικαιώματα και τις ανάγκες, πόσο μάλλον τους μαζικούς αγώνες για τη διεκδίκησή τους.

Η μάχη για το μεροκάματο, για τις συλλογικές συμβάσεις, για δουλειά με δικαιώματα, για ζωή που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών  της  εργατικής οικογένειας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πάλη για αποδέσμευση της χώρας μας από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε..

Η θέση μας είναι στον αγώνα ενάντια σε όλα αυτά! Αγωνιζόμαστε για τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Όλοι και όλες στην συγκέντρωση για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου την Κυριακή 17 Νοέμβρη στις 18:00, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook