Χανιά | «Ερωτηματικά για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση από το έγγραφο του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης»

χανιά-ερωτηματικά-για-την-εξ-αποστάσ-1015836

Σοβαρά ερωτηματικά δημιουργεί το έγγραφο του Διευθυντή ΠΕ Χανίων, κ. Μανώλη Μηλιαράκη με θέμα την πρόταση για την Ανάπτυξη Εκπαιδευτικών Διαδικασιών Εξ Αποστάσεως, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών ν. Χανίων.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση:

«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών ν. Χανίων με υπευθυνότητα απέναντι στους μαθητές μας, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τοποθετείται στο έγγραφο του Διευθυντή ΠΕ Χανίων, κ. Μηλιαράκη, στις 18/3/20, αρ.πρ.:3259, με θέμα: «Διαβίβαση Πρότασης για την Ανάπτυξη Εκπαιδευτικών Διαδικασιών Εξ Αποστάσεως».

Σε μια περίοδο που υπάρχει αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων ως τις 27/3 και χωρίς κανείς να γνωρίζει για πόσο ακόμα διάστημα θα βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση, το Υπουργείο Παιδείας χρειάζεται να αναλάβει αποκλειστικά όλα τα απαραίτητα μέτρα με τα οποία οι μαθητές δε θα αποκοπούν από τη μαθησιακή διαδικασία ενώ ταυτόχρονα όλοι οι εμπλεκόμενοι δε θα ρισκάρουν την υγεία τους. Από αυτή τη σκοπιά, το κείμενο της Διεύθυνσης Π.Ε. Χανίων δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική ανάγκη το σχολείο και οι εκπαιδευτικοί να είναι σε επαφή με τους μαθητές και τους γονείς τους.

Πρόκειται για ένα κείμενο που εκτός του ότι δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά, ταυτόχρονα ανοίγει επικίνδυνους δρόμους τόσο στην παιδαγωγική διαδικασία, όσο και στο δικαίωμα της καθολικής συμμετοχής των παιδιών στην εκπαιδευτική διαδικασία. Ταυτόχρονα αποδέχεται τη στάση της Κυβέρνησης, να μη δώσει ούτε ευρώ για τις ανάγκες των μαθητών ώστε να μην υπάρξει διακοπή της μαθησιακής διαδικασίας και κάνει ανοιχτό κάλεσμα στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, στις τράπεζες, σε συλλόγους και στην Εκκλησία. Δηλαδή να ανοίξουμε διάπλατα τις πόρτες στους χορηγούς, που χρόνια τώρα επιδιώκουν να πατήσουν πόδι στο ¨φιλέτο¨ της Παιδείας!

Τόσο από τα κείμενα – οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, όσο και από το έγγραφο της Διεύθυνσης Π.Ε. Χανίων προκύπτουν μια σειρά από σοβαρά ερωτήματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη τόσο από τους γονείς των μαθητών όσο και από τους εκπαιδευτικούς όπως π.χ. ότι:

  • Δε διαθέτουν όλα τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές τον ελάχιστο εξοπλισμό που είναι απαραίτητος για να υποστηρίξει την καθημερινή, ταυτόχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση (Η/Υ, web κάμερες, ταχύτητα πρόσβασης στο διαδίκτυο)
  • Η γνώση και η χρήση νέων τεχνολογιών δεν έχει υποστηριχθεί τεχνικά και παιδαγωγικά από την υπηρεσία.
  • Δεν υπάρχει σε τέτοια κλίμακα ούτε το απαραίτητο τεχνικό προσωπικό για τη υποστήριξη.

Η Δημόσια Εκπαίδευση είναι υποχρέωση της πολιτείας, χιλιοπληρωμένη από το λαό, η οποία οφείλει σε συνθήκες ¨κρίσης¨ να ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες

             Καλούμε τον Διευθυντή ΠΕ Χανίων να πάρει πίσω το συγκεκριμένο κείμενο.

             Το Υπουργείο Παιδείας, η Κυβέρνηση να πάρει ΟΛΑ τα απαραίτητα μέτρα, αποκλειστικά με ευθύνη του, ώστε να υπάρξει η όσο το δυνατόν μικρότερη αποκοπή των μαθητών από τη μαθησιακή διαδικασία.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς,

Στις δύσκολες αυτές συνθήκες, για όλους μας, προτάσσουμε το αίσθημα της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας. Στεκόμαστε δίπλα σε κάθε οικογένεια, σε κάθε μαθητή μας, που κοπιάζει και αγωνίζεται να αποκτήσει εφόδια για τη ζωή. Διατηρούμε την επαφή με κάθε μέσο. Στηρίζουμε, βοηθάμε, συμβουλεύουμε, προτείνουμε, όπως κάνουμε ΠΑΝΤΑ!

Είμαστε και οι ίδιοι γονείς και βιώνουμε τις ίδιες δυσκολίες, τους ίδιους φόβους, την ίδια αγωνία! Με απλά λόγια τα εξηγούμε και τα αντιμετωπίζουμε όλα.  Διαβάζουμε λοιπόν ένα καλό βιβλίο, βλέπουμε μια καλή ταινία ή μία ενδιαφέρουσα σειρά στην τηλεόραση, παίζουμε επιτραπέζια που ακονίζουν το μυαλό, φτιάχνουμε όμορφες κατασκευές…και φυσικά φρεσκάρουμε τα μαθήματά μας…!.Πάνω απ’ όλα φροντίζουμε την υγεία τη δική μας και των οικογενειών μας!

Οι εκπαιδευτικοί θα δώσουμε όπως πάντα τη μάχη δίπλα στους μαθητές μας. Στην προσπάθεια αυτή καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να μας στηρίξει και όχι να αφήνει ανοιχτό το δρόμο για κάθε είδους αυθαίρετη παρέμβαση από τον οποιονδήποτε!!!”

Zarpanews.gr

6 thoughts on “Χανιά | «Ερωτηματικά για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση από το έγγραφο του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης»

  1. Επειδή στο καιρό της κρίσης όλος ο κόσμος του αρέσει να πετάει το μπαλάκι στον άλλο, εγω στο zarpa για μη σωστή πληροφόρηση, εσείς στην κυβέρνηση/υπ. παιδείας και διευθυντή πρωτοβάθμιας (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΟ ΚΥΡΙΟ) κοκ. Ανε θέλατε να δουλέψετε ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ και των ΚΑΚΟΜΟΙΡΩΝ γονιών, θα το κάνατε. Ούτε ο Γιάννης φταίει ούτε η Γιάννενα! Θα επικοινωνούσατε με τους μαθητές/γονείς απο το σχολείο, θα τυπώνατε οδηγίες σε μια Α4, από αυτές που σας έχουμε δώσει, για να μην σας κόστιζε, και θα ανεβάζατε στο google drive, καθημερινά η εβδομαδιαία η στο dropbox η στο One Drive της Μicrosoft το μάθημα της επόμενης και την απαιτούμενη εργασία, απο μόνοι σας! Το facebook και το instagram το ξέρετε ούλοι σας, και κατέχετε να κάνετε like και κατινιες και ΘΕΛΕΤΕ εσεις οι ΔΑΣΚΑΛΟΙ, μορφωση και σεμινάρια για να χρησιμοποιήσετε τις ψηφιακές τεχνολογίες;
    Που κάνατε σεμινάριο για το facebook, για να πάω; Το ίδιο κύριοι και κυρίες και διδες για το skype! Πριν το messenger και το whatsapp και το viber αυτό δουλεύανε, μια κάμερα θέλετε, η το λαπτοπ σας τον φορητό σας που ολοι σχεδόν εχετε, μαζι με το μουρατο τηλέφωνο και λίγη διάθεση, ΜΟΝΟ λίγη διάθεση, αλλά από δικαιολογίες είμαστε όλοι πρώτοι! Την πάρτη σας σκέφτεστε και τίποτε αλλο και τον ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ της πεντάρας. Τους γονείς και τα κοπελιά την επομένη μέρα τα σκέφτεστε; Θα ξεσπάσετε πάνω τους και θα μου’ρχονται τα κακόμοιρα με 5 φωτοτυπίες που τσι χω πληρώσει εγώ, γιατί αν εισατε λιγο πονηροί θα χρησιμοποιούσατε τις καινούργιες τεχνολογίες απο την αρχή της χρονιάς χωρίς να μου ζητάγατε να αγοράσω εκ μπακο Α4 για τσι φωτοτυπίες σας! Σιγα μην χρησιμοποιήσει η κόρη μου η γιος μου 100 σελίδες το χρόνο! Λοιπόν ούτε η πρωτοβάθμια φταίει ούτε η Διεύθυνση, ουτε το υπουργείο και οι υπουργοί, η κεφαλή σας φταίει! ΤΗΛΕΜΑΘΗΣΗ είναι από χρόνια και δόξα τον μεγαλοδύναμο τώρα και 10 χρόνια είναι και πανεπιστήμια εξ αποστάσεως, όπως και το facebook. Λοιπόν όλοι εμείς οι φορολογούμενοι σας πληρώνουμε, η άδεια μετ’αποδοχων η δικιά σας ειναι μεγαλύτερη από του μέσου Ελληναρα, και τώρα κάθεστε και 2 βδομάδες, ξεκινήστε και κάντε κάτι! Όχι να τα ρίχνετε στο υπουργείο, στον διευθυντή κλπ, και αφήστε το facebook για λίγο!

  2. Μεγάλος αγώνας?! Μέχρι κ στην Ουκρανία κάνουν μάθημα τα παιδάκι online από την πρώτη μέρα κ εδώ αντί να γκρινιάζουν τα μικρά γιατί δεν θελουν να κανουν μάθημα, γκρινιάζουν οι εκπαιδευτικοί που τσεπώνουν 1000+ το μήνα. Ας μας πει κάποιος ΠΟΣΑ παιδάκια είναι χωρίς υπολογιστή κ ιντερνετ κ πόσα είναι χωρίς smartphone έστω κ από τους γονείς στα Χανιά?? Είναι περισσότερα από το μέσο όρο στην ΕΕ? Γιατί τα στατιστικά ΑΛΛΑ λένε!!

    Και θα διορίσει και άλλους 15,000 τέτοιους!? αντί να διορισει κανα νοσηλευτή/γιατρό/αστυνομικό!

  3. Ακουστε πως εχει το πραμα με το φτωχο μυαλο του Μουσκαρου:ξεφυγε μαλλον απο την υπουργο κ.Κεραμιδα και ειπε οτι τωρα ειναι μια καλη ευκαιρια να δοκιμασουμε πραγματα που θελαμε ,ενα εξ αυτων η εξ αποστασεως εκπαιδευση…Στην Τριτη Λυκειου ετσι κι αλλιως κανουνε παρτυ…Την υλη την εχουνε τελειωσει στα φροντιστήρια απο το Φλεβαρη,οποτε κανενα ζορε δεν εχουνε αφου απο δω και περα θα κανανε τις μαζικες κοπ΄ανες τους για τις επαναληψεις,αυτο δεν καναμε όλοι;;;ή περιμεναμε απο τη δημοσια υποβαθμισμενη παιδεια να μας προετοιμασει;;;(Αλλο θεμα αυτο..)Οποτε μια επιτυχια σιγουρα θα υπαρξει…Τι γινεται ομως μετα;;;Μετα θα ανοιξει η ορεξη στο υπουργειο και θα σταματησει να στελνει ξερω γω στην Αση Γωνια Μουσικο για 3 ωρες και θα πει ,εσυ δασκαλε στο εργασιακο σου ωραριο θα ανοιγεις τους υπολογιστες στα κοπελια να καθουνται μπροστα να παρακολουθουμε τηλεδιασκεψη με ενα μουσικο σε μια οθονη…Και θα εξοικονομηθουν τοσα χρηματα απο τις ειδικοτητες που ΔΕΝ θα ξαναπροσλαβει…Το πιασατε το υπονουουμενο λοιπον;;;;Γι αυτο ας μην προτρεχουν καποιοι ,και καποιες,να γινουν βασιλικοτεροι της Κεραμιδέως γιατι το δικο τους λακο μπορει να μην σκάβουν ,καποιων αλλων ομως ΣΙΓΟΥΡΑ>>>!!!!

  4. Τι λεει το βουγιο από πανω;;;να διορίσει αστυνομικο αντι για δασκαλο;;;;χα χα χα χα χα…μαλλον παιδια δεν εχεις φιλε μου και ακου την συμβουλη μου,ΜΗΝ κανεις κιολας!!!

  5. 1.Βασική αρχή ελεύθεροτυπιας και πνευματικής εντιμότητας είναι να δημοσιεύεις το κείμενο που απο δοκιμάζεις, για να έχουν οι αναγνώστες πλήρη εικόνα. 2.οταν μιλάς για ερωτήματα, γράφεις ερωτήματα και όχι αφορισμούς… 3.τι σας ενοχλεί πιο πολύ, που κάποιος προσπαθεί να βρει λύσεις στη δύσκολη συγκυρία, ή η μορφή των λύσεων;; γιατί καλή είναι και η αφασία της ραστώνης.. 4.σε τέτοιες συγκυρίες, το ιδιωτικό κεφάλαιο μας μάρανε που, άκουσον, άκουσον, θα βάλει χέρι στην παιδεία(!) επειδή ο άνθρωπος ψάχνει πόρους από παντού για να έχουν ΌΛΑ τα παιδιά πρόσβαση στην τηλεκπαιδευσης. . 5.δε μας είπατε, εσείς οι αγωνιστές, τι κάνατε ως συνδικαλιστικος φορέας τόσες μέρες για να προτείνετε κάτι;;;;;;;; ντροπή να τορπιλιζετε, λόγω ιδεοληψιων, κάθε προσπάθεια και να συκοφαντείτε ανθρώπους και ταυτόχρονα με τη στάση σας να δίνετε τροφή σε όσους απαξιωνουν το κλάδο μας.. Ποια είναι η δική σας πρόταση επί της ουσίας;;;;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook