Χανιά | Επίσκεψη Βάμβουκα στα συσσίτια της Σπάντζιας – Τι δράσεις στήριξης προτείνει

χανιά-επίσκεψη-βάμβουκα-στα-συσσίτια-1021644

Σε επισκέψεις προχώρησε η δημοτική παράταξη με επικεφαλής τον Τάσο Βάμβουκα. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν εχθές στα συσσίτια της Σπάντζιας και έγινε συνάντηση με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου, καθώς και το διοικητικό τμήμα του Δημοτικού Γηροκομείου.

Σε αυτή τη μεγάλη δοκιμασία που περνάμε όλοι αυτές τις εβδομάδες, δεν πρέπει να ξεχνάμε εκείνους που έχουν αυξημένες ανάγκες προστασίας, αλλά και εκείνους που τους φροντίζουν.

Συζητήσαμε για τις αυξημένες ανάγκες, τις ελλείψεις και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην λειτουργία τους αυτή την περίοδο σε προσωπικό και σε υλικά.

Τα συσσίτια της Σπλάντζιας, έχουν αυξημένες ανάγκες από συσκευασμένα τρόφιμα και ελαιόλαδο, ενώ τα συσσίτια που λειτουργεί η Μητρόπολη από κοινού με τον Δήμο και οι άλλες κοινωνικές δομές της εκκλησίας, αντιμετωπίζουν κυρίως δυσκολίες με την διατήρηση όλου του απαραίτητου προσωπικού για οικονομικούς λόγους. Το γηροκομείο, κυρίως απασχολούν οι μόνιμες ελλείψεις προσωπικού, κάτι που σε συνθήκες κορωνοιού μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας στο ίδρυμα, αν υπάρξουν κάποια περιστατικά, παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την διοίκηση.

Από την πλευρά μας θα πράξουμε ότι περισσότερο μπορούμε να προσφέρουμε, για την κάλυψη υλικών αναγκών, αλλά εκτός από την στήριξη από τον Δήμο την εκκλησία και άλλους φορείς, σε αυτή την συγκυρία πρέπει και ο καθένας από την τοπική μας κοινωνία, να προσφέρει ότι μπορεί για να στηρίξουμε ανθρώπους και δομές, που ανακουφίζουν αδύναμα μέλη της κοινωνίας μας.

Εκτιμώντας ότι τις επόμενες μέρες και εβδομάδες η δυσκολία θα κορυφωθεί για τις ευάλωτες ομάδες, η πολιτεία και η αυτοδιοίκηση που ήδη προσφέρουν σημαντικά, θα χρειαστεί να κάνουν περισσότερα.

Για τον Δήμο Χανίων, υπάρχουν περεταίρω δυνατότητες και προτείνουμε τα εξής:

Α) Να διατεθεί άμεσα το ήδη υπάρχον ποσό από τον σχετικό κωδικό του προυπολογισμού του Δήμου, που προορίζεται για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών, και να κατευθυνθεί κατά κύριο λόγο στα συσσίτια της πόλης. Επί πλέον να ενισχυθεί με αναμόρφωση του προϋπολογισμού ο ίδιος κωδικός διότι οι ανάγκες το απαιτούν.

Β) Εντατικοποίηση και εμπλουτισμό του δικτύου κατ’ οίκων φροντίδας, (κάτι που θα χρειάζεται όλο και περισσότερο τις επόμενες εβδομάδες όσο εντείνονται τα μέτρα), με στόχο την υλική, ιατρική και ψυχολογική στήριξη των ευάλωτων συνανθρώπων μας. Σε αυτό, εκ περιτροπής, θα πρέπει να συμμετέχει το σύνολο του προσωπικού των κοινωνικών υπηρεσιών και των νομικών προσώπων που εποπτεύει ο δήμος Χανίων. Να στηριχθεί το κέντρο κακοποιημένων γυναικών και το προσωπικό του, σε μια δύσκολη για εύλογους λόγους συγκυρία. Ας μην υποτιμούμε επίσης και την χρησιμότητα των εθελοντών που θα πρέπει να δικτυωθούν με τον δήμο και να συντονιστούν με την βοήθεια του Ερυθρού Σταυρού.

Γ) Μίσθωση ξενοδοχείου για όσους δεν έχουν στέγη, στα πρότυπα της ενέργειας που είχε γίνει από τον δήμο το 2015 στις τότε έκτακτες συνθήκες, όπως έχουν προτείνει οι παρατάξεις Σαρρή και Ρίζου η οποία μας βρίσκει σύμφωνους.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook