Χανιά | Και οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συμμετέχουν στην απεργία της Πέμπτης

χανιά-και-οι-εκπαιδευτικοί-της-πρωτοβ-845924

Την συμμετοχή του στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ για τις 26 Νοέμβρη κάνει γνωστή με ανακοίνωση του και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στα Χανιά.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται μεταξύ άλλων πως «η κυβέρνηση της ΝΔ εν μέσω πανδημίας και ενώ είναι σε εξέλιξη το νέο lockdown, εξακολουθεί να επιμένει στην ίδια ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική υποβάθμισης και διάλυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, προς όφελος των κλινικαρχών και των μεγιστάνων της Ιδιωτικής Υγείας.»

Η ανακοίνωση:

«ΘΕΜΑ: Απεργία Πέμπτη 26 Νοέμβρη:

ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

Η κυβέρνηση της ΝΔ εν μέσω πανδημίας και ενώ είναι σε εξέλιξη το νέο lockdown, εξακολουθεί να επιμένει στην ίδια ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική υποβάθμισης και διάλυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, προς όφελος των κλινικαρχών και των μεγιστάνων της Ιδιωτικής Υγείας. Ακόμα και τώρα αρνείται πεισματικά να ενισχύσει τα Δημόσια Νοσοκομεία με νέες ΜΕΘ και μαζικές προσλήψεις γιατρών και προσωπικού.

Η κυβέρνηση αδιαφορώντας για τον ευαίσθητο χώρο των σχολείων, δεν έκανε το παραμικρό ώστε να λειτουργήσουν με όρους ασφάλειας για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Αντίθετα επέμεινε στην πολιτική του συνωστισμού των παιδιών στις αίθουσες, στη μη διενέργεια δωρεάν τεστ στην εκπαιδευτική κοινότητα, στις προσλήψεις εκπαιδευτικών με το σταγονόμετρο. Έτσι τώρα καταφεύγει στο κλείσιμό τους καταβυθίζοντας τα μορφωτικά δικαιώματα της νέας γενιάς, υποβαθμίζοντας τη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία.

Η πολιτική της κυβέρνησης είναι εγκληματική απέναντι στο λαό. Αντί να κάνει τα αυτονόητα, χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την πανδημία και με το δόγμα της “ατομικής ευθύνης”, επιβάλλει ακραία κατασταλτικά μέτρα και απαγορεύσεις χτυπώντας τα δημοκρατικά δικαιώματα. Αυτό επιβεβαιώνουν οι πρόσφατες κυβερνητικές απαγορεύσεις με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Την ίδια ώρα, με το νέο νομοσχέδιο “Βρούτση” η κυβέρνηση επελαύνει ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα και στις κατακτήσεις ενός αιώνα αγώνων των εργαζομένων. Χτυπά βάναυσα τις εργασιακές σχέσεις παγιώνοντας το απαράδεκτο καθεστώς της 10ωρης εργασίας και των απλήρωτων υπερωριών. Η κυβέρνηση νομοθετεί νέα αντισυνδικαλιστικά και αντιδημοκρατικά μέτρα που επιχειρούν να βάλουν στο γύψο το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση, την απεργία, και τη διαδήλωση.

Τα σχέδιά τους να μείνουν στα χαρτιά!

Η 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ για τις 26 Νοέμβρη πρέπει να μετατραπεί σε ημέρα μαζικού αγώνα των εργαζομένων ενάντια στα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης που βάζουν ταφόπλακα στα εργασιακά – συνδικαλιστικά – δημοκρατικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις!

– Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα, την απεργία και τη διαδήλωση!

– Αγώνας για Δημόσια – Δωρεάν Υγεία και Παιδεία για όλο το λαό!

Ψωμί- Παιδεία-Υγεία-Ελευθερία

Τώρα και όχι αύριο, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, διεκδικούμε:

             Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς

             Ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης. Να ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας για τη λειτουργία των σχολείων. Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, αξιοποίηση άδειων δημόσιων και δημοτικών χώρων, μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας. Δωρεάν τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Αύξηση των δαπανών για τη λειτουργία των σχολείων και την εκπαίδευση.

             Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, με ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό και όχι αγορά υπηρεσιών. Δωρεάν τεστ στον λαό.

             Μαζικές μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών, εκπαιδευτικών, καθαριστριών. Μονιμοποίηση συμβασιούχων.

             Αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με προσλήψεις προσωπικού, επίταξη χιλιάδων ιδιωτικών λεωφορείων που βρίσκονται σε απραξία.

Εδώ και τώρα να αποσυρθεί το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο που βάζει στο «γύψο» τη συλλογική συνδικαλιστική δράση και ουσιαστικά απαγορεύει την απεργία.

Το ΔΣ προχωρά στην απεργιακή κινητοποίηση στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων, την Πέμπτη 26 Νοέμβρη στις 10.30πμ, έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα λόγω της υγειονομικής απειλής.»

Zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Και οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συμμετέχουν στην απεργία της Πέμπτης

  1. Απεργία από την τηλεκπαίδευση !??! 1-2 ώρες τη μέρα κ ΦΟΥΛ μισθό.
    Ο γιατρός παίρνει χιλιαρικο βασικό παίρνουν κ αυτοί χιλιαρικο που υπο κανονικές συνθήκες κάνουν 18-23 ώρες μαθημα την εβδομάδα !??!δλδ όσο μία εφημαρία !?!? κ ΠΟΤΕ δεν είναι στο σχολείο στο εργασιακό του ωράριο το οποίο είναι 8-2?!?!
    Σε αυτή τη πανδημία δούλεψε ΟΛΟ το ελληνικό δημόσιο ΕΚΤΟΣ από τον χώρο της παιδείας. Και ΚΑΝΕΝΑ δεν νοιάζει-ΝΑ ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΤΕΝΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook