Χανιά | Η απεργία θα αφήσει «νηστικά» τα παιδιά στους σταθμούς του ΔΟΚΟΙΠΠ;

χανιά-η-απεργία-θα-αφήσει-νηστικά-τα-999474

Δεν επιτρέπεται στους γονείς να δώσουν ταπεράκια στα παιδιά, γιατί το ζέσταμα απαγορεύεται από οποιονδήποτε άλλο, πέραν των μαγείρων των σταθμών.

Φαντάζει απίστευτο κι όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό και μάλιστα συμβαίνει στα Χανιά. Ο λόγος για την ιδιόμορφη κατάσταση που θα ισχύσει ενόψει της απεργιακής κινητοποίησης για το ασφαλιστικό την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν στο zarpanews.gr γονείς των οποίων τα παιδιά είναι στους παιδικούς-βρεφικούς σταθμούς του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., η απεργία μάλλον θα αφήσει τα παιδιά τους νηστικά, αφού οι μάγειρες θα απεργούν και δεν επιτρέπεται σε κανέναν άλλο να παρασκευάσει ή -έστω- να ζεστάνει φαγητό στις κουζίνες.

Το περιστατικό που καταγγέλθηκε αφορά στον παιδικό σταθμό Γαλατά, όπου θα απεργήσουν και οι δύο μάγειρες και η νομοθεσία αναφέρει πως δεν επιτρέπεται να μπει σε κουζίνα και να παρασκευάσει τροφή κάποιος μη εγκεκριμένος.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση λοιπόν, εκτός ότι κανείς δε θα μπορεί να μαγειρέψει στα παιδιά, το συνδικάτο των μαγείρων δεν επιτρέπει επίσης σε κανέναν να μπαίνει στις κουζίνες για να ζεστάνει π.χ. τάπερ με μαγειρεμένο φαγητό, επικαλούμενοι τους κανόνες υγιεινής και ασφαλείας, όπως ενημερώνει η αρμόδια αντιδήμαρχος Χανίων, Ελένη Ζερβουδάκη.

Μάλιστα η κ. Ζερβουδάκη δήλωσε γνώστης του θέματος, το οποίο συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις, ενώ τόνισε ότι «τα χέρια μας είναι δεμένα στην προκειμένη. Είναι ένα συνδικαλιστικό θέμα και ενώ θα έπρεπε να παρέμβουμε για να εξασφαλίσουμε τα αυτονόητα, δυστυχώς δεν μπορούμε να παραβούμε το νόμο».

Πάντως γονείς και κηδεμόνες μικρών παιδιών, είναι σε έξαλλη κατάσταση αφού η απάντηση από τις διοικήσεις των σταθμών, είναι πως τα παιδιά θα μπορούν να τρέφονται με ξηρά τροφή (κριτσίνια, κρουασάν, παστέλια κοκ), ενώ σε διαφορετική περίπτωση το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να μην στείλουν τα παιδιά τους στον παιδικό για εκείνη τη μέρα.

Ενδεχομένως να μην αντιμετωπίσουν όλοι οι σταθμοί ανάλογο πρόβλημα, αν λόγου χάρη δεν απεργήσουν όλοι οι μάγειρες και οι βοηθοί τους, ωστόσο ακούγεται τουλάχιστον παράλογο να μην μπορούν τα παιδιά να φέρουν φαγητό από το σπίτι τους και να αρκεστούν στην ξηρά τροφή που υπάρχει στις δομές… Μη ξεχνάμε ότι πρόκειται για μικρά παιδιά, τα οποία περνούν αρκετές ώρες στους σταθμούς…

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Η απεργία θα αφήσει «νηστικά» τα παιδιά στους σταθμούς του ΔΟΚΟΙΠΠ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook