Κρήτη | Για τον ΒΟΑΚ η συνάντηση Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη με τον με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών

κρήτη-για-τον-βοακ-η-συνάντηση-αλέξανδ-1180311
??

Συνάντηση είχε σήμερα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Κρήτης και ειδικός σύμβουλος της Προεδρίας της Κυβέρνησης, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη. Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν ο ΒΟΑΚ και η επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κρήτη, το προσεχές διάστημα, για τις σχετικές ανακοινώσεις.

Ο κ. Κεφαλογιάννης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινωθεί θα τηρηθεί στο ακέραιο. Συγκεκριμένα εντός έτους θα ολοκληρωθεί η περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου, το 2022 θα ολοκληρωθεί η υποβολή προσφορών και η ανάδειξη προσωρινού αναδόχου και θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των εργασιών. Όλες οι σχετικές λεπτομέρειες και η τελική χάραξη του ΒΟΑΚ θα ανακοινωθούν από τον Πρωθυπουργό στην Κρήτη.

Με τον κ. Κεφαλογιάννη είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση για την εξέλιξη των εκκρεμών τεχνικών έργων του Υπουργείου Υποδομών στην Κρήτη. Παρά τη μικρή καθυστέρηση κυρίως λόγω της πανδημίας, έλαβα τη διαβεβαίωση ότι το επόμενο διάστημα τα έργα θα «τρέξουν». Συζητήσαμε επίσης θέματα που αφορούν στην οδική ασφάλεια του νησιού και τα έργα προς αυτή την κατεύθυνση, εν αναμονή ενός ολοκληρωμένου, σύγχρονου και ασφαλούς αυτοκινητόδρομου.

Τέλος, αναφερθήκαμε στην αδειοδότηση των τρέιλερ, και την απόφαση τα τρέιλερ να διαθέτουν δική τους άδεια κυκλοφορίας και πινακίδα, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ασφάλισής τους. Ο κ. Κεφαλογίαννης τόνισε ότι είναι ανοιχτός σε συγκεκριμένες προτάσεις για την βέλτιστη εφαρμογή της απόφασης αυτής.

Zarpanews.gr

One thought on “Κρήτη | Για τον ΒΟΑΚ η συνάντηση Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη με τον με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών

  1. Ο νέος ΒΟΑΚ αυτό το μνημειακό έργο για την Κρήτη φαίνεται ότι βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης……ενα πολυ σημαντικό έργο που το έχει ανάγκη η Κρήτη που θα βοηθήσει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων……αλλα ένα πολυ σημαντικό ζήτημα που θα πρεπει να τεθεί τώρα που επίκειται η κατασκευή του νέου ΒΟΑΚ αποτελεί η προστασια των προστατευομενων περιοχων NATURA 2000 που διαθέτει στο συνόλο της όλη η Κρήτη κ πολλές εξ’αυτων οριοθετουνται εντός του Νόμου Χανίων…..οι περιοχες NATURA 2000 αποτελουν πολυ σημαντικους περιβαλλοντικα υδροβιοτοπους με πλουσια χλωρίδα πανιδα κ αφθονους υδάτινους πορους…..ποταμια λίμνες παραλιες ορεινοί όγκοι……ενα παραδειγμα τέτοιας περιοχης NATURA 2000 αποτελεί η περιοχη της Γεωργιουπολης Αποκορώνου Χανίων με τον Αλμυρό Ποταμό την σχηματισθεισα Λίμνη του Αλμυρού Ποταμου το λεγόμενο Έλος της Γεωργιουπολης Αποκορώνου Χανιων κ την Λίμνη του Κουρνα…….ελπίζουμε όλοι ότι τόσο απο τα συναρμοδια Υπουργεία Περιβάλλοντος Υποδομων-Μεταφορων την Περιφέρεια Κρήτης τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης όσο και απο ολους τους εμπλεκομενους φορείς θα υπάρξει μεριμνα κατά την χάραξη την μελέτη κ την τελική κατασκευή του νέου ΒΟΑΚ ώστε να προστατευτουν αυτοι οι πολυ σημαντικοί υδροβιοτοποι οι ενταγμένοι στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα NATURA 2000 ώστε να μείνουν ανεπηρεαστοι από την κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου του νέου ΒΟΑΚ……Αυτες οι περιοχες NATURA 2000 μαζί με την πλουσια πολιτισμικη κληρονομιά της Κρήτης αποτελούν κ την πραγματικη υπεραξία της κ τους πραγματικους λόγους που αφικνουνται ετησίως εκατομμύρια επισκεπτών-τουριστων στο νησί μας την Κρήτη!!!!!!!!!!!!Ας αναλογιστούμε όλοι πρωτιστως η Πολιτεία αλλά κ οι πολιτες ότι μονο αν σεβαστούμε το Περιβάλλον μας θα μας σεβαστεί κ αυτό!!!!!!!!!!!Προστασία του Περιβάλλοντος παραλληλα με την κοινή ωφελεια!!!!!!!!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook