Χανιά | Η «Κοπελίτσα» χτυπήθηκε σοβαρά και εγκαταλείφθηκε – Χρειάζεται την βοήθειά μας!

χανιά-η-κοπελίτσα-χτυπήθηκε-σοβαρά-1325372
Φωτογραφία: Η προστασία των ζώων, Χανιά/Chania animal protection

Η ιστορία είναι γνωστή και δεν έχει τέλος

Θύμα τροχαίου για ακόμα μια φορά ένα αδέσποτο σκυλί στα Χανιά, μετά από χτύπημα αυτοκινήτου. Ο οδηγός, σύμφωνα με πληροφορίες, συνέχισε την πορεία του χωρίς να ασχοληθεί περαιτέρω.

Η χτυπημένη σκυλίτσα έχει όνομα και ταυτότητα, λέγεται «Κοπελίτσα».

Η Κοπελίτσα είναι ένα βαθιά συναισθανόμενο πλάσμα που της αξίζει όλη η αγάπη του κόσμου. Στα Χανιά, είναι γνωστή από μωρό, όταν την εγκατέλειψαν για πρώτη φορά. Οι άνθρωποι που τη βρήκαν, την πήγαν στο γιατρό και κάλυψαν τα πρώτα έξοδα. Ευτυχώς υπήρξε σημαντικός χρόνος για να μην πεθάνει μόνη στην άκρη του δρόμου.

Όμως τα πράγματα δεν είναι καλά. Η Κοπελίτσα διαγνώστηκε με σπασμένη γνάθο, εξάρθρωση ώμου, πιθανό κάταγμα σπονδύλων στον αυχένα με την πιθανότητα να μη συνέλθει ποτέ. Για την ώρα τρέφεται από γαστροοισοφαγικό σωλήνα, ώσπου να βρεθεί λύση.

Η κατάστασή της χρίζει σοβαρή αντιμετώπιση, με συνεχείς ακτινογραφίες και αναζήτηση γιατρών στην Αθήνα. Θα πρέπει να μεταφερθεί με ασφάλεια, να εξεταστεί και να χειρουργηθεί.

Σύμφωνα με καθηγητή από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, δεν αποκλείεται ότι η Κοπελίτσα μπορεί να ζήσει. Βρέθηκε συνοδός για την μεταφορά της, εθελοντής για να την παραλάβει από το λιμάνι του Πειραιά, να μεταφερθεί σε σπίτι φιλοξενίας και να πάει στον γιατρό για αξονική. Από εκεί άλλος εθελοντής θα την παραλάβει για να την μεταφέρει σε άλλο γιατρό, όπου θα κάνει το χειρουργείο.

Σε αυτή την προσπάθεια και διαδικασία για να κρατηθεί η Κοπελίτσα στη ζωή, έχει ξεκινήσει μια λαχειοφόρος με κλήρους, οι οποίοι θα βρίσκονται σε μαγαζιά της πόλης των Χανίων, αλλά και στα χέρια ανθρώπων που ασχολούνται με τα αδέσποτα της πόλης.

Η βοήθεια όλων μας σε μια τέτοια κατάσταση είναι πολύτιμη και κάθε συνεισφορά ευπρόσδεκτη.

Εκτός από την αγορά κλήρων, μπορείτε να βοηθήσετε στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό:

Εθνική Τράπεζα, 495/29605328 IBAN: GR80 0110 4950 0000 4952 9605 328 ΚΩΔ. SWIFT ΤΡΑΠΕΖΑΣ-BIC: ETHNGRAA Δικαιούχος Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων “η προστασία των ζώων”

zarpanews.gr – Μάρι Παντελάκη

One thought on “Χανιά | Η «Κοπελίτσα» χτυπήθηκε σοβαρά και εγκαταλείφθηκε – Χρειάζεται την βοήθειά μας!

  1. Δηλαδή όλοι αυτοί οι ζωόφιλοι που σας ζητάνε τα χρήματα σας για ……….να περάσουνε καλά τα Χριστούγεννα δεν ενδιαφέρθηκαν για το σκυλί τόσα χρόνια που ήταν αδέσποτο και ενδιαφέρθηκαν τώρα που είναι μισοπεθαμένο ? Θα μου πεις ο Έλληνας είναι το παντοτεινο κορόιδο, αυτός που πληρώνει τους ξύπνιους και τα λαμόγια να ζουν καλά με τα λεφτά των κορόιδων. Σε οποιαδήποτε αληθινή φιλοζωική οργάνωση σε ένα σκυλί με τέτοιο τραυματισμό θα γινόταν ευθανασία, εκτός ……στο νησί των κορόιδων. Ντροπή σας αχρείοι, εκμεταλλεύεστε το μισοπεθαμένο σκυλι για να πιάσετε κορόιδο την ίδια την κοινωνία που ζείτε ! Εισαγγελέας δεν διαβάζει ? Η μήπως ξέχασε τα γυαλιά του σπίτι ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook