Χανιά | Γιατί «όταν υπάρχει καλή θέληση» θα χωρέσει να παρκάρει και η «τζιπάρα»! Photos

χανιά-γιατί-όταν-υπάρχει-καλή-θέληση-1051765

Όχι που δεν θα χωρούσε η «τζιπάρα» για να παρκάρει επί της Κυδωνίας.

Γιατί,  όταν υπάρχει θέληση όλα μπορούν να γίνουν όμως.

Ακόμα και αυτό το παρκάρισμα του τζιπ της φωτογραφίας επί της οδού Κυδωνίας.

Τι κι αν το μισό αυτοκίνητο ήταν στο δρόμο;

Τι δουλειάς μας να κάνουμε και όλοι οι υπόλοιποι «ας κουρεύονται», που λέει ο σοφός λαός μας!

Ξανά μανά μπράβο λοιπόν! Και εις ανώτερα…

Zarpanews.gr

5 thoughts on “Χανιά | Γιατί «όταν υπάρχει καλή θέληση» θα χωρέσει να παρκάρει και η «τζιπάρα»! Photos

  1. Έτσι, κατανόηση για τον δύσυχο που του έλαχε η μοίρα να έχει ένα μεγάλο αμάξι και δυσκολεύεται κάθε φορά να το παρκάρει.
    Τώρα, αν η θέση με την κίτρινη διαγράμμιση είναι για κάτι άλλο, δε βαριέσαι αδελφέ …

  2. Κάθε φορά που διαβάζω τέτοιες «ειδήσεις» από την πόλη μας πραγματικά κάνω τεράστια προσπάθεια για να μην ρίξω το επίπεδο μου και να αρχίσω τις βωμολοχίες το οποίο είναι και το μόνο εύκολο. Όμως η βία φέρνει μόνο βία και από αυτή έχουμε αρκετή στην καθημερινότητα μιας πόλης που ζει στα επικίνδυνα ακριτικά σύνορα του σύγχρονου Δυτικού πολιτισμού, οπότε δεν θα βρίσω ούτε και τώρα. Αν και όσο περνάνε τα χρόνια τρέφω τεράστιες αμφιβολίες ότι δεν έχουμε περάσει στην απέναντι όχθη προ πολλού ή ακόμα και αυταπάτες, για να είμαι ειλικρινής προς τον εαυτό μου, ότι δεν είμασταν και από πάντα μας εκεί. Ο νοών νοείτω.

    Δήμαρχε, είσαι «μικρό παιδί» και ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Είναι δύσκολο έως αδύνατον να κάνεις τη δουλειά που δεν έκαναν ποτέ τα σχολεία αυτής της χώρας οπότε αναγκαστικά θα πρέπει να επιβάλλεις «με το βούρδουλα» και διορθωτικά κάποια αυτονόητα και να προστατέψεις αυτούς που ανήκουν σε ομάδες που εισπράττουν καθημερινά τη βία όλων αυτών που μετατρέπουν την καθημερινότητα της πόλης σε εμπόλεμη ζώνη. Δεν αρκεί να χαράξει κάποιος ποδηλατόδρομο. Πρέπει να υπάρχει και ο μηχανισμός ελέγχου και διατήρησης της καλής του λειτουργίας, του λόγου ύπαρξης του. Αυτό το μηχανισμό σε άλλες, πολιτισμένες χώρες, έχουν αναλάβει τα σχολεία. Δυστυχώς σε αυτή τη χώρα που ζούμε τα σχολεία έχουν αποτύχει πλήρως και όποιος έχει αντίθετη άποψη ας ανοίξει επιτέλους τα μάτια του και ας δει, όχι απλά να κοιτάζει. Αν τα σχολεία της χώρας ήταν καλά, η χώρα θα ήταν καλύτερη.

    Η κατάσταση που επικρατεί, κυρίως, στο κέντρο αυτής της πόλης που κάποιοι, ίσως οι περισσότεροι, βολεύονται να τη βαφτίζουν όμορφη και γραφική είτε από άγνοια και έλλειψη παραστάσεων είτε από ανασφάλεια, είτε από πείσμα είτε από εθελοτυφλία, είτε από τοπικισμό, είτε από την αδυναμία τους να την βελτιώσουν, είτε από ένα συνδυασμό όλων των παραπάνω, είναι ΕΛΕΕΙΝΗ, ΑΞΙΟΘΡΗΝΗΤΗ και ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ. Ανοίξτε επιτέλους τα μάτια σας και δείτε το χάλι που επικρατεί. Χαμηλώστε τον εγωισμό και τον πήχη του κληρονομικού τοπικισμού και αποδεχτείτε ότι τα όμορφα σημεία αυτής της πόλης τα κληρονομήσαμε από άλλους και το μόνο που κάνουμε εκτός κάποιων μικρών λαμπρών εξαιρέσεων είναι τα «αρμέγουμε». ΕΝΕΤΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. Εκεί αρχίζει και εκεί τελειώνει η ομορφιά και η γραφικότητα των Χανίων. Το υπόλοιπο είναι μια τριτοκοσμική χαβούζα στην οποία συνδράμουμε όλοι, είτε ενεργά είτε σιωπηρά δια της απουσίας μας.

    Εύχομαι να έρθει μια μέρα (σύντομα γιατί ήμουν νιος και γέρασα), που η γαλήνη, ο πολιτισμός και η ηρεμία που επικρατούσε σε όλες τις κεντρικές περιοχές των Χανίων κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, να μην επιβάλλεται με τη βία και το φόβο του θανάτου, αλλά να αποτελεί συνειδητή επιλογή ώριμων πολιτών που θέλουν να ονομάζονται Ευρωπαίοι.

    1. Ποσό σωστός είστε κύριε μου.Δυστηχως δεν φαίνεται και καμία αχτίδα φωτός στον ορίζοντα .Αν μιλήσεις η κορνάρεις θα γυρίσουν και θα σου ζητάνε και τα ρέστα με τσαμπουκά ,και αγένεια.Πολλοι δε από αυτούς δεν έχουν πάει όχι μόνο στο εξωτερικό να δουν πως είναι αλλά ούτε εκτός Κρήτης.Και από αστυνόμευση ,μόνο φραπέ και κινητά σε κάποιες πλατείες περιμένοντας να περάσει η βάρδια.Πραγματικα για λύπηση…

  3. Όπως λέει και ο «Κριτικός»,τη μεγαλύτερη ευθύνη γιά την κατάντια που υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει,την έχουν τα σχολεία και οι ανύπαρκτοι δάσκαλοι…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook