Χανιά | Η ημερίδα για τη διάδοση των αποτελεσμάτων του έργου Erasmus+ GAME IT

χανιά-η-ημερίδα-για-τη-διάδοση-των-απο-1577611

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για τη διάδοση των αποτελεσμάτων του έργου Erasmus+ GAME IT που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και το Πολυτεχνείο Κρήτης, στις 18 Νοεμβρίου 2022 και φιλοξενήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Στην ημερίδα συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και μαθητές και μαθήτριες από το 1ο ΕΠΑΛ Χανίων, το ΕΠΑΛ Καντάνου και το Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά.

Η ημερίδα εντάσσεται στις δράσεις του έργου Εrasmus+ GAME IT, που επιδιώκει να βελτιώσει τις διαδικασίες οργάνωσης της κινητικότητας των μαθητών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στο εξωτερικό και της συμπερίληψης των μαθητών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες. Ευρύτερος στόχος του έργου είναι να υποστηρίξει τις στρατηγικές διεθνοποίησης των σχολείων παρέχοντας κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό και υλοποιώντας σχετικές εκπαιδευτικές δράσεις.

Αρχικά οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τα προγράμματα μαθησιακής κινητικότητας και τα θετικά αποτελέσματα που έχουν στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία. Ως παράδειγμα κινητικότητας μαθητών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης παρουσιάστηκε το έργο Erasmus+ με τίτλο «Πρακτική εξάσκηση στις εναλλακτικές πράσινες μορφές Ιατρικού Τουρισμού στην υπηρεσία της Φυσικής Αποκατάστασης του σύγχρονου ανθρώπου» που υλοποιεί το Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά.

Στη συνέχεια μέσα από παρουσιάσεις, βιωματικά εργαστήρια και διαδραστικά παιγνίδια παρουσιάστηκε το εκπαιδευτικό υλικό που έχει δημιουργηθεί από το έργο GAME IT, που θα είναι διαθέσιμο μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Coursevo που έχει αναπτύξει και διατηρεί το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Τέλος έγινε συζήτηση και αξιολόγηση του εκπαιδευτικού υλικού ενώ στα πλαίσια της αξιοποίησης των αποτελεσμάτων του έργου και ειδικότερα της πιλοτικής δοκιμής του εκπαιδευτικού υλικού σχεδιάστηκε η υλοποίηση βιωματικών δράσεων από τα συνεργαζόμενα σχολεία: το 1ο ΕΠΑΛ Χανίων, το ΕΠΑΛ Καντάνου και το Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook