Χανιά | Για μια κοινωνία ελεύθερη από εξαρτήσεις και κάγκελα – Μήνυμα Γιώργου Κονταξάκη κατά των ναρκωτικών

χανιά-για-μια-κοινωνία-ελεύθερη-από-εξ-1055570

Μήνυμα με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών απέστειλε ο διευθυντής του Καταστήματος Κράτησης Χανίων, Γιώργος Κονταξάκης, επισημαίνοντας τον επίκαιρο συμβολισμό της, αλλά και τη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των φυλακών και του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη:

«26 Ιουνίου. Μια ημέρα που συμβολίζει τον αναστοχασμό και την περισυλλογή, μια ημέρα ελπίδας, γιορτής και εκδήλωσης κοινωνικής συνοχής και συλλογικής ανακατανομής της ευθύνης. Ευθύνης για τον σχεδιασμό, ευθύνης για την υλοποίηση δράσεων και ευθύνης για την αξιολόγηση των προγραμμάτων που λειτουργούν προς όφελος της τόσο ευαίσθητης και ευάλωτης κοινωνικής ομάδας των χρηστών και στην περίπτωση του καταστήματος κράτησης Χανίων, των κρατουμένων χρηστών, των διττά επιβαρυμένων συνανθρώπων μας.

Όλα τα χρόνια που συνεργάζεται το κατάστημα κράτησης Χανίων με το Συμβουλευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ έχει δοκιμάσει και έχει δοκιμαστεί σε διάφορα προγράμματα και δράσεις, με ενεργητική συμμετοχή και ουσιαστική ανάληψη της ευθύνης που αναλογεί στο κάθε φορέα. Ένα κλειστό ίδρυμα, μια φυλακή, ένα σωφρονιστικό σύστημα με στόχο την συμμόρφωση και τον σωφρονισμό από την μια και από την άλλη το Συμβουλευτικό πρόγραμμα με την εβδομαδιαία παρουσία του στο χώρο που έχει γίνει συνώνυμο της ελπίδας. Έννοιες βαριές, δύσκολες για τους αποδέκτες, τους κρατούμενους χρήστες αλλά και για τους επαγγελματίες που είτε από το ρόλο τους ως θεραπευτές είτε ως κοινωνικοί επιστήμονες οφείλουν να λειτουργήσουν συνδυαστικά με σκοπό το όφελος των χρηστών των υπηρεσιών τους, των κρατουμένων χρηστών.

Συνεχίζουμε την συνεργασία ως Κατάστημα Κράτησης Χανίων, είμαστε αρωγοί στο έργο του ΚΕΘΕΑ, υποστηρίζουμε την φιλοσοφία και τις δράσεις του και ενστερνιζόμαστε το όραμά του προσθέτοντας το δικό μας όραμα, η ημέρα 26 Ιουνίου να αποτελέσει ημέρα μνήμης, ημέρα συμβολισμού και οραματισμού καινούριων δράσεων, καινούριας υγιούς και ελεύθερης κοινωνίας, ελεύθερης από ουσίες, από κάγκελα φυλακής, από προσωπικές δεσμεύσεις και φόβους.

Ευχόμαστε η δύναμη της θέλησης σε όλους τους εμπλεκόμενους να είναι αυτή που θα πρωταγωνιστήσει και δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε αρωγοί σε δράσεις και προγράμματα που θα συμβάλουν στην ολοκλήρωση της προσπάθειάς τους ώστε το κοινωνικό πρόσωπο να είναι το πρόσωπο που θα πρωταγωνιστήσει στην κοινωνία.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook