Χανιά | Φουλ της μάσκας στα σχολεία της Κοραή – Πώς έγινε ο αγιασμός | Photos

χανιά-φουλ-της-μάσκας-στα-σχολεία-της-1105147

Με ασυνήθιστο τρόπο, αλλά χωρίς παρατράγουδα, πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός στο μεγάλο σχολικό συγκρότημα στην οδό Κοραή, στα Χανιά. Γονείς και μαθητές έφταναν στα σχολεία φορώντας μάσκες, ενώ εντός των σχολικών μονάδων, ο αγιασμός γινόταν σε… δόσεις, με τους μαθητές χωρισμένους ανά τμήμα.

Ωστόσο, δεν ήταν όλα τέλεια. Για παράδειγμα, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων παρέλαβε τις μάσκες μόλις σήμερα το πρωί:

«Ειδοποιηθήκαμε μέσα στο Σαββατοκύριακο από τον Δήμο για να γίνει η παραλαβή των μασκών, έχει υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση, αλλά δεν μας δημιούργησε πρόβλημα, γιατί υπήρχε ήδη ως κουλτούρα και τα παιδιά ήρθαν στο σχολείο με μάσκα έτσι κι αλλιώς. Τις μάσκες τις παραλάβαμε τώρα στις 9 το πρωί από το ΚΑΜ.», είπε στο zarpanews.gr η διευθύντρια του σχολείου, Χρύσα Τερεζάκη.

Στο διπλανό, 2ο Γυμνάσιο Χανίων, ο αγιασμός επίσης έγινε σε γκρουπ ανά τάξη, με τον διευθυντή του σχολείου, Αντώνη Αθανασάκη, να τονίζει ότι έγινε καλή προετοιμασία και ότι οι μάσκες μοιράστηκαν, με τον κάθε μαθητή να παίρνει από μια προς το παρόν, ενώ είχαν αγοραστεί έξτρα μάσκες και με έξοδα του Συλλόγου Γονέων.

Δυστυχώς όμως, τα τμήματα στο 2ο Γυμνάσιο παραμένουν μεγάλα, με 25-26 μαθητές στην τάξη. Στο 3ο Δημοτικό, τα τμήματα κυμαίνονται στα 25 παιδιά για Δ’ , Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις, ενώ στις μικρότερες, στα 22 παιδιά.

Δεν υπήρξαν παρατράγουδα, ούτε γονείς που να εναντιώνονται στη χρήση μάσκας. Η διαδικασία κύλησε ήρεμα. «Το σχολείο φαίνεται οργανωμένο, εμείς το βλέπουμε αισιόδοξα και περιμένουμε τις οδηγίες που θα μας μεταφέρουν οι καθηγητές», είπε στο zarpanews.gr ο Παναγιώτης Μ., πατέρας μαθήτριας Α΄ Γυμνασίου.

«Είχε αναπτυχθεί διάλογος, είχαμε δεχτεί ερωτήματα και επίσημα, θεσμικά, άλλα δώσαμε την απάντηση ότι λειτουργούμε με βάση τους κανόνες του υπουργείου και έτσι σήμερα είδαμε όλους τους ανθρώπους να τηρούν τους κανόνες που έχουν αποφασιστεί», τόνισε η κα Τερεζάκη, αναφερόμενη στο 3ο Δημοτικό.

Όσο για το πώς ειναι δυνατόν να απαιτείται από μαθητές Α’ δημοτικού να φορούν μάσκα σε όλη τη διάρκεια του μαθήματος,  η κα Τερεζάκη αναγνώρισε τη δυσκολία, αλλά τόνισε ότι αν ο δάσκαλος είναι ικανός, μπορεί να το διαχειριστεί:

«Τα μικρά παιδιά ειναι πράγματι αδύνατον να καθίσουν σε ένα καρεκλάκι, άλλα ο κατάλληλος δάσκαλος μπορεί να κάνει με το παιδί, παιχνίδι τη μάσκα. Αυτός που θα μιλήσει στα παιδιά για τη γλωσσά της σιωπής. Για τη δύναμη του να κοιτάς στα μάτια. Όλο αυτό το κομμάτι θα το παλέψουμε μαζί.»

Υπάρχει και εγκύκλιος από το ΥΠΑΙΘ, βάσει της οποίας ο δάσκαλος θα έχει τη δυνατότητα να επιτρέπει στα παιδιά να βγάλουν τις μάσκες υπό ορισμένες συνθήκες, πάντα όμως οργανωμένα και τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας.

Στο 3ο Δημοτικό Χανίων φέτος θα φοιτήσουν 272 μαθητές, εκ των οποίων 36 στην Α΄Δημοτικού.

zarpanews.gr – Λεωνίδας Φιλικόζης

2 thoughts on “Χανιά | Φουλ της μάσκας στα σχολεία της Κοραή – Πώς έγινε ο αγιασμός | Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook