Χανιά | Φύτεψαν χρυσάνθεμα στον Κήπο για τον καρκίνο του μαστού – Η πρόληψη σώζει ζωές | Video+Photos

χανιά-φύτεψαν-χρυσάνθεμα-στον-κήπο-γι-1303890

Δεκάδες χρυσάνθεμα σε σχήμα φιόγκου που συμβολίζει τον καρκίνο του μαστού φύτεψαν τη Δευτέρα στον Δημοτικό Κήπο Χανίων, εθελόντριες του συλλόγου «Ορίζοντας», με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου αυτού, η οποία κάθε χρόνο εορτάζεται στις 25 Οκτωβρίου.

Στόχος ήταν να ευαισθητοποιηθούν όλες οι γυναίκες και να μην παραμελούν την πρόληψη της θανατηφόρου ασθένειας αυτή, η οποία όμως, αν εντοπιστεί νωρίς, μπορεί να θεραπευτεί.

«Μία στις εννέα γυναίκες θα προσβληθεί από καρκίνο του μαστού κατά τη διάρκεια της ζωής της και πρέπει όλες μας να μην ξεχνάμε ότι μια απλή ψηλάφιση, μια έγκαιρη εξέταση μπορεί να μας σώσει από τον καρκίνο αυτόν», δήλωσε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χανιών, Ελένη Ζερβουδάκη.

«Να μην ξεχνάμε τον προληπτικό έλεγχο και ο Ορίζοντας είναι εδώ όχι μόνο για να στηρίξει τις οικογένειες που έχουν πρόβλημα, αλλά και για να μεριμνήσει για την πρόληψή τους», ανέφερε η κοινωνική λειτουργός του συλλόγου «Ορίζοντας», Ρούλα Δρακάκη.

«Χαίρομαι που είμαι εθελόντρια και εύχομαι και άλλες κυρίες να έρθουν στον Ορίζοντα, διότι κάνει πολύ μεγάλο έργο», δήλωσε η εθελόντρια του συλλόγου, Ελένη Μαρινάκη.

Ο Δήμος Χανίων πραγματοποιεί σειρά δράσεων ευαισθητοποίησης των πολιτών, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού. Θα ακολουθήσουν τα εξής:

26 Οκτωβρίου: 08.30 – 14.30 1ο Κ.Υ. Χανίων, Δράση Πρόληψης σε γυναίκες – διενέργεια προληπτικού γυναικολογικού ελέγχου: οδηγίες ψηλάφησης, καθώς και εκπαίδευση για αυτοεξέταση μαστού στο Κέντρο Κοινότητας Ρομά.

27 Οκτωβρίου: 09.00 2ο Κ.Υ. Χανίων – Μαιευτικό-Γυναικολογικό Τμήμα, Διανομή Φυλλαδίων στο Δημοτικό Κήπο και ενημέρωση σχετικά με τον Καρκίνο του Μαστού.

1- 5 Νοεμβρίου: 08.30 – 14.30, 2ο Κ.Υ. ΧΑΝΙΩΝ, Δράση Πρόληψης σε ωφελούμενες γυναίκες, που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Προληπτικός γυναικολογικός έλεγχος: οδηγίες ψηλάφησης, διενέργεια τεστ Παπανικολάου, καθώς και εκπαίδευση σε γυναίκες για αυτοεξέταση μαστού. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook