Χανιά | Ήρθε τριπλά εμβολιασμένη απ’ τον Καναδά για διακοπές και το μετάνιωσε πικρά

χανιά-ήρθε-τριπλά-εμβολιασμένη-απ-το-1431359

Αγανάκτηση, μαζί με την επιθυμία να μην ξαναέρθει ποτέ στην Ελλάδα για διακοπές, εκφράζει Ελληνίδα, μόνιμη κάτοικος Καναδά, που αποφάσισε να περάσει στα Χανιά μερικές μέρες για να ξεκουραστεί.

Έχοντας ολοκληρώσει στον Καναδά τον εμβολιασμό και με τις τρεις δόσεις, μαζί με τον σύζυγό της ανέβηκαν στο αεροπλάνο και πέταξαν προς Αθήνα. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε πτήση προς Χανιά και έφτασαν στην Κρήτη.

Μόνο που, όταν την πρώτη κιόλας μέρα της παραμονής τους κάθισαν σε κατάστημα για φαγητό, τους ζητήθηκε το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Και το σύστημα δεν το δεχόταν, ούτε για εκείνη, ούτε για τον σύζυγό της, βγάζοντάς το άκυρο, σύμφωνα με τα όσα είπε η ίδια στο zarpanews.gr.

Αποτέλεσμα ήταν να τους διώξουν.

Όπως φαίνεται στο πιστοποιητικό που απέστειλε, έχει γίνει τριπλός εμβολιασμός με το εμβόλιο της Pfizer, με την τελευταία δόση να είναι τον Δεκέμβριο του 2021. Η ίδια απευθύνθηκε σε ΚΕΠ, όπου τη συμβούλεψαν, όπως ανέφερε, να… μεταφράσει το πιστοποιητικό.

«Ανέβηκα σε δύο αεροπλάνα, μου έλεγξαν το πιστοποιητικό και στο «Ελ. Βενιζέλος» όταν πήρα την πτήση για τα Χανιά και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Και ξαφνικά δεν μπορώ να μπω πουθενά, όπου ζητάνε πιστοποιητικό. Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό, γιατί δηλαδή μου επιτρέπουν να έρθω στην Ελλάδα κανονικά μιας και είμαι εμβολιασμένη και όταν έχω έρθει, με θεωρούν ανεμβολίαστη;» αναρωτήθηκε η γυναίκα.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους είχε δηλώσει ότι για κάποιους τουρίστες εκτός ΕΕ το πιστοποιητικό μπορεί να μην αναγνωρίζεται από την εφαρμογή και ότι αυτό σχετίζεται με τη διάθεση της χώρας όπου εκδόθηκε το πιστοποιητικό, να μοιραστεί τα ηλεκτρονικά στοιχεία ώστε να καταγραφούν στα συστήματα άλλων χωρών.

Είχε αναφέρει ακόμα όμως ότι, αν ο εμβολιασμός έχει γίνει και είναι στα εμβόλια τα οποία είναι αναγνωρισμένα από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, οι κάτοχοι θα δείχνουν το χαρτί και αυτό θα γίνεται δεκτό.

Βέβαια, αυτό είναι λύση… μπακάλικου και δεν υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσει, καθώς κανένα κατάστημα δεν έχει τη διάθεση να δεχτεί τσουχτερό πρόστιμο για κάτι που δεν είναι σαφές ως διαδικασία και που στην εφαρμογή φαίνεται άκυρο.

«Εγώ δεν ξαναέρχομαι στην Ελλάδα για διακοπές. Ήρθα εδώ έχοντας σκεφτεί, ας ενισχύσω την πατρίδα ως τουρίστρια, να αφήσουμε κάτι να δουλέψουν οι άνθρωποι. Αλλά με αυτή την κατάσταση, το μετάνιωσα οικτρά. Χίλιες φορές να πήγαινα στην Ιταλία ή κάπου αλλού», ανέφερε η αγανακτισμένη επισκέπτρια.

Άδικο έχει;

zarpanews.gr

6 thoughts on “Χανιά | Ήρθε τριπλά εμβολιασμένη απ’ τον Καναδά για διακοπές και το μετάνιωσε πικρά

  1. «» Ήρθα εδώ έχοντας σκεφτεί, ας ενισχύσω την «»πατρίδα»» ως τουρίστρια, να αφήσουμε κάτι να δουλέψουν οι άνθρωποι. Αλλά με αυτή την κατάσταση, το μετάνιωσα οικτρά. Χίλιες φορές να πήγαινα στην Ιταλία ή κάπου αλλού”, ανέφερε η αγανακτισμένη επισκέπτρια. «‘» στην ελλαδα το μονο που ενισχυουμε ολοι μας του εξωτερικου ειναι η απατεωνια, η προχειροτητα και η κουτοπονηρια. με τις υγιες τους.

  2. Ο/Η Περαστικά σε μας τους έξυπνους και ένα Ευχαριστω που ήρθε και μια συγνώμη για την κατάντια μας στην σύμφωνα συμπατριωτισα λέει:

    Η διαφορά σε ολους με τα …έξυπνα πικρόχολα σχόλια για τη γυναίκα είναι ότι αυτή ζει, εργάζεται και είναι εναρμονισμένη σε μια κοινωνία πολιτών και όχι ψηφοφόρων, μιας κοινωνίας με καθαριότητα, νόμους, αξίες, δικαιοσύνης και ατομικής ελευθερίας με γνώση των υποχρεώσεων και των δικαιωμάτων του πολίτη. Αυτή και ο σύζυγος της είχαν την οικονομική άνεση να πληρώσουν 3- 4 χιλιάδες για εισητηρια, άλλες τουλάχιστον 3-4 χιλιάδες για έξοδα παραμονής και σίγουρα άλλες δυο δυο χιλιάδες για δώρα σε συγγενείς και φίλους ! Την ίδια ώρα που εσεις διαμαρτύρεστε γιατί δεν μπορείτε να βάλετε βενζίνη η να πληρώσετε την ΔΕΗ και το μονο συγκριτικό στοιχείο που μπορείτε να αναφέρετε είναι η τιμή της μπριτζόλας η ποσο κάνει το καλτσουνι ! Σας δικαιολογώ γιατί όλοι οι σκατάνθρωποι το φαΐ σκεφτωντε για να παράγουν κουραδες αλλά ισως οι υπόλοιποι να καταλαβαίνουν ότι οταν πας στη χώρα σου δεν πας για να φας μπριτζόλα γιατί αν νομιζετε αυτά που τρώμε είναι μπριτζόλες τότε ειστε δυο φορές ηλίθιοι ! Ο Έλληνας του εξωτερικου οταν έρχεστε στη Ελλάδα ξέρει ότι είναι δίκοπο μαχαίρι που δέχεται εθελοντικά γιατί είναι πατριωτης, το δίκοπο μαχαίρι είναι η χαρά να δει και να αγκαλιάσει τον συγγενή του και να ξαναφρεσκαρει τη μνήμη του στα χώματα που γεννήθηκε και στην κουλτούρα και τα έθιμα που μεγάλωσε και απο την άλλη να στεναχωρηθεί και να κλάψει μέσα του με την κατάντια της πατρίδας και το πισωγύρισμα της χώρας απο τότε που την άφησε φεύγωντας ! Αφήστε λοιπόν τα καλτσούνια και τις μπριτζόλες ήσυχα, το σχόλιο της γυναίκας είναι μια φωνή για την κατάντια μας, είναι σαν να πεθαίνει το καναρίνι που έδερναν οι ανθρακωρύχοι στα ορυχεία και αυτοί να χαριεντίζοντε ότι παίξανε επειδή ήταν ….κίτρινο !

  3. Σωστός. Όπως το ειπες μονο φαι και σκ@τα εχουν αντι για μυαλο…
    Ομως οι τουρίστες μας πηραν χαμπαρι και σε λίγα χρονια οι ξενοδοχοι θα ξαναγινουν αυτο που ηταν.
    Βοσκοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook