Χανιά | Ερώτηση στον Υπουργό Οικονομικών από τον βουλευτή του ΜεΡΑ 25 Κρίτων Αρσένη για το δρόμο στο Ακρωτήρι

Ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών, σχετικά με την απαγόρευση πρόσβασης από την Ιερά Μονή Γουβερνέτου σε δρόμο στο Ακρωτήρι κάνει ο βουλευτής του ΜεΡΑ 25 Κρίτων Αρσένης.

Η ερώτηση:

Αθήνα, 10 Μαΐου 2021

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: Χανιά – Μονή Γουβερνέτου: Παράνομη απαγόρευση δημόσιας χρήσης  επαρχιακής οδού στο Ακρωτήρι

Στο Ακρωτήρι Χανίων στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην Ιερά Μονή Γουβερνέτου και σε συνέχεια στο φαράγγι του Καθολικού, στις αρχές του Απρίλη έχει χτιστεί από τη Μονή μια πέτρινη πύλη (περιοχή Κουμαρέ) σε απόσταση περίπου τριών χιλιομέτρων από αυτή. Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι χαρακτηρισμένος ως «Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο» αρμοδιότητας της Περιφέρειας. Σύμφωνα με τον Δασικό Χάρτη που αναρτήθηκε πρόσφατα η περιοχή χαρακτηρίζεται ως Δ.Δ., δηλαδή ως ακραιφνώς Δασική έκταση με εξαίρεση τις εγκαταστάσεις της Μονής.

Σε απάντηση σχετικών δημοσιευμάτων, η Ιερά Μονή εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία δικαιολογεί την ενέργεια αυτή εξαιτίας των «κατ’ επανάληψη φαινομένων συνωστισμού κατά τις εξορμήσεις πολυάριθμων συμπολιτών μας σε όλη την περιοχή μας (από την αρχή των περιοριστικών μέτρων μέχρι και σήμερα) οι οποίοι δεν τηρούν τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού.. έκνομων ενεργειών… λαθραίων ανασκαφών, λαθροθηρίας, διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών, τέλεσης σατανιστικών τελετών, αλλά και ύποπτων βραδινών και μεταμεσονύκτιων συναντήσεων».

Η Κοινότητα Χανίων κατά την τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της στις 26/4/2021, εξέδωσε ψήφισμα στηλιτεύοντας την «αυθαίρετη ενέργεια των κληρικών της Ιεράς Μονής Γουβερνέτου να τοποθετήσουν τοιχία, κάγκελα και πόρτες στη δημόσια επαρχιακή οδό Ε38».

Ερωτάται o κ. Υπουργός:

Είναι παράνομη η ενέργεια της Μονής να τοποθετήσει πόρτα στον δρόμο; Είναι δημόσιος ή ιδιωτικός αυτός ο δρόμος;

Ποιες πρωτοβουλίες έχετε αναλάβει προκειμένου να αποκατασταθεί η ελεύθερη διέλευση στο δημόσιο δρόμο αλλά και μέσω αυτού στο φαράγγι του Αυλακίου και την  ομώνυμη παραλία;”

Zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ