Χανιά | Έρχεται νέο πεντάστερο στο Κολυμπάρι με 450 κρεβάτια | Photos

Ο επενδυτικός οργασμός, που παρατηρείται τα τελευταία δύο χρόνια στην Κρήτη, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, καθώς σύμφωνα με στοιχεία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ), προστέθηκαν 11 νέες πεντάστερες ξενοδοχειακές μονάδες, μεταξύ των οποίων και αυτό που πρόκειται να λειτουργήσει το 2020 στο Κολυμπάρι Χανίων. Παράλληλα στο νησί θα λειτουργήσουν και 33 ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων.

Όσον αφορά στο πολυτελές πεντάστερο Galini Palace που θα λειτουργήσει την προσεχή σεζόν υπό τη διεύθυνση της Chnaris Hotel Management στο Κολυμπάρι, θα έχει, σύμφωνα με το σύμβουλο ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, Ζαχαρία Χνάρη, 200 δωμάτια και συνολικά 450 κλίνες. Επιπλέον, τo Galini Palace, όπως φαίνεται και στις φωτορεαλιστικές απεικονίσεις, θα διαθέτει εστιατόρια, bars, δύο αίθουσες πολλαπλών χρήσεων (συνέδρια, εκδηλώσεις κ.ά.), νεροτσουλήθρες, spa με εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, γυμναστήριο, σάουνα κ.ά. Πρόκειται για μια επένδυση ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ. Στην υπόλοιπη Κρήτη επίσης τέσσερα νέα επενδυτικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 333.872.600 ευρώ εγκρίθηκαν το προηγούμενο διάστημα από την Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων, που είχε συνεδριάσει υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της προηγούμενης κυβέρνησης και υπουργού Οικονομίας, Γιάννη Δραγασάκη.

Μεταξύ των 4 βρίσκεται το επενδυτικό έργο «CAPETHOLOS LUXURY RESORT (Σύνθετο Κέντρο Τουρισμού – Παραθερισμού στην περιοχή Θόλος Καβουσίου, στο Λασίθι)» της Ανώνυμης Εταιρείας Τουριστικών Επιχειρήσεων –Τ.Ε.Α.Β. Α.Ε με το διακριτικό τίτλο «Maris HotelsS.A.» συνολικού κόστους 149,6 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα επενδυτικό σχέδιο που περιλαμβάνει την κατασκευή ενός παραθεριστικού-τουριστικού χωριού, ενός σύνθετου τουριστικού καταλύματος και 2 ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ αναμένεται να δημιουργήσει τουλάχιστον 216 θέσεις πλήρους και εποχικής εργασίας.

Το «πράσινο φως» για τη χωροθέτηση της μαρίνας στην Ελούντα της Κρήτης, που αποτελεί τμήμα της επένδυσης Elounda Hills, της ρωσικής εταιρείας Mirum, προϋπολογισμού 409 εκατ. ευρώ, άναψε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίου Νικολάου σε πρόσφατη συνεδρίασή του.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη συνεδρίαση, ο τουριστικός λιμένας, που θα βρίσκεται στα Πλευρά, έχει το ανάλογο μέγεθος με ίδιους εγκεκριμένους τουριστικούς λιμένες στην περιοχή, προβλέποντας αριθμό μονίμων θέσεων 64 σκαφών.

Το τουριστικό παραθεριστικό χωριό Elounda Hills είχε εξασφαλίσει, λίγο πριν εκπνεύσει το 2018, θετική εισήγηση για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) στο πλαίσιο του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ). Το στοίχημα των επενδυτών της Mirum, που ελέγχει ο Ρώσος επιχειρηματίας Βιτάλι Μπορίσοφ, είναι το έργο να ξεκινήσει το 2020.

Η ανάπτυξη, σε τμήμα έκτασης 840 στρεμμάτων που έχει προέλθει από τη συνένωση επιμέρους ιδιοκτησιών, χωρίζεται σε έξι αυτοτελείς ενότητες (Τσιφλίκι, Ελληνικά, Κούνδουρος, Ακρωτήρι, Μικρό Βαθύ και Βαθύ) και αντιστοιχεί σε δομήσιμη επιφάνεια 130.000 τ.μ.

Η Mirum Hellas σχεδιάζει να υλοποιήσει εκτός από ξενοδοχείο, πέντε αστέρων και 200 κλινών, και περισσότερες από 340 παραθεριστικές κατοικίες, οι οποίες θα βγουν στην αγορά σε τιμές από 250.000 ευρώ έως 2 εκατ. ευρώ”.

Πηγή: patris.gr

3 ΣΧΟΛΙΑ

    • Να μείνει τότε το λιβάδι με τα χόρτα απείραχτα, μπορεί να βγάλουν πετρέλαιο μετά από 5-6 εκατομμύρια χρόνια…
      Καλημέρα! (Αν ξυπνήσεις από τον υπνο)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ