Χανιά και Ρέθυμνο ψηφίζουν οι εκδρομείς για το τριήμερο της Αποκριάς – Η εικόνα των κρατήσεων στην Κρήτη

χανιά-και-ρέθυμνο-ψηφίζουν-οι-εκδρομε-1631115

Πρωταθλητής Κρήτης αναδεικνύεται το Ρέθυμνο ως προς τις κρατήσεις καταλυμάτων για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Αυτό οφείλεται κυρίως λόγω του δημοφιλούς Ρεθυμνιώτικου καρναβαλιού ενώ τα Χανιά ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής. Για τις κρατήσεις του τριημέρου της Αποκριάς στην Κρήτη μίλησε στο Zarpa Radio 89,6 και την Άννα Παπακωνσταντίνου, ο πρόεδρος Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης, Μιχάλης Βλατάκης.

«Η εικόνα που έχουμε είναι ότι το Ρέθυμνο λόγω του ότι έχει το μεγαλύτερο καρναβάλι έχει μια αρκετά ικανοποιητική κάλυψη όσον αφορά τα ξενοδοχεία τα οποία είναι ανοιχτά και κυρίως αυτά της πόλης.

Υπάρχει μια μεγαλύτερη κάλυψη στα ξενοδοχεία σε σχέση με τις άλλες πόλεις της Κρήτης στα Χανιά. Δεν μπορούμε να πούμε για τις άλλες πόλεις το ίδιο. Δεν έχουν αναπτύξει σε μεγάλο βαθμό όπως στο Ρέθυμνο, το θέλγητρο του καρναβαλιού, για να μπορέσει να προσεγγίσει επισκέπτες από την υπόλοιπη Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα».

Τέλος Μαρτίου οι πρώτοι τουρίστες του 2023

Στο τέλος Μαρτίου υπολογίζεται να καταφτάσουν οι πρώτοι τουρίστες για φέτος στην Κρήτη. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Βλατάκης, οι κρατήσεις δείχνουν πως οι πρώτες επισκέπτες  αναμένεται να έρθουν στο Ηράκλειο με πτήσεις τσάρτερ:

«Οι πτήσεις θα έρθουν προς το τέλος Μαρτίου, πολύ μεμονωμένες πτήσεις στο Ηράκλειο».

Στα Χανιά όλα τα μεγάλα αεροπλάνα από 1 Μαρτίου 

Στο μεταξύ, ο κ. Βλατάκης δήλωσε πως από 1 έως 6 Μαρτίου θα προσγειώνονται στα Χανιά όλα τα μεγάλα αεροπλάνα, λόγω εργασιών στον αεροδιάδρομο του αεροδρομίου Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης»:

«Μικρές πτήσεις ελικοφόρων θα μπορούν να εξυπηρετηθούν κατά την διάρκεια της ημέρας, θα δημιουργήσει ένα πρόβλημα όσον αφορά την κίνηση στο Ηράκλειο αλλά προς το τέλος του Μαρτίου θα αρχίσουν τα τσάρτερ κυρίως από τις γερμανόφωνες χώρες».

Στο μεταξύ, ο κ. Βλατάκης αποτίμησε θετικά την τουριστική σεζόν του 2022 σχετικά με το χρήμα που άφησε η μεγάλη τουριστική κίνηση στην αγορά.

«Η δική μου εικόνα είναι ότι το πρόσημο είναι θετικό. Όχι τόσο όσο η τουριστική κίνηση, αλλά είναι θετικό, γιατί δεν έγιναν προσφορές την περασμένη σεζόν και γιατί πουλήσαμε τα πακέτα σε κανονικές τιμές. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε και στην τρέχουσα σεζόν».

Ο πρόεδρος Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης, Μιχάλης Βλατάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία και της φετινής τουριστικής περιόδου ενώ αναφέρθηκε και στις προκρατήσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, από τις οποίες όπως είπε δεν μπορεί να δοθεί μια ξεκάθαρη εικόνα τώρα:

«Οι προκρατήσεις δείχνουν μια ικανοποιητική αύξηση αλλά οι προκρατήσεις δεν μου λένε τίποτε διότι είναι εκπτωτικές, δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες να κρατήσουν το πακέτο τους μέχρι μια ορισμένη ημερομηνία, τέλος Ιανουαρίου και σε κάποια καταλύματα μέχρι και τέλος Φεβρουαρίου.

Η πανδημία έχει δώσει μια μεγάλη ανοχή ως προς αυτές τις κρατήσεις, με μια μικρή προκαταβολή και την δυνατότητα να ακυρώσουν, οπότε η μεγάλη αύξηση που βλέπουμε, για να είμαστε σίγουροι θα πρέπει να γίνει ξεκαθάρισμα των κρατήσεων, διότι έχουμε δει το φαινόμενο πολλοί πελάτες να κρατάνε σε πολλούς διαφορετικούς προορισμούς και διαφορετικά ξενοδοχεία, προκειμένου να πάρουν την έκπτωση και να περιμένουν μέχρι τότε που τους δίνεται η δυνατότητα να ακυρώσουν. Αυτό θέλει δουλειά και ψυχραιμία και θα τα καταφέρουμε και φέτος».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook