Χανιά | Επίσημες καταγγελίες περιμένει ο Ιατρικός Σύλλογος για τις «επισκέψεις» σε γιατρούς εν αγνοία ασφαλισμένων

χανιά-επίσημες-καταγγελίες-περιμένε-1184239

Να καταγγείλουν επίσημα τις περιπτώσεις όπου θεωρούν ότι Χανιώτες γιατροί χρησιμοποίησαν τον ΑΜΚΑ τους για επισκέψεις ή συνταγογραφήσεις χωρίς οι ίδιοι να το γνωρίζουν, καλεί τους πολίτες ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων. Σε δηλώσεις που έκανε στο zarpanews.gr η πρόεδρος του συλλόγου, Βούλα Ορφανουδάκη, επισήμανε πως δεν είναι δυνατόν τόσο σοβαρές κατηγορίες να εκτοξεύονται χωρίς να υπάρχει επίσημη καταγγελία:

«Περιμένουμε να δούμε αν πράγματι αυτό που περιγράφεται στις αναρτήσεις, έχει γίνει. Εμείς σαν Ιατρικός Σύλλογος είμαστε έτοιμοι να κινήσουμε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες αν λάβουμε έγγραφη, επώνυμη καταγγελία. Θα την προωθήσουμε στον ΕΟΠΥΥ, όπως άλλωστε είμαστε υποχρεωμένοι, ενώ θα κινήσουμε και τις πειθαρχικές διαδικασίες. Αν όμως δεν λάβουμε καμία καταγγελία, θα πρέπει κι εμείς να προστατέψουμε το όνομα των γιατρών που «φωτογραφήθηκαν» με τις αναρτήσεις και έχουμε επικοινωνήσει με τους νομικούς μας συμβούλους γι’ αυτό», δήλωσε η κα Ορφανουδάκη.

Όλα ξεκίνησαν από ανάρτηση στο Facebook, σε χανιώτικο group όπου η πρώτη καταγγέλλουσα ανέφερε πως γιατρός στα Χανιά από το 2015 χρέωνε στην κόρη της, επισκέψεις που δεν πραγματοποίησε ποτέ, ενώ και στην ίδια φέρεται να χρέωσε επισκέψεις στο ιατρείο του, όπως υποστήριξε στην ανάρτηση:
Οι αναφορές στο διαδίκτυο είναι δύο ειδών: ότι γιατροί χρέωναν επισκέψεις σε ΑΜΚΑ πολιτών που όμως δεν πραγματοποιούσαν επίσκεψη, αλλά και ότι συνταγογραφούσαν φάρμακα εν αγνοία τους, όπως φαίνεται παρακάτω:Για τις επισκέψεις ο ΕΟΠΥΥ αποζημιώνει τους γιατρούς που έχουν κάνει την αντίστοιχη σύμβαση με 10 ευρώ ακαθάριστα, ενώ για τις συνταγογραφήσεις – αν βέβαια ισχύουν τα όσα αναφέρονται – γεννάται το ερώτημα για ενδεχόμενη εμπλοκή φαρμακοποιών, καθώς δεν έχει νόημα απλά να «γράφονται» συνταγές, πρέπει και να εκτελούνται κάπου για να εισπραχθεί η αξία του φαρμάκου από τον ΕΟΠΥΥ.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων, Μανώλης Κατσαράκης, επισήμανε στο zarpanews.gr ότι δεν έχει υπάρξει προς το παρόν κάποια καταγγελία στον σύλλογο για εμπλοκή φαρμακοποιών και κάλεσε όποιον έχει στοιχεία να τα καταθέσει στον ΕΟΠΥΥ, ώστε εκείνος να προχωρήσει σε όλους τους ελέγχους.

Αρμόδια για τους ελέγχους σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α. (Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης).

Μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου δεν είχε κατατεθεί έγγραφη καταγγελία στον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων, δεν αποκλείεται όμως αυτό να αλλάξει την ερχόμενη εβδομάδα.

Εκείνο που δημιουργεί ιδιαίτερες εντυπώσεις πάντως είναι ότι, στα σχόλια κάτω από την αρχική ανάρτηση, οι χρήστες που ανέφεραν ότι είδαν στους φακέλους τους, «επισκέψεις» σε γιατρούς που δεν έκαναν ποτέ, ήταν πολλοί:
Με τόσες φωνές να επισημαίνουν ότι τους έτυχε το ίδιο πράγμα, το ενδεχόμενο να κάνουν όλοι λάθος φαντάζει εξαιρετικά απόμακρο.

Χωρίς επίσημες καταγγελίες όμως, είτε στον Ιατρικό Σύλλογο, είτε απευθείας στον ΕΟΠΥΥ, όλα τα παραπάνω δεν θα έχουν καμία αξία.

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Επίσημες καταγγελίες περιμένει ο Ιατρικός Σύλλογος για τις «επισκέψεις» σε γιατρούς εν αγνοία ασφαλισμένων

  1. Ας αφησωμε τις καταγγελιες να γινει ερευνα σε βαθος 2 ετιας ασπο το ΙΚΑ Χανιων. Για να τελειωνουμε. Η κ. Ορφανουδακη υπηρετει αυτους που την ψηφισαν. Επειδη ανωνυμες καταγγελιας στην Ελλαδα δεν γινοται, γινει καποια ΕΔΕ η δεν ξερω τι αλλο και να τιμωρηθουν παραδειγματικα αυτοι που πληγωνουν το εθνικο κρατικο (αν ητανε, πληρωνουμε αρκετα απο 1 ευρω ανα συνταγη μεχρι φακελακι) συστημα υγειας. Και δεν υπαρχουν λεςφτα να παει ο μικρος Γιαννακης πχ στο εξωτερικο αν ενχειριστει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook