Χανιά | Έριξαν το Σταυρό στα φουσκωμένα κύματα του Ενετικού Λιμανιού | Photos + Video

χανιά-έριξαν-το-σταυρό-στα-φουσκωμένα-977998

Η κακοκαιρία που πλήττει τα Χανιά, άλλαξε και μία παράδοση άρρηκτα συνδεδεμένη με τα Θεοφάνεια, καθώς η ρίψη του σταυρού στα νερά του Ενετικού Λιμανιού δεν πραγματοποιήθηκε έτσι όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

Συγκεκριμένα, ενώ είχε στηθεί εξέδρα στην πλατεία Κατεχάκη φέτος, όπως αποφασίστηκε κατ΄εξαίρεση λόγω καιρού, τελικά και σε εκείνο το σημείο ήταν εξαιρετικά δύσκολες οι καιρικές συνθήκες και δεν επέτρεψαν να τηρηθεί το έθιμο όπως άλλες χρονιές.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός παρακάλεσε τους πιστούς να μην συμμετέχουν στον Αγιασμό των υδάτων, καθώς οι θυελλώδεις άνεμοι και τα κύματα που «χτυπούν» το Λιμάνι δεν ήταν δυνατό να παρακολουθηθεί από κόσμο.

Έτσι η ρίψη του Σταυρού έγινε παρουσία λίγων θαρραλέων Χανιωτών, οι οποίοι έπεσαν στα φουσκωμένα νερά του Ενετικού Λιμανιού για να τηρήσουν το έθιμο.

Μάλιστα, οι εθελοντές κλήθηκαν να διασώσουν έναν από αυτούς που έπεσαν για τον Σταυρό (δείτε ΕΔΩ)

Τον σταυρό έπιασε ο κ. Κωνστανίνος Φουντουκίδης.

Νωρίτερα η θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου πραγματοποιήθηκε κανονικά, ενώ αμέσως μετά έγινε αγιασμός εντός της Τριμάρτυρης όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του zarpanews.gr 

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Έριξαν το Σταυρό στα φουσκωμένα κύματα του Ενετικού Λιμανιού | Photos + Video

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook